توضیح محسن هاشمی درباره سرنوشت 700 ملک شهرداری/ نمیخواهم به سرنوشت فتاح دچار شوم/ آقای توکلی تشریف بیاورند شورا به صورت خصوصی اسناد را نشان می دهم
محمدجواد حق شناس: باید نحوه واگذاری و دلیل واگذاری این املاکی که در تمام این سالها دراختیار غیر قرار داشته (از زمانی که واگذار شده تا به امروز) به اطلاع عموم برسد. به هر حال این املاک مربوط به شهر و مربوط به مردم است. این رویکردهایی که به نوعی نشان از احتیاط، نگاه محافظهکارانه و نگاهی که به هر حال مردم را محرم نمیداند، اصلا پذیرفتهشده نیست.
به گزارش دیده بان ایران؛ یک سال مانده به سال پایانی شورای پنجم، لیست املاک واگذارشده شهرداری تهران تکمیل شده و شهرداری تهران از شورای شهر درخواست کرده که در جلسه هماندیشی گزارشی از وضعیت 4 هزار ملک واگذار شده شهرداری ارایه کند. هنوز زمان بررسی این موضوع مشخص نیست اما احمد توکلی، رییس هیاتمدیره دیدبان شفافیت و عدالت به تازگی از ارسال نامهای خطاب به رییس شورای شهر تهران خبر داده که در آن نوشته است «جنابعالی در مصاحبه با برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ اعلام نمودید که آمادهاید درباره ۷۰۰ ملک شهرداری که دراختیار دیگران است، گزارش بدهید. سازمان مردمنهاد دیدبان شفافیت و عدالت براساس تکلیف ذاتی و متکی به اساسنامه قانونیاش، آمادگی خود را برای دریافت، بررسی و در صورت نیاز مطالبهگری از اشخاص مرتبط با موضوع ۷۰۰ ملک شهرداری واگذار شده اعلام میدارد و براساس روال همیشگیاش، نتایج اقدامات خود را در مراحل مختلف به ملت شریف ایران گزارش مینماید. بنابراین خواهشمند است تمامی اسناد و مدارک مرتبط با موضوع فوقالذکر را به این سازمان مردمنهاد ارایه فرمایید.» محسن هاشمی روز گذشته در حاشیه شورای شهر تهران به رسانهها گفته است قبل از اینکه نامه به شورا برسد در فضای مجازی نامه را دیده است و امروز (یکشنبه) این نامه را دیده و خوانده است. او به رسانهها گفته است برای آنکه مشکلاتی که برای فتاح (رییس بنیاد مستضعفان) پیش آمده برای او پیش نیاید باید محافظهکارانه وارد این موضوع شود اما چون نامه توکلی سرگشاده شده است او نیز به صورت سرگشاده به این نامه پاسخ میدهد. هاشمی توضیح داده است، لیست آماده شده و مشخص است این املاک به چه کسانی واگذار شده است و ایشان میتوانند به شهرداری مراجعه کنند و به صورت خصوصی اجازه دارند این لیست را که چه کسانی املاک را در اختیار گرفتهاند ببینند اما بعید است به صورت کتبی برای ایشان ارسال شود.
عدم ارسال این لیست از سوی رییس شورای شهر تهران به یک نهاد مردمی نظارتی در حالی است که از روزهای ابتدایی مدیریت شهری فعلی یکی از مطالبات مردمی انتشار لیست املاکی است که متعلق به شهر تهران است اما سالها دراختیار کسانی قرار داشت که حتی دیگر در شهرداری تهران حضور نداشتند. برخی به بهانه خیریهها، موسسات فرهنگی و برخی نیز به عنوان خانه سازمانی و دفتر کار، مطب و... املاک شهرداری را به تصرف درآورده بودند. در لیست املاک واگذارشده شهرداری نامهای آشنای زیادی است حتی اسامی مدیرانی که سالهاست در شهرداری حضور ندارند. خانهای در کنار یکی از بزرگراهها که هنوز دراختیار خانوادههای جنگزده است و... پاسخ رییس شورای شهر تهران این نگرانی را ایجاد میکند که این لیست همچنان پنهان بماند؛ لیستی که انتظار میرفت در سامانه شفافیت شورای شهر تهران بارگذاری شود. باتوجه به نگاه شهردار تهران در این خصوص که معتقد است در سکوت و بدون هیاهو در حال زنده کردن مطالبات مردم است در کنار نگاه رییس شورای شهر تهران این گزارش تنها در جلسه هماندیشی مطرح شود؟ اما برخی اعضای شورای شهر تهران موافق محافظهکاری درخصوص این لیست نیستند. محمدجواد حقشناس، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران به «اعتماد» میگوید: شهرداری در این حوزه کمکاری کرده و من به عنوان یک عضو شورا و به عنوان نماینده مردم به شدت از شهرداری بابت این کمکاری گلهمند هستم و این رویکرد را قابل گذشت نمیدانم. او اضافه میکند: باید نحوه واگذاری و دلیل واگذاری این املاکی که در تمام این سالها دراختیار غیر قرار داشته (از زمانی که واگذار شده تا به امروز) به اطلاع عموم برسد. به هر حال این املاک مربوط به شهر و مربوط به مردم است. این رویکردهایی که به نوعی نشان از احتیاط، نگاه محافظهکارانه و نگاهی که به هر حال مردم را محرم نمیداند، اصلا پذیرفتهشده نیست. اگر شهرداری در کوتاهمدت این کار را نکند، من مجبور میشوم در صحن و به شکل خیلی جدی این رویکرد غلط شهرداری تهران را زیر سوال ببرم و از آنها سوال کنم. محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران که از ابتدا موضوع املاک واگذار شده را دنبال میکرد درخصوص بررسی پرونده املاک واگذارشده میگوید: تمام املاک واگذارشده حتی املاکی که در گذشته به غیر واگذار شدهاند باید به صحن شورای شهر تهران بیاید، یک تلقی اشتباهی وجود داشت که املاکی که در گذشته واگذار شده و براساس قوانین واگذاری درست تشخیص داده شدهاند نیازی به طرح در شورا نیست که اعلام کردیم درصورت ادامه روند بهرهبرداری باید در صحن شورا مطرح شوند. او ادامه میدهد: حتی یک مورد بود که شهردار برای کسب مجوز به شورای شهر ارسال کرده بود که اعلام شد به صورت متفرقه ملکی مطرح نشود و همه املاک باهم به شورا ارسال شود. ناهید خداکرمی، عضو دیگر شورای شهر تهران هم میگوید: اگر درخصوص املاک واگذارشده به این قطعیت برسیم که روند واگذاری از نظر قانونی مشکلی دارد حتما به اطلاع عموم میرسانیم و اینکه چه افرادی این ملک را اشغال کردهاند. حتی اگر روند واگذاری قانونی هم باشد به صورت شفاف اعلام میشود و هیچ موضوعی پشت درهای هماندیشی نمیماند. محمد سالاری هم موافق شفافسازی در حوزه املاک است. او روز گذشته در صحن شورای شهر تهران گفت: متاسفانه سازمان املاک و معاونت مالی شهرداری ما نه توانستهاند بودجه غیرنقد را محقق کنند و نه توانستهاند تمامی املاک واگذارشده را برگردانند و در مورد آنها شفافسازی کنند و ما به شدت مورد مواخذه افکار عمومی هستیم که چرا در مورد املاک واگذار شده شفافسازی نمیکنیم.
منبع: اعتماد