کد خبر: 61422
A

گزارش شرکت نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن

نماینده ایران که برای حضور در کمیسیون سالانه مقام زن به سازمان ملل متحد سفر کرده است، دستاوردهای کشورمان را در حوزه حمایت ها و خدمات اجتماعی به زنان و دختران برای سایر شرکت کنندگان تشریح کرد.

 گزارش شرکت نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ در حاشیه نشست شصت و سوم کمیسیون مقام زن که از روز دوشنبه در مقر نیویورک سازمان ملل متحد آغاز شده است، نشستی جانبی با حضور وحیده نگین مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زنان و خانواده، فریده اولاد قباد و سکینه الماسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست هم اندیشی، وزیر زنان پاکستان، معاون وزیر حمایت از زنان و کودکان اندونزی و هیاتهای شرکت کننده در اجلاس کمیسون مقام زن حضور داشتند.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران به ارائه دستاوردها و اقدامات کشورمان در چارچوب نظام جامع حمایت و دسترسی به خدمات اجتماعی و زیرساخت های پایدار پرداخت.

نگین با بیان اینکه بهترین برنامه های حمایت اجتماعی بدون وجود زیرساخت های قانونی و نهادی نمی توانند به اهداف خود برسند، به قوانین، برنامه ها و سازمان های دولتی و غیردولتی ارائه دهنده خدمات و زیرساخت های دیجیتال در کشور اشاره کرد.

وی یادآور شد: ابزار سیستم حمایت اجتماعی در کشور شامل مساعدت های اجتماعی، برنامه های بازار کار و بیمه های اجتماعی هستند. از این رو، خدمات و اقداماتی که در سطح مساعدت های اجتماعی ارائه می شوند با هدف حل فوری مسائل و مشکلات، پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی و توانمندسازی جامعه هدف به منظور خروج از آسیب پذیری می باشد.

این مقام وزارت کار با برشمردن مهم ترین اقدامات حمایتی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی برای زنان و دختران، به برنامه های بازار کار و رویکرد سیاستگذاران و تصمیم گیران حوزه رفاه و حمایت اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران مبنی بر کمک به اقشار آسیب پذیر برای خروج از چرخه حمایتی اشاره کرد.

نگین همچنین به اقداماتی که برای توانمندسازی و ارتقای سطح مهارت های زنان و دختران با هدف ورود آنها به بازار کار، توانمندسازی اقتصادی زنان و دختران و تامین سرمایه مورد نیاز آنها و ایجاد و حمایت از تعاونی ها اشاره و مهم ترین طرح های اشتغال زایی کشور را معرفی کرد.

علاوه بر آن، وی نظام بیمه های اجتماعی در کشور را معرفی و بیان کرد قانون بیمه های اجتماعی در ایران برای زنان به ویژه برای بازماندگان بسیار سخاوتمندانه است و تحولات قانونگذاری کشور در این حوزه همواره در جهت گسترش دامنه پوشش و آسانتر شدن شرایط برخورداری از حقوق برای بازماندگان قانونی، بخصوص همسر و دختران بوده است.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان، به پرداخت دوسوم حق بیمه توسط دولت اشاره کرد و در نهایت با افتخار اعلام کرد که در جمهوری اسلامی ایران، تمامی زنان و مردان از پوشش بیمه های سلامت برخوردارند.

کمیسیون مقام زن ملل متحد نهادی وابسته به شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل است که از سال ۱۹۴۶ میلادی با هدف برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان تشکیل شده‌است.

این کمیسیون هر سال نشستی ۱۰ روزه را در مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک برای بررسی پیشرفت در برابری جنسیتی، تعیین چالش‌ها، وضع استانداردهای جهانی و فرمول‌بندی سیاست‌هایی برای ترویج برابری جنسیتی و پیشرفت زنان در سطح جهان برگزار می شود. 

منبع: ایرنا

همچنین به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، نمایندگان هیات دولتی هر سال متشکل از نماینده وزارت امورخارجه، معاونت و نماینده دستگاه مرتبط با موضوع اولویت‌دار کمیسیون مقام زن است. بر اساس محور شصت و سومین کمیسیون مقام زن که مرتبط با نظام‌های حمایت اجتماعی و خدمات عمومی برای توانمندسازی زنان و دختران بوده، امسال خانم وحیده نگین نماینده وزارت کار و رفاه اجتماعی در کمیسیون حضور دارد و اقدامات کشور در این زمینه را ارائه می دهد.  

جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن ۲۰۱۹، علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی  در دو پنل وزرایی با عنوان «تجارب موفق در زمینه توسعه نظام‌های حمایت اجتماعی و خدمات عمومی برای توانمندسازی زنان و دختران» و «هم‌افزایی در ارائه خدمات اجتماعی و عمومی برای توانمندسازی زنان و دختران» شرکت کرده است. 

علاوه بر این دو برنامه جانبی با عنوان تجارب کشورهای آسیایی در زمینه نظام حمایت‌های اجتماعی و خدمات عمومی با مشارکت اندونزی، پاکستان، افغانستان و ایران در صبح سه شنبه ۲۱ اسفندماه و برنامه جانبی دوم با مشارکت پاکستان، اندونزی و ترکیه و ایران با عنوان «زنان مسلمان عاملان تغییر و شکست کلیشه‌های منفی» در روز جمعه ۲۴ اسفندماه نیز برگزار شد. 

لازم به ذکر است حضور نمایندگان غیردولتی هر ساله در فرآیند مجزا از هیات دولتی صورت می پذیرد که متاسفانه به دلیل سخت‌گیریی های دولت آمریکا در صدور ویزا در چندسال گذشته اکثر سازمان های غیردولتی موفق به شرکت در کمیسیون مقام زن نشده‌اند.

پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری(لینک)

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر