تویسرکانی: تمام اطلاعات وحید مظلومین و متهم سکه ثامن را به قوه قضاییه دادیم
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در رابطه با اقدامات این سازمان برای شناسایی وحید مظلومین و فرهاد زاهدی فر متهم پرونده سکه ثامن سازمان ثبت، گفت: پس از دستگیری این افراد اسامی خود افراد و اقوام و بستگان به ما داده شد و ما در لحظه تمام مالکیتها در حوزه اموال منقول و غیرمنقول، تمام اطلاعات مربوط به حضور این افراد در شرکتهایی که داشتند و اطلاعات مربوط به وکالت نامههایی که به اشخاص مختلف داده بودند و …را به دستگاه قضائی دادیم.
به گزارش دیده بان ایران، احمد تویسرکانی صبح امروز همزمان با آئین بهره برداری همزمان پروژههای عمرانی و فناوری اطلاعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب ضمن تبریک این ایام، با ارائه گزارش عملکرد ۱۰ ساله اخیر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، اظهار کرد: در بازده زمانی سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۷ قریب به ۳۰ میلیون خدمت به مردم ارائه دادیم که در سال ۸۸ سالانه حدود ۲۸ میلیون خدمت بوده و در سال ۹۷ بالغ بر ۷۰ میلیون خدمت ارائه شده است. در رابطه با خدمات الکترونیک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قریب به ۹۹ درصد اسناد به صورت الکترونیک انجام میشود در حالی که در سال ۸۸ هیچ خدمتی به صورت الکترونیک ارائه نمیشد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ادامه داد: در حوزه امور اقتصادی و وصول مطالبات معوقه بانکها در این بازه ۱۰ سال ۳۷۶ هزار و ۶۲۸ ریال از مطالبات معوق وصول شده است. ۳۵۴۶ برنامه عملیاتی را نیز در قالب برنامههای سالانه تصویب و اجرا کردیم. در حوزههای مختلف املاک و اسناد و اختصاصاً در حوزه کاداستر باید بگویم که علی رغم همکاری نکردنهای لازم از تمام ظرفیتها استفاده کردیم و خوشبختانه ۹۸ درصد از کاداستر شهری انجام شده و ۲۲ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۹۵۷ سند مالکیت در سیستم کاداستر صادر شده و در بافت مسکونی روستا هم ۳۱ درصد کاداستر انجام شده و در کاداستر اراضی منابع طبیعی پیشرفت ما ۱۸ درصد بوده است. زیرساختهای خوبی در این زمینه فراهم شده است و شبکه شمیم در این راستا در سازمان راه اندازی شده است که از ۱۴۴ ایستگاه ثابت ماهوارهای برخوردار است.
معاون رئیس قوه قضائیه، خاطرنشان کرد: در رابطه با اقدامات توسعهای برای دسترسی بهتر مردم به ادارات ثبت ۷۵ ساختمان اداری به مساحت ۱۳۷ هزار و ۲۲۸ متر مربع احداث شده و امروز ۵ ساختمان دیگر را افتتاح خواهیم کرد. در این ۱۰ سال قریب ۱۲ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت کسب شده است و به خزانه واریز شده است. در ایجاد بانک جامع املاک و حذف دفترنویسی با توجه به تخلفات و جعلهای فراوان و رفت و آمدها به شدت کاهش پیدا کرده است. حذف اوراق بهادار، ایجاد شبکههای یکپارچه خدمات ثبتی از دیگر اقدامات مثبت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است. در حوزه اراضی و املاک ۴۹۵ میلیون و ۶۰۰ هزار برگ از پروندههای املاک را موفق شدیم آرشیو کنیم و گردش فیزیکی پروندهها امروز صفر شده است که به صحت و سلامت و تسریع انجام کار کمک میکند.
وی، افزود: در این بازه زمانی ۸۲ هزار و ۵۹۱ مؤسسه غیرتجاری در این سازمان به ثبت رسیده است. شرکتهای تجاری لازم است دفاتر پلمپ شده داشته باشند که در این راستا ۵ میلیون و ۴۴۱ هزار و ۸۳۵ دفتر تجاری توسط سازمان ثبت پلمپ شده است. سیاست کلی کشور و حتی سیاست جهانی این است که در رابطه با باز کردن فضای کسب و کار امکان تأسیس شرکت و فراهم کردن تسهیلات را ایجاد کنیم. اگر شرکت نباشد ممکن است افراد به صورت زیرزمینی و موبایلی در زمینه فعالیتهای تجاری اقدام کنند. ما باید زمینه فعالیت تجاری شفاف را در کشور فراهم کنیم و دستگاههایی موظف هستند که به عملکرد آن شرکتها نظارت کنند. سازمان امور مالیاتی پس از ثبت یک شرکت وظیفه نظارت بر فعالیت اقتصادی شرکتها را برعهده دارد و قانون گذار امکان توقف فعالیت این مؤسسات را برای سازمان امور مالیاتی فراهم کرده است و ساز کار قانونی فراهم است.
تویسرکانی با بیان اینکه طبیعی است هزاران شرکت دانش بنیان و … نمیتوانند تسهیلات بگیرند، تصریح کرد: در مقابل شرکتهای کاغذی هستند که توانایی گرفتن تسهیلات دارند. اینجا باید دستگاههای نظارتی پاسخگو باشند که چطور این اتفاق افتاده است. بانک مرکزی در رابطه با ایجاد تسهیلات وظیفه نظارتی دارند. وزارت صنعت معدن و تجارت وظیفه اعتبارسنجی و ایجاد سامانه برای این امر دارد. نیروی انتظامی وظیفه ارائه گزارش دارد. سازمان بورس و اتاق بازرگانی به موجب قانون وظایفی در این راستا برعهده دارند. ما و سایر دستگاهها حتماً با ساز و کارهای قانونی باید به عملکرد و فعالیتهای تجاری افراد نظارت کنیم و همه منوط به اعتبارسنجی دستگاههای مختلف است. همکاران ما در محاکم بررسی کنند اگر شرکتی از فعالیت خود عدول کرده بررسی کنند کدام دستگاه به وظایف خود عمل نکرده و به سمت شفافیت برویم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، بیان کرد: در بازه زمانی ۱۰ ساله ۴۱ هزار و ۵۵ اختراع در کشور ثبت کردیم. ۱۶۴ هزار و ۳۱۷ برند یا علامت تجاری در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده و طرحهای صنعتی ثبت شده نیز حدود ۳۲ هزار طرح بوده است. در حوزه فناوری اقدامات مؤثری صورت گرفته و شاید دهها طرح بهره برداری شده است. امروز با پیگیریهای سازمان ثبت ارتباط سرویس اطلاع رسانی راجع به فعالیت شرکتها به لحظه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار میگیرد و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری فراهم شده است.
وی با بیان اینکه ثبت شرکتها تابع تشریفات است، ادامه داد: حوزه فعالیت شرکتها متفاوت است که همه این موارد از نظر قانون ضوابط خاص خود را دارد. اگر شرکتی با حوزه فعالیت واردات و صادرات ثبت میشود مجوز و کارت بازرگانی از طریق سازمان صمت صادر میشود و بدون این موارد امکان فعالیت ندارند. ما به صورت برق و باد باید زمینه ثبت شرکتها را فراهم کنیم اما سازمانها و وزاتخانههای تخصصی باید به نحوه عملکرد این شرکتها و مؤسسات نظارت کنند. آیا راهکار این است که شرکتی در کشور ثبت نشود؟ شرکت در حقیقت یک اعتبار و مجوز است و افراد میگویند شرکت تأسیس میکنیم تا زمینه فعالیت اقتصادی در محیط محدود فراهم شود. ثبت شرکت به معنای سرمایه و درآمد هزارمیلیاردی نیست. فعالیت این شرکتها باید بر اساس اعتبارسنجی سازمانهای مربوطه انجام شود. سازمان ثبت و سایر سازمانها و وزاتخانهها باید به موجب قانون عمل کند. آیا قانونی داریم که سازمان ثبت شرکتی ثبت نکند؟ خیر ما قانون داریم که سازمان ثبت با ایجاد تسهیلات فضای کسب و کار ایجاد کند.
تویسرکانی در رابطه با اجرای طرح کاداستر با بیان اینکه در حوزه مالکیتهای مردم تقریباً تمام کار را تمام کردیم، گفت: به موجب طرح کاداستر قانونگذار مشخص کرده بود تا پایان سال ۹۶ اسناد در اختیار سازمان قرار گیرد تا این مهم انجام شود اما متأسفانه به تکالیف خود عمل نکردند و در اجرای کامل آن عقب افتادیم. در قانون جامع حدنگار مقرر شده بود سازمان ثبت ظرف مدت ۵ سال طرح کاداستر را اجرایی کند و در همان قانون معین شده بود که ۱۰۰ درصد درآمدها به سازمان ثبت اعطا شود که متأسفانه کمتر از ۲۵ درصد از این درآمد به سازمان ثبت داده شد که همه این موارد منجر به کند اجرا شدن کار میشود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، گفت: عزیزان در حوزه قانون گذاری به اهمیت این موضعات توجه کنند تا شفافیت لازم صورت گیرد زیرا بر اساس این اقدام که کمک مهمی در زمینه حقوقی، اجتماعی و حتی امنیتی به همراه دارد. نباید انجام کاداستر را با برخی از امور اجرایی تزئینی مقایسه کرد. این امور هزینهای نیست بلکه امور سرمایه گذاری است. برای اجرایی کردن طرح کاداستر ضمانت اجرای خاصی وجود ندارد. ما هر سال گزارش دقیق عملکرد را به مجلس دادیم و تشخیص اینکه چه کسی کار خود را انجام داده یا نداده با مجلس است.
وی در رابطه با سامانه راه اندازی شده اطلاع رسانی مربوط به فعالیت شرکتها که از امروز در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار میگیرد، عنوان کرد: سازمان امور مالیاتی بر اساس این اقدام موظف است به گزارشهای ارائه شده توسط سامانه نظارت کند.
تویسرکانی در رابطه با وحید مظلومین و فرهاد زاهدی فر متهم پرونده سکه ثامن سازمان ثبت چه اقداماتی برای شناسایی اموال این متهمان انجام داده است؟ بیان کرد: پس از دستگیری این افراد اسامی خود افراد و اقوام و بستگان به ما داده شد و ما در لحظه تمام مالکیتها در حوزه اموال منقول و غیرمنقول، تمام اطلاعات مربوط به حضور این افراد در شرکتهایی که داشتند، حتی اطلاعات مربوط به وکالت نامههایی که به اشخاص مختلف داده بودند و …را به دستگاه قضائی دادیم. لیست اموال ثبت شده که از کانال قانونی انجام شده بود به دستگاه قضائیه ارائه شد.