گمانه زنی ها چه می گویند؟ تلفات ویروس کرونا در کدام مناطق بیشتر خواهد بود؟
به نظر میرسد با توجه به ماهیت ویروس و همچنین قدرت ماندگاری بالا و دوره کمون طولانی، ورود ویروس کرونا به مناطق مختلف جهان، امری غیر معمولی نیست و تنها راه مقابله با این ویروس خطرناک حفظ بهداشت عمومی و فردی است.
به گزارش دیده بان ایران؛ در حال حاضر ویروس کرونا به عنوان یک پاندمی (همهگیری جهانی) شناخته میشود. سازمان بهداشت جهانی پیشبینی میکند که در این ۱۵ نقطه احتمال شیوع و گسترس بیماری بیش از سایر نقاط است. سازمان بهداشت جهانی هر روزه گسترس شیوع این ویروس را بررسی میکند و گزارشهای خود را به روز میکند. همچنین در گزارشی محققان دانشکده پزشکی لندن، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه تورنتو ۱۵نقطه را شناسایی کردهاند که در آینده نزدیک شاهد شیوع گستردهتر این بیماری خواهند بود.
آسیای جنوب شرقی
این فهرست مناطق شهری آسیای جنوب شرقی را در بر میگیرد که بانکوک در راس آن قرار دارد و پس از آن سنگاپور، سئول، توکیو و کوالالامپور قرار دارند. شهرهای دیگر منطقه عبارتاند از؛ پنومپن، تایپه، هوشیمین، مانیل و دنپاسار بالی و مانادو که هر دو در اندونزی واقع شدهاند. با توجه به نزدیکی آنها به چین به عنوان منبع اصلی شیوع بیماری، این نتایج غیرمنتظره نیستند.
ازجمله شهرهای دیگر آسیب پذیر در برابر کرونا نیز شهرهایی مثل؛کاتماندو در نپال، تهران، رم و لاگوس در نیجریه را نام بردهاند.
توانایی هر شهر در برابر شیوع کرونا طبق استانداردهای بین المللی چقدر است!
در حالی که ساکنان و بازدیدکنندگان از این مکانها ممکن است نگرانی زیادی داشته باشند، وضعیت طبق معیارهای تعیینشده توسط شاخص آسیبپذیری بیماریهای عفونی IDVI کاهش خواهد یافت. با استفاده از یک مقیاس از صفر تا یک، این شاخص توانایی یک کلانشهر برای کنترل یک بیماری عفونی را اندازهگیری میکند.
برای مثال، توکیو طبق رتبهبندی IDVI برابر با ۰.۹۲۶ است، و در نتیجه به بهترین نحو برای مقابله با کرونا ویروس مجهز است. شهرهای دیگر با تواناییهای مشابه عبارتند از سئول (۰.۸۷۹) و سنگاپور (۰.۸۷۸) که هرکدام توانایی خوبی برای مقابله با کرونا دارند. اما شهرهایی مثل لاگوس (۰.۲۷۱)، پنومپن (۰.۳۵۵) و کاتماندو (۰.۴۰۴) کمترین میزان توانایی را برای رو به رو شدن دربرابر کرونا دارند.
در این گزارش آمدهاست که رم در میان شهرهایی که بیشترین توانایی را در مدیریت این ویروس دارند قرار میگیرد ولی با این حال، ۴۰۰ مورد اخیرا در ایتالیا سرایت ویروس گزارش شده است و مقامات پزشکی این کشور نگران هستند که همه گیری این ویروس حتی در اروپا اتفاق بیافتد.
ایران میتواند جزء مراکز بالقوه گسترش ویروس باشید
مطالعه دیگری که توسط محققان دانشگاه ییل انجام شده است، نشان داده است که کشورهای دیگر نیز ممکن است در برابر این ویروس آسیبپذیر باشند. آنها متوجه شدند مواردی در کشورهایی مثل؛ عراق، سوریه و ترکیه مشاهده شده است که منشا انتقال ویروس از طریق ایران بوده است. همچین با مطالعه داده های سفر هوایی و طول اقامت برخی مسافران ایرانی، منشا بعضی موارد در لبنان، امارات و کانادا نیز از طریق ورود این مسافران گزارش شده است.
البته به نظر میرسد با توجه به ماهیت ویروس و همچنین قدرت ماندگاری بالا و دوره کمون طولانی، ورود ویروس کرونا به مناطق مختلف جهان، امری غیر معمولی نیست و تنها راه مقابله با این ویروس خطرناک حفظ بهداشت عمومی و فردی است.
منبع: thetravel.com