کد خبر: 52729
A

بررسی طرح جدید در مجلس: واگذاری مدیریت ورود اینترنت بین‌الملل به پدافند غیرعامل و نیروهای مسلح

یکی از نمایندگان مجلس خبر از بررسی طرحی در این نهاد را داد که براساس آن «مدیریت گذرگاه اینترنت بین‌الملل» از دولت یعنی شرکت زیرساخت گرفته و در اختیار نیروهای مسلح گذاشته شود. در پیگری‌های پیوست حالا مشخص شده که قرار است براساس این طرح مجلس و در صورت تصویب «مدیریت اینترنت بین‌الملل» در اختیار سازمان پدافند غیر عامل قرار بگیرد.

بررسی طرح جدید در مجلس: واگذاری مدیریت ورود اینترنت بین‌الملل به پدافند غیرعامل و نیروهای مسلح

به گزارش دیده بان ایران؛ روز گذشته(۲۸ مهر ماه) یکی از نمایندگان مجلس که حاضر به فاش شدن نامش نیست در گفت و گو با ماهنامه پیوست اعلام می‌کند که طرح خارج شدن مدیریت اینترنت بین‌‌الملل از دولت و واگذاری آن به نیروی‌های مسلح از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس و به درخواست نصرالله پژمانفر، عضو این کمیته مطرح شده است.

همچنین براساس اطلاعات این نماینده این طرح در کارگروه زیر مجموعه کمیسیون فرهنگی مصوب و در حال ارسال به این کمیسیون است. این نماینده تاکید می‌کند که طرح خارج شدن «مدیریت گذرگاه اینترنت بین‌الملل از اختیار دولت و واگذاری آن به نیروهای مسلح» در ماده ۱۲ طرح حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی دیده شده است.

در تماس پیوست با چندین عضو کمیسیون فرهنگی مجلس این نمایندگان یا مطرح شدن این طرح را تکذیب یا اعلام کردند که فعلا حاضر به اطلاع‌رسانی در این خصوص نیستند.

در همین زمینه نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در گفت‌وگو با پیوست ارایه هرگونه اطلاعات را به زمان دیگری موکول و تاکید می‌کند که حاضر به صحبت در این زمینه نیست. رمضانعلی سبحانی‌فر، رییس کمیته مخابرات و ارتباطات مجلس، نیز در گفت و گو با پیوست در خصوص صحت بررسی طرح خارج شدن مدیریت گذرگاه اینترنت بین‌الملل از دولت و واگذاری آن به نیروهای مسلح در مجلس ابراز بی‌اطلاعی کرده و می‌گوید:‌«تا این لحظه بررسی چنین طرحی در مجلس را نشنیده‌ام و به نظر هم نمی‌آید چنین خبری صحت داشته باشد.»

در حالی که گروهی از نمایندگان مجلس بررسی این طرح در مجلس را به کلی رد و گروهی دیگر فعلا حاضر به اطلاع رسانی در این خصوص نیستند، محمد اسماعیل سعیدی، نماینده مجلس و عضو کمیته فضای مجازی، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی پیوست ضمن اعلام بررسی طرح مدیریت اینترنت بین‌الملل در مجلس تاکید می‌کند که در این خصوص بحث نیروی نظامی مطرح نیست بلکه قرار است مدیریت در این زمینه به سازمان پدافند غیرعامل که زیر مجموعه نیروهای مسلح است سپرده شود.

او در این خصوص می‌گوید: «داده‌هایی که وارد کشور می‌شود باید کنترل شود که آیا داده‌ها برمبنای منافع ملی است یا خیر.  دستگاه‌هایی باید این وظیفه را به عهده بگیرد. ما پدافند غیرعامل داریم که وظیفه آن مرزبانی داده‌ها است. وزارت اطلاعات یکی دیگر از دستگاه‌هایی است که وظیفه ذاتی‌اش مرزبانی از داده‌ها است. سازمان پدافند غیرعامل زیرمجموعه نیروهای مسلح است. وظیفه پدافند غیرعامل فعالیت‌های نظامی نیست. آنچه در این طرح مصوب شده این است که نیروهای مسلح با وزارت اطلاعات مرزبانی داده‌ها را به عهده بگیرند.»

در حالی طرح جداسازی مدیریت گذرگاه بین‌الملل از بدنه دولت در بنده ماده ۱۲ طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی دیده شده که پیش نویس این طرح نیز در حال بررسی در کارگروه فضای مجازی کمیسیون فرهنگی مجلس است. در جلسه ابتدای مهر ماه سال جاریکمیته فضای مجازی مجلس، تنها سه بند از ماده ۱ طرح ساماندهی پیام‌رسان‌‌های داخلی بررسی و تصویب کرد. این سه بند براساس اظهارات یکی از اعضای کمیته فضای مجازی مجلس مربوط به تعاریف اولیه پیام‌رسان و شبکه‌های اجتماعی بود.

حمیده زرابادی، عضو کمیته ارتباطات مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی پیوست خبر از مجموعه اشکالاتی در طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی می‌دهد. او در این مورد می‌گوید :«من طرح حمایت از پیام رسان های داخلی را امضا کردم. کلیات آن که بتوانیم به صورت قانونی بر پیام رسان ها نظارت داشته باشیم خوب است چون هم اکنون فعالیت پیام‌رسان‌ها و خروجی فعالیت آن‌ها  شفاف نیست اما متن قانونی این طرح اشکالاتی دارد.» او با اشاره به بندی از این طرح که مسئله مدیریت گذرگاه بین‌المللی در آن مطرح شده می‌افزاید: «در خصوص واگذاری مرزبانی اینترنت من نقدی دارم. درمتن به مرزبانی دیجیتال اشاره شده است و این درحالی است که  مرزبانی دیجیتال معنی ندارد.» به باور او دنیای دیجیتال مرزی ندارد و نمی‌توان برای آن مرزی تعریف کرد. زرآبادی تصریح می‌کند که طرح ساماندهی از پیام‌رسان‌های اجتماعی با رفع مشکلات موجود در متن آن امکان کسب رای در مجلس و تصویب را دارد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر