واکنش مرتضی طلایی به خشونت پلیس علیه مهرداد سپهری/ شاید اگر نسبت به اقدامات مشابه در جهان کمتر واکنش نشان می دادیم؛ شاهد این هجم از توجه به مامور خاطی نبودیم!
رئیس پلیس سابق تهران همچنین گفت: «شما میدانید که چند مامور پلیس در جریان برخورد با اشرار و ... در بیست و چهار ساعت آسیب میبینند، شهید میشوند، مجروح میشوند و ... کسی نمیداند و به آن نمیپردازد. کاش در شبکههای اجتماعی به این موضوع هم بپردازند. من اینکه جامعه نسبت به موضوعات حساس است و واکنش نشان میدهد را محکوم نمیکنم اما از صاحبان رسانه انتظار میرود که هر دو نکته را با هم به مردم ارائه دهند.»
به گزارش دیده بان ایران؛ هنوز ماجرای اوباش گردانی و حواشی آن فراموش نشده بود که از آبادان و مشهد خبر رسید. برخورد توام با خشونت ماموران امنیتی و پلیس با واکنشهای گستردهای مواجه شده و افکارعمومی را به شدت متاثر کرد. بدیهی است که اعمال خشونت آن هم از سوی نهادی که قرار است حافظ جان ، مال و امنیت مردم باشد چه تبعاتی دارد و چطور بدبینی و بیاعتمادی تزریق میکند. در این میان اما برخی همچنان اصرار دارند که نباید خطای یک مامور را به کل پلیس تعمیم داد. ساده گرفتن ماجراهای اخیر در حالی که اتفاقی مشابه در ینگه دنیا روزها مورد توجه رسانه ملی و رسانههای همسو با آن است، بر ناامیدی و عصبانیت جامعه از مشاهده چنین رفتارهایی میافزاید اما آقایان گوششان بدهکار نیست.
به عنوان مثال، مرتضی طلایی، رئیس پلیس سابق تهران در واکنش به این قضایا گفت: «مشکل ما این است که دوستان رسانهای و فضای مجازی با برجسته کردن یک خطا و اشکال کل نهاد و سازمان را مورد هجمه قرار میدهند.»
وی با تاکید بر اینکه «در خلاف شرع، خلاف قانون و خلاف انسانیت و اخلاق بودن این عمل شک و تردیدی نیست» گفت: «نه پلیس این رفتار را تایید میکند و نه دیگران. اما نباید این را به همه پلیس تعمیم داد و گفت که پلیس خشونت به خرج میدهد. یک ماموری تخلف کرده و باید با او به شدت برخورد شود. پلیس باید هوشمندانه عمل کرده و به ماموران خود اجازه چنین برخوردهایی را ندهد. این امر کاملا بدیهی است اما متاسفانه الان در شبکههای اجتماعی علیه تشکیلاتی که امنیت ما در گرو تلاش آن است، اقدام میشود. درحالی که برخورد با ماموران خاطی باید به عنوان یک مطالبه از سوی افکار عمومی مطرح شود».
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: « پلیس باید با ماموران خاطی برخورد کرد و به مردم اطلاع رسانی کند تا مردم بدانند که پلیس در جامعه به دنبال اعمال خشونت نیست. پلیس شبانه روز برای مردم و امنیت آنان تلاش میکند و باید افکارعمومی را به نحوی مدیریت کرد که نسبت به پلیس بدبین نشوند».
وی در واکنش به اینکه شاید دلیل تعمیم دادن موضوع به کل مجموعه پلیس تکرار این خطاها در چندهفته گذشته بوده است، گفت: «نظر شخصی من این است که معاونت اجتماعی وسخنگوی پلیس باید به هنگام و به موقع نسبت به موضوعات واکنش نشان دهد و نظر تشکیلات و فرماندهی را به اطلاع مردم برساند تا مردم با در کنار هم قرار دادن این موضوعات یک قضاویت یکپارچه نداشته باشند. این حرف درستی است».
طلایی همچنین گفت: «مشکل ما این است دستگاههای گوناگون تخلف میکند اما چون انظار نیستند، کسی نمیبیند و هر از گاهی خبر میرسد که سه هزار میلیارد بردند و ... اما پلیس چون در جامعه با مردم زندگی کرده و در انظار خدمت میکند، اشتباهتش به سرعت دیده میشوند. به خصوص در دنیای امروز که هر کسی یک گوشی دارد و فیلم میگیرد و شبکههای اجتماعی هم وجود دارند. بنابراین معتقدم باید از پلیس مطالبه کرد که به صورت آنلاین به مردم گزارش دهد و مردم را از برخورد با ماموران خاطی مطلع کند تا این قضاوتی که منطبق با انصاف هم نیست، ایجاد نشود».
وی در واکنش به نکته دیگری مبنی بر اینکه « شاید اگر نسبت به اقدامات مشابه در جهان کمتر واکنش نشان بدهیم، شاهد این هجم از توجه مردم به خطای یک مامور پلیس نباشیم» گفت: « شرع را کنار میگذاریم چون در دنیا جهانبینیها متفاوت است اما اخلاق و قانون در همه جا قاعدههای مشخصی دارد. بنابراین فرقی بین ما و آمریکا و فرانسه نیست .همه ماموران در همه دنیا حق ندارند با شهروندان برخورد خشونتآمیز داشته باشند. اما نکته اینجا است که شما آن سوی قضیه را نمیگویید. ما انواع رفتارهای غیرانسانی را در آمریکا، انگلستان و فرانسه از سوی پلیس با مردم طی این سالها دیدهایم و واکنش هم نشان ندادهایم. من در مقام دفاع از عمل خلاف آن مامور نیستم و محکوم میکنم اما به عنوان کسی که عمر خود را در این سازمان سپری کردم و جوانی خودم را برای مردم هزینه کردهام و به این هم افتخار میکنم، سخت و ناگوار است که ببینم در شبکههای اجتماعی دنبال بزرگنمایی موضوع هستند.»
رئیس پلیس سابق تهران همچنین گفت: «شما میدانید که چند مامور پلیس در جریان برخورد با اشرار و ... در بیست و چهار ساعت آسیب میبینند، شهید میشوند، مجروح میشوند و ... کسی نمیداند و به آن نمیپردازد. کاش در شبکههای اجتماعی به این موضوع هم بپردازند. من اینکه جامعه نسبت به موضوعات حساس است و واکنش نشان میدهد را محکوم نمیکنم اما از صاحبان رسانه انتظار میرود که هر دو نکته را با هم به مردم ارائه دهند.»
وی خاطر نشان کرد: « به این هم توجه داشته باشید که امنیت موضوعی نیست بتوان با آن اینگونه برخورد کرد. این برخوردهایی که موجب به تضعیف پلیس و جری شدن خلافکاران و اشرار میشود را نباید ساده گرفت. من به عنوان پلیس میگویم که گاهی خلاف یک مامور موجب فضاسازی میشود و فعالان اجتماعی واکنش نشان میدهند. از سوی دیگر اوباش و خلاف کاران گستاختر شده و بیشتر جرم میکنند چون آنان میفهمند که پلیس روحیه خود را از دست میدهد. این نکته را کسی نمیبیند و اما اگر خوب دقت کنیم از عواقب یک رفتار خلاف مامور بسیار متاثر میشویم»
منبع: آزادی