کد خبر: 10063
A
گزارش لگاتیوم از سال ۲۰۱۶

ایران در بین ۱۴۵ کشور ۱۱۸ شد/ نزول چهار پله ای در شاخص کامیابی

گزارش سال موسسه لگاتیوم نشان می دهد ایران در سال علیرغم همه تلاش ها در زمینه بهبود شاخص های اقتصادی و سیاسی، در رتبه بندی شاخص کامیابی با ۴ پله سقوط به رتبه ۱۱۸ سقوط کرده است. آن گونه که موسسه لگاتیوم گزارش داده ایران از سال ۲۰۰۷ به صورت پیاپی در رتبه های انتهایی جدول قرار داشته و در بهترین حالت از انتهای جدول ۳۵ پله فاصله داشته است.

ایران در بین ۱۴۵ کشور ۱۱۸ شد/ نزول چهار پله ای در شاخص کامیابی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، موسسه لگاتیوم که مرکز آن در شهر لندن در انگلستان واقع شده با رتبه بندی ۱۴۹ کشور جهان از خلال بررسی اطلاعات این کشورها در نه شاخص کیفیت اقتصاد، فضای کسب و کار، سلامت، آموزش، آزادی های فردی، حکمرانی ، امنیت، فضای کسب و کارو محیط زیست طبیعی، از سال ۲۰۰۷ شاخصی را با عنوان کامیابی طراحی و منتشر کرده که به ارزیابی کیفیت توسعه یافتگی هر کشور می پردازد و قصد دارد ورای شاخص های کمی مورد استفاده در جهان، یک ارزیابی کیفی از وضعیت کیفیت زندگی مردمان هر جامعه ارائه کند.

در این گزارش علیرغم جایگاه نازل ایران در سه شاخص حکمرانی با رتبه ۱۳۶، آزادی های فردی با رتبه ۱۴۵ و محیط کسب و کار ۱۱۴، وضعیت آموزش مناسب است و با رتبه ۷۱ بالاتر از میانگین کشورهای منطقه قرار دارد. با این حال وضعیت سلامت با رتبه ۹۲، همچنان متوسط است و بخش سلامت در ایران بنا بر گزارش موسسه لگاتیوم با چالش های بسیاری روبروست.

همچنین در شاخص سرمایه اجتماعی و بنا بر این گزارش، ایران از وضعیت مناسبی برخوردار است و در رتبه ۷۴ قرار دارد. ایران در حالی این رتبه را در این شاخص در سال ۲۰۱۶ به دست آورده که سال ۲۰۱۵ در رتبه ۱۱۵ شاخص سرمایه اجتماعی قرار داشته است. ایران با قرارگیری در رتبه ۱۱۸ پایین تر از مصر، جیبوتی، هند، لائوس، روسیه و کنیا، و بالاتر از کشورهایی هم چون سوریه، عراق، ماداگاسکار، گابون و ونزوئلا در رتبه های پایین و در بین ۳۵ کشور آخر جدول ایستاده است.

این ارزیابی در طول سالیان اخیر حرف و حدیث های بسیاری در باره میزان و کیفیت توسعه یافتگی جوامع مختلف مطرح کرده و با نگاهی عمیقریال بسیاری از کلیشه های ذهنی پژوهشگران مباحث رشد و توسعه را تغییر داده است. نگاهی که با یادآوری مباحث مهم اقتصاد اجتماعی هم چون کیفیت آموزش، عمق سرمایه اجتماعی، عدالت اقتصادی و حکمرانی خوب یکسره اقتصاد را به عنوان بزرگ ترین عامل خوشبختی ملت ها توصیف نمی کند و در پی توجه دوباره به مفهوم کرامت انسان و رضایت از زندگی است.

شاخص کامیابی لگاتیوم (LEGATUM PROSPERITY INDEX) که توسط پژوهشکده لگاتیوم تهیه و تولید شده امسال آمریکا را از لیست ۱۵ کشور نخست جهان در زمینه کامیابی خارج کرد و این کشور که بزرگترین اقتصاد جهان را داراست در رتبه ۱۷ جهان جای گرفت. نیوزیلند، نروژ، فنلاند، سوییس، کانادا، استرالیا، سوئد، هلند، دانمارک و انگلستان به ترتیب در رتبه های اول تا دهم این رتبه بندی قرار دارند.

مهمترین تغییر در میان صدرنشینان این فهرست بالا آمدن نیوزیلند از رتیه چهارم در سال ۲۰۱۵ به رتبه نخست در سال ۲۰۱۶ بوده است. نروژ نیز با یک رتیه سقوط از جایگاه نخست، به رتبه دوم این جدول رضایت داده، در حالی که دانمارک با شش پله سقوط، در سال ۲۰۱۶ رتیه نهم جدول کامیابی را به دست آورده است.

از سال ۲۰۰۷ که موسسه لگاتیوم شاخصی را برای رفاه ملی با نام کامیابی ارائه کرده نگاه ها به مسئله توسعه تغییر پیدا کرده است. این شاخص ترکیبی از نمرات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هر کشور است و می تواند معیار مناسبی برای قضاوت در خصوص وضعیت رفاه کشورهای مختلف به حساب آید.

ایرن در بین 145 کشور 118 شد/ نزول چهار پله ای در شاخص کامیابی

 

منبع: بازار نیوز

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر