وکیل فاطمه خویشوند خبر داد/ «سحر تبر»، همراه سایر زندانیان مشکوک به کرونا به بیمارستان منتقل شده است/ به موکلم در زندان شربت متادون میدهند
خبر ابتلا به کرونای فاطمه خویشوند، معروف به «سحر تبر»، از سوی وکیل این پرونده و سپس تکذیب خبر از سوی رئیس زندان شهر ری، پرونده این نوجوان 18ساله را دوباره بر سر زبانها انداخت.
به گزارش دیده بان ایران؛ پیام درفشان، وکیل پرونده فاطمه خویشوند، معروف به «سحر تبر»، 25 فروردینماه از ابتلا به بیماری کرونای موکلش خبر داد. مدتی نگذشت که این خبر از سوی رئیس زندان شهر ری تکذیب شد.
درفشان به منظور پیگیری هرچه بیشتر شرایط پرونده موکلش 26 فروردینماه، به شعبه دادگاه رفت، اما نتیجهای حاصل نشد. درفشان در این باره به اعتمادآنلاین گفت: بنده به شعبه مربوطه دادگاه دوباره مراجعه کردم که به علت غیبت قاضی شعبه امکان گفتوگوی مجدد و تقاضای مکرر رفع بازداشت موکلم میسر نشد و همچنین به علت وضعیت خاص محاکم و اعزام زندانیان حتی امکان برگزاری دومین جلسه دادگاه او که اول اردیبهشتماه بود، مشخص نیست.
خانواده موکلم نتوانستند با دخترشان ملاقات کنند
او با اشاره به اخبار ضدونقیض درباره ابتلا به بیماری کرونای موکلش توضیح داد: فاطمه خویشوند طی تماس تلفنی که از زندان با اینجانب داشت ضمن تایید بیماری خویش و اینکه همراه تعدادی دیگر در قرنطینه نگهداری میشده و سپس به سبب درج مشکل او در رسانهها مجدداً به بند عمومی بازگردانده شده است، عنوان داشت که مقرر شده امروز جهت انجام معاینه تخصصی همراه چند نفر دیگر از زندانیان که مانند او مشکوک به ابتلا به کرونا هستند به یکی از بیمارستانها که بابت اعزام زندانیان زندان زنان شهر ری اختصاص یافته است، اعزام شوند.
او ادامه داد: صبح دیروز خانواده ایشان در محل زندان حاضر شده و با وجود اینکه روز مختص ملاقات با زندانیان است امکان ملاقات با فرزند خویش را تاکنون نیافتهاند و مشخص نیست فاطمه خویشوند بستری شده یا در قرنطینه است.
موکلم میترسید درباره شربت متادون زندان حرف بزند
این وکیل دادگستری گفت: به سبب افسردگی شدید متاسفانه فاطمه از سن 15 سالگی دچار سوءمصرف قرص ترامادول شده که در این خصوص نیاز به درمان تخصصی بود و بر همین اساس و به موجب این اسناد بارها تقاضای امکان رفع بازداشت این نوجوان برای برخورداری از درمان صحیح شده است، اما در عوض درمان مناسب که در محیط زندان مقدور نیست متاسفانه برای ایجاد سرخوشی کاذب به این نوجوان 18ساله الان ماههاست که شربت متادون داده میشود که ایشان همواره هراس داشته اگر این موارد توسط رسانهها به اطلاع مسئولان برسد، ممکن است دیگر همان شربت متادون هم به صورت ناگهانی قطع شود و چون به آن وابسته شده و افسردگی شدید دارد، دچار مشکلات بیشتری در محیط زندان شود. استفاده از شربت متادون خصوصاً در طولانیمدت عوارض بسیار جدی و منفی بر سلامت و سیستم ایمنی بدن میگذارد و بدیهی است مصرف طولانیمدت آن وابستگی شدید و اعتیاد میآورد که عوارض منفی و شدید آن بر روان و جسم اثبات شده است.
درفشان ادامه داد: ضمن قدردانی از اقدام مسئولانه و عاجل ریاست محترم و مسئولین زندان لازم به توضیح است که شایسته است توجه حرفه ای شود وکلا نه در مقابل که بلکه کنار مسئولین جهت امکان مدیریت بحرانی که در ابعاد جهانی واقع شده است، قرار دارند و گرچه نوع نگرش ریاست زندان قابل درک است که در جهت تلاش برای عدم نگرانی خانوادههای زندانیان نسبت به مساله چنین بیانی داشتهاند اما باید توجه منطقی داشت که در حقیقت باید ضعفها با یاری بخشهای مختلف من جمله وکلا شناسایی و همیاری برای حل صحیح مسائل وجود داشته باشد که در نتیجه شایسته است با دید همکاری به وکلای دادگستری جهت صیانت از حقوق ملت نگریسته شود.
وکیل فاطمه خویشوند گفت: رئیس قوه قضائیه پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، دستورات مفیدی صادر کرد که منجر به آزادی بسیاری از زندانیان و مدیریت بحران کرونا در فضای زندانها شد اما متاسفانه تعدادی قابل توجهی از اشخاص بازداشتی که هنوز برای آنها حکم محکومیت صادر نشده قابلیت برخورداری از مرخصی را ندارند و آقای رئیسی نیز در این ارتباط، دستورات خوبی مبنی تبدیل قرار بازداشت و پذیرش وثایق این دسته از زندانیان صادر کرده است.
این وکیل دادگستری گفت: با این حال متاسفانه قضات برخی شعب بر خلاف دستور رئیس قوه قضائیه اقدام به تبدیل قرار بازداشت زندانیان نکردند و در شرایط فعلی تعداد قابل توجهی از زندانیان به صورت بلاتکلیف در زندان به سر میبرند.
فاطمه خویشوند نماد آسیبهای اجتماعی واردشده به نسل نوجوان ما محسوب میشود
درفشان موکلش را نماد آسیبهای اجتماعی نسل فعلی دانست: فاطمه خویشوند نماد آسیبهای اجتماعی واردشده به نسل نوجوان ما محسوب میشود و بدیهی است نیاز به یاری و مراقبت دارد. اینکه با سوءمصرف طولانیمدت شربت متادون در 18سالگی بخواهد در گوشه زندان در شرایط بلاتکلیف بماند مطلقاً عملی انسانی و اخلاقی و صحیح نخواهد بود و ادامه بازداشت او نیز دارای ایرادات جدی قانونی است و هیچکدام از شروط مصرح در ماده 238 قانون آیین دادرسی کیفری برای امکان بازداشت او موجود نبوده و نیست. با توجه به جمیع این مسائل درخواست رفع بازداشت این نوجوان تقاضایی منطقی و اقدامی انسانی است.
فاطمه خویشوند، معروف به «سحر تبر» و از چهرههای معروف فضای مجازی، مهرماه سال 98 با اتهامات هنجارشکنی، ترویج خشونت، توهین به مقدسات و حجاب، گسترش اباحهگری، تشویق جوانان به فساد و کسب درآمد نامشروع به دستور دادسرای ارشاد تهران دستگیر شد./ اعتماد انلاین