امان الله قرایی مقدم: انتخاب قطبی، دهن کجی به کارگران فولاد و خواسته های صنفی آنان است/ مسئولان با پیگیری مطالبات کارگران آتش سایر نهادهای معترض را شعله ور نکنند/ مهم ترین تفاوت در اعتراضات ایران و سایر کشورها، نبود اتحادیه هایی برای اعتراضات است
امان الله قرایی مقدم جامعه شناس درباره سرنوشت اعتراضات کارگران فولاد اظهار کرد: نمی توان این مسائل به طور قطعی پیش بینی کرد اما اگر اعتراضات به همین شکل ادامه پیدا کنند، می تواند نیروهای خفته و پنهان دیگر جامعه را بیدار و به حرکت درآورد. به عنوان مثال در ابتدا کارگران فولاد دست به اعتراض و تجمع زدند و پس از آن کارگران هفت تپه اقدام به اعتراض نمودند لذا به همین جهت پیشنهاد بنده این است که مسئولان با پیگیری مطالبات کارگران آتش سایر نهادهای معترض حتی نهادهای بیرون مرز را شعله ور نکنند.
دیده بان ایران: دقیقا 133 روز قبل بود که کارکنان شرکت خودروی سازی "فیات" پس از انتقال کریستیانو رونالدو، فوق ستاره پرتغالی رئال مادرید، به یوونتوس دست به اعتصاب جمعی زدند.
انتقال رونالدو به یووه 112 میلیون یورو خرج روی دست این شرکت ایتالیایی گذاشت. دستمزد سالیانه رونالدو، 30 میلیون یورو در سال و 120 میلیون یورو در 4سال اعلام شده است. مبالغ هنگفتی که قرار است به گفته "آنیلی"، رئیس باشگاه یوونتوس و رئیس خودروی سازی فیات، این شرکت پرداخت کند.
این در حالی است که در همان زمان کارکنان این شرکت از کمبود حقوق و عدم افزایش دستمزد رنج می برند و آنها این پول هنگفت به ستاره پرتغالی را بی عدالتی عنوان کردند.
مشابه این رفتار درست روز گذشته در ایران تکرار شد. افشین قطبی، سرمربی پیشین تیم ملی ایران، با قراردادی میلیاردی سکان هدایت تیم فولاد خوزستان را به مدت 5/1 سال برعهده گرفت.
این در حالی است که جمعی از کارگران گروه ملی فولاد ایران؛ امروز برای بیست و سومین بار مسیر خیابان نادری، چهار راه سی متری تا محل ساختمان استانداری خوزستان راهپیمایی کردند.
این کارگران که خواستار وصول مطالبات محقق نشده و آغاز به کار کارخانه هستند، در روزهای گذشته تقریبا در همین مسیر تجمع مشابهی را برپا کرده بودند.
آنها میگویند: در حالی سه ماه پرداخت دستمزدمان به تاخیر افتاده که اخیرا برخی از مسئولان دولتی در رسانهها از پرداخت دو ماه از حقوق همه کارگران خبر داده بودند اما به گفته کارگران از تصاویری که در شبکه ها اجتماعی منتشر شده است تا این لحظه هیچ پرداختی صورت نگرفته است.
به ادعای کارگران؛ دوماه حقوق معوقه فقط برای حدود ۱۲۰ نفر از کارگران زیر دیپلم پرداخت شده این درحالی است که بیش از ۳۵۰۰ کارگر در مجتمع ملی فولاد ایران مشغول به کار هستند که تقریبا هر روز برای تحقق مطالبات مزدی خود دست به اعتراض صنفی میزنند.
امان الله قرایی مقدم: انتخابات قطبی، دهن کجی به کارگران فولاد، نظر و حقوق آنان است
در رابطه با همین موضوع پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران با امان الله قرایی مقدم به گفت و گو پرداخت. مشروح این گفت و گو را به شرح ذیل است؛
انعقاد قرارداد میلیاردی باشگاه فولاد با افشین قطبی با توجه به عدم پرداخت معوقات کارگران فولاد، آِیا به نوعی دهن کجی به مردم محسوب نمی شود؟
بله. این نوع انتخاب و رویکردها دهن کجی به مردم، نظر و حقوق آنان است. به عبارتی انعقاد این قرارداد دهن کجی به نظر کارگران فولاد است. همین موضوع باعث تهدید و برانگیختن احساسات مردم به صورت پنهانی خواهد شد.
براساس نظریه الکسی دوتوکویل، جامعه شناس سیاسی فرانسه، هرچه حاکمان در زمان انقلاب و اعتراضات کشورهای خود به خواسته های مردم گوش فرا دهند، در آینده ای نه چندان دور بر انتظارات مردم همان کشور افزوده تا زمان سرنگونی حکومت خواهد شد. به همین دلیل است که حکومت تن به خواسته های کارگران معترض نمی دهد چراکه در آینده انتظارات آنان حکومت را فلج خواهد کرد.
سرنوشت این قبیل اعتراضات در کشور به کجا کشیده خواهد شد؟
نمی توان این مسائل به طور قطعی پیش بینی کرد اما اگر اعتراضات به همین شکل ادامه پیدا کنند، می تواند نیروهای خفته و پنهان دیگر جامعه را بیدار و به حرکت درآورد. به عنوان مثال در ابتدا کارگران فولاد دست به اعتراض و تجمع زدند و پس از آن کارگران هفت تپه اقدام به اعتراض نمودند لذا به همین جهت پیشنهاد بنده این است که مسئولان با پیگیری مطالبات کارگران آتش سایر نهادهای معترض حتی نهادهای بیرون مرز را شعله ور نکنند.
تفاوت اعتراضات ایران با اعتراضات سایر کشورها در چیست؟
عمده ترین و مهم ترین تفاوت در اعتراضات ایران و سایر کشورها، نبود اتحادیه هایی برای اعتراضات و عدم همراهی آن ها با معترضان است. در سایر کشورها کارگران به خودی خود دست به اعتراض نمی زنند بلکه اتحادیه ها هستند که اقدام به پیگیری مطالبات و خواسته های کارگران و سایر نهادهای معترض می کنند. در ایران اعتراضات جنبه سیاسی به خود می گیرد و فاقد جنبه های صنفی و کاری است در صورتی که اعتراضات به هیچ عنوان در کشورهای دیگر جهان این چنین نیست.