متقاضیان استخراج رمز ارز به کجا مراجعه کنند؟
سخنگوی صنعت برق در خصوص دستورالعمل جدید تامین برق مراکز استخراج رمزارزها توضیحاتی داد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: وزیر نیرو آخرین ویرایش مقررات تامین برق مراکز استخراج رمز ارز را ابلاغ کرد. براساس این ابلاغیه، تامین برق مرکز استخراج رمزارزها به چهار روش امکان پذیر است که انتخاب آن به عهده متقاضی است.
رجبی مشهدی گفت: تامین برق از طریق الف) سرمایهگذاری در طرحهای بهینهسازی مصرف برق، ب) تامین برق از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر (اعم از موجود و جدید)، ج) اتصال به شبکه و خرید انرژی از شرکت برق و یا د) با نصب و بهرهبرداری از مولدهای حرارتی، چهار روش تعریف شدهای است که متقاضیان میتوانند برای تامین برق مراکز خود یکی از آنها را انتخاب نمایند.
سخنگوی صنعت برق افزود: در دستورالعمل جدید که با اصلاحاتی ابلاغ شده، اوقات سال به سه دسته نوع یک (اوج بحرانی)، نوع دو (محدودیت بار) و نوع ۳ (عادی) تقسیم بندی شده است که هر کدام نیز تعرفه خاص خود را دارد.
مصطفی رجبی مشهدی در خصوص اوقات نوع یک یا اوج بحرانی گفت: این دوره به زمانهایی اطلاق میشود که به دلیل کافی نبودن ظرفیت تولید در مقایسه با اوج بار درخواستی، احتمال بروز خاموشی وجود دارد. حداقل میزان اوقات بحرانی برابر با ۳۰۰ ساعت است و مطابق با تبصره «۲» ماده «۴» مصوبه شماره ۵۸۱۴۴ مورخ ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ هیات محترم وزیران فروش برق از طریق شبکه در این ایام به مشترکین استخراج رمزارزها ممنوع است.
وی در خصوص شرایط نوع دو یا محدودیت بار گفت: این اوقات خارج از اوقات نوع یک (اوج بحرانی) بوده و حداکثر ۲۷۰۰ ساعت است که توسط شرکت توانیر و براساس محدودیتهای تامین سوخت نیروگاهها، عرضه برق و سایر قوانین و مقررات در کشور تعیین و اعلام میشود.
رجبی مشهدی درباره زمانهای نوع ۳ یا عادی نیز گفت: این زمانها، شامل کلیه اوقات سال به جزء اوقات نوع یک (اوج بحرانی) و دو (محدودیت دار) است.
تعرفههای برق رمزارزها
سخنگوی صنعت برق در زمینه تعرفه برق مراکز استخراج رمز ارز گفت: براساس ابلاغیه جدید، بهای هر کیلووات ساعت برق مصرفی مراکز استخراج رمزارز برابر با ۱۶۵۷۴ ریال تعیین شده است که این میزان در زمانهای نوع ۳ (عادی) با ضریب نیم و در زمانهای نوع ۲ (محدودیت دار) با ضریب ۲ محاسبه خواهد شد.
وی همچنین افزود: تعرفه تعیین شده براساس متوسط بهای صادراتی برق و نرخ تسعیر سامانه نیما، هر سه ماه یک بار توسط شرکت توانیر اصلاح وبه روزرسانی شده و گزارش آن برای وزارت نیرو ارسال میشود.
مشوقهای وزارت نیرو برای مراکز استخراج رمزارز
سخنگوی صنعت برق در عین حال درباره برخی از تخفیفات در نظر گرفته شده برای این مراکز گفت: بهای برق دریافتی از سطوح ولتاژ ۴۰۰ و ۲۳۰ کیلوولت با تخفیف ۲۰ درصدی و از سطوح ولتاژی ۱۳۲، ۶۶ و ۶۳ با تخفیف ۱۲ درصدی محاسبه خواهد شد. همچنین برق مصرفی مراکز استخراج رمزارزها که بر اساس تائید مراجع ذیصلاح به استخرهای استخراج داخل کشور متصل میشوند علاوه بر تخفیفهای ولتاژ اتصال مذکور، مشمول ۱۵ درصد تخفیف دیگر خواهند شد.
رجبی مشهدی افزود: کلیه واحدهای استخراج رمزارزها که دوره ساخت آنها به پایان رسیده است و اقدام به راهاندازی واحد خود نموده و فعالیتشان را آغاز کردهاند موظف به تبدیل جواز تاسیس به پروانه بهرهبرداری با درخواست از وزارت صمت هستند در غیراینصورت قدرت مجاز آنها برابر با توان مصرفی دوره ساخت (کارگاهی) در نظر گرفته شده و هزینه تجاوز از قدرت برق دوره احداث از مشترک اخذ خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق تاکید کرد: بنابر دستورالعمل جدید، مراکز استخراج رمزارز می توانند برق خود را از نیروگاه های تجدیدپذیر تامین کنند.