در مغز قماربازان چه میگذرد؟
اعتیاد به قمار یکی از خطرناکترین انواع اعتیادهاست و یکی از دلایل اصلی آن اشباع شدن فرد از تفریحات دیگر است. گروه خاصی از افراد که گرایش به انواع قمار دارند به دلیل سبک زندگیشان است چرا که سطح تفریحات در مغز خیلی زود به تکرار میرسد و فرد به دنبال تجربههای جدید در زندگی است و به همین دلیل قمارهای اینترنتی مثل پوکرهای آنلاین بیشتر در بین قشر مرفه رواج دارد و به نوعی یک برند شخصیت حضور در این فضا است الگویی که دقیقا در مصرف مواد مخدر هم رواج دارد مثل مصرف کوکایین که به دلیل قیمت بالای آن ویژه گروه خاصی از جامعه معتادان است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران : اعتیاد به قمار یکی از خطرناکترین انواع اعتیادهاست و یکی از دلایل اصلی آن اشباع شدن فرد از تفریحات دیگر است.
گروه خاصی از افراد که گرایش به انواع قمار دارند به دلیل سبک زندگیشان است چرا که سطح تفریحات در مغز خیلی زود به تکرار میرسد و فرد به دنبال تجربههای جدید در زندگی است و به همین دلیل قمارهای اینترنتی مثل پوکرهای آنلاین بیشتر در بین قشر مرفه رواج دارد و به نوعی یک برند شخصیت حضور در این فضا است الگویی که دقیقا در مصرف مواد مخدر هم رواج دارد مثل مصرف کوکایین که به دلیل قیمت بالای آن ویژه گروه خاصی از جامعه معتادان است.
یکی از عوامل شباهت اعتیاد قمار به اعتیاد مواد مخدر مساله تحمل است و فرد از سطح عملکرد خود احساس رضایت ندارد و دایما دنبال سطح بالاتری از هیجان است. دلیل اینکه به وابستگی قمار اعتیاد میگویند تاثیر آن در چهار جنبه روانشناختی، اجتماعی، فیزیولوژی و معنویت فرد است. چرا که فرد قمارباز هر نوع آن خواه اعتیاد به قمار کبوتربازی، پاسور آنلاین و حتی قمار سنتی مثل قاپبازی در هر چهار جنبه مذکور تاثیر میگذارد.
نشانگان روانشناختی قمار در مغز قماربازان مشاهده میشود. قسمتی از مغز به نام ونترال استریاتوم که از آن به نام سیستم پاداش نیز نامیده میشود در قماربازان بسیار فعال است. عوارض این اعتیاد که متاسفانه هم در قشر مرفه و هم نوع دیگری از بازیهای آن در قشر حاشیهنشین فعال است بسیار خطرناک و شدید است و صرفا به دلیل مسائل قانونی و حقوقی و عدم آگاهی اجتماعی هیچگونه آگاهسازی در این خصوص انجام نمیپذیرد و مطمئنا هیچ فرد قماربازی مثل معتادان به فعالیت خود اذعان ندارد و همیشه این اعتیاد در لایههای زیرین اجتماع باقی میماند.
فرد قمارباز همیشه در اندیشه قمار میباشد و برای کسب لذت مورد نظر هیچ اصول اخلاقی و ارزشی را مهم نمیپندارد و معمولا بعد از مدتی تلاش برای ترک این فعالیت و ناآگاهی از بیماری روانشناختی خود ناکام مانده و تا آخر عمر به فعالیت قمار میپردازد و نکته بسیار خطرناک این است که به هنگام احساساتی چون افسردگی، ناکامی و غمگینی به عنوان یک راهکار حل مساله به آن پناه میبرد.
مشکلات خانوادگی مثل طلاق و اجتماعی مثل اخراج و از دست دادن شغل و مشکلات معنوی مثل تفکرات منفیبافی شدید از دیگر عوارض این اعتیاد پنهان است. در انتها باید جامعه و خانواده در خصوص این قبیل اعتیادها بیشتر آگاهسازی کند و در این فضای دو قطبی اقتصادی که یک گروه بسیار ثروتمند میشوند و گروهی دیگر بسیار فقیر با توجه به تنوع این اعتیاد میتوان گفت کل جامعه در خطر قرار میگیرند و قمار معطوف به گروه خاصی نیست خصوصا در قمارهای آنلاین که از مبلغ 2 هزار تومان تا 2 میلیارد تومان توان قماربازی.