محسن هاشمی: گزارش ویژه ای از میزان آمادگی تهران در مقابل زلزله نداریم/ نجار: دعا کنید در تهران زلزله نیاید
رییس شورای شهر تهران تامین شرایط اسکان اضطراری و تعیین استان های معین را از جمله کارهای ارزنده برای مقابله با زلزله دانست و گفت متاسفانه این مساله رها شده و با استان های برگزیده و معین زلزله تهران رابطه ویژه ای برقرار نشده و نیازمند جلسات جدی در این زمینه هستیم.
به گزارش دیده بان ایران؛ محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران در نشست مدیریت بحران تهران با تبریک به پیروز حناچی که به سمت فرماندهی میدان عملیات پاسخ به بحران در شهر تهران انتخاب شده است، گفت: البته این سمت بدون امکانات تعلق گرفته است.
وی افزود: سالهاست این جلسات برگزار می شود، اما آمادگی ما برای مقابله با زلزله در تهران متاسفانه در حدود ۱۸ درصد است.
هاشمی تاکید کرد: باید آمادگی خود را در زمینه نظارتی اعلام کنیم تا در آمادگی بیشتری پیدا کنیم.
وی گفت: طبیعتاً مسایل مالی در اولویت اصلی است. برای مثال شرکت آبفا بی سروصدا مسایل خود را اعلام کردند و کمک های خوبی شد و بازتاب خوبی هم داشت. این شرایط برای مابقی دستگاه ها هم هست. برای مثال نیازمند تامین برق اضطراری هستیم که کاری در این زمینه نشده است و در خصوص مخابرات هم باید کاری کرد.
رییس شورای شهر تهران تامین شرایط اسکان اضطراری و تعیین استان های معین را از جمله کارهای ارزنده برای مقابله با زلزله دانست و گفت متاسفانه این مساله رها شده و با استان های برگزیده و معین زلزله تهران رابطه ویژه ای برقرار نشده و نیازمند جلسات جدی در این زمینه هستیم.
وی افزود: باید مشخص شود هر دستگاهی در انجام وظایف خود چه وضعیتی دارد.
هاشمی گفت: قرار بود تعداد زیادی سامانه هشدار سریع در تهران نصب شود و در شورای تهران گزارش ویژه ای از میزان آمادگی تهران نداریم.
وی افزود: باید برآوردی از تعداد مجروحین و کشته ها در ۴۸ ساعت اول زلزله احتمالی تهران با هر شدتی داشته باشیم.
همچنین رئیس سازمان مدیریت بحران با اشاره به اینکه پس از زلزله دماوند جلسهای را با کارشناسان مؤسسه ژئوفیزیک و شناخت رفتار گسلهای تهران داشتیم، گفت: ۸۸ درصد آمادگی در تهران برای مقابله با زلزله وجود دارد.
وی افزود: با وجود ظرفیت آمبولانس و واحدهای امدادی در تهران مساله این است که راهها باز نیست و کار در این زمینه پیچیده است.
نجار با بیان اینکه ۳ استان معین برای تهران قرار داریم، گفت: همچنین مناطق شهر تهران معین زلزله در این شهر هستند و انتظار میرود هماهنگیها بیشتر و مراودات بهتری میان همه مناطق و استانها باشد.
وی افزود: دعا کنید تهران زلزله نیاید و بعضاً این حرف مورد تمسخر قرار گرفته و حتی برخی رسانهها به آرم ستاد ما هم رحم نکردند. اولین کار ما دعاست و پس از آن تلاش میکنیم و باید آمادگی را ارتقا دهیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: با وجود آموزشهای رسانهها در زلزله ملارد تهران قفل شد.
وی افزود: تلاشهای گستردهای برای آمادگی با زلزله تهران صورت گرفته اما برای مثال از میان ۴۸۰ منبع آب اضطراری، تنها چند مورد بهره برداری نرسیده است.
نجار ایجاد پهنههای بالگردی در تهران برای ورود نیروی امدادی در تهران را لازم دانست و گفت: مشخص کردن باندها برای استفاده از ظرفیت نیروهای نظامی است.
وی ادامه داد: باند دوشان تپه، فرودگاه مهرآباد و قلعه مرغی را از نیروی هوایی درخواست کردیم حفظ کنیم.
نجار با اشاره به اینکه برای حفظ باند دوشان تپه ۲۴ سال قبل به برنامه بودجه گفتهایم بودجهای اختصاص دهد تا ترمیم کنیم و هنوز مانده است.
منبع: مهر