لایحه حمایت از حقوق محیطبانان به مجلس ارائه شد
فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که لایحه حمایت از حقوق محیطبانان پس از اصلاحات لازم تقدیم مجلس شورای اسلامی شده، ابراز امیدواری کرد که با تصویب این لایحه شاهد اقدامات خوبی در احقاق حقوق محیطبانان باشیم.
وی اظهار داشت: نمونه این خطرات وجود 120 نفر از محیط بانان است که در طول عمر پر برکت انقلاب به مقام شهادت نائل شدند و تعداد 157 نفر از آنان نیز به عنوان جانباز میباشند.
در ادامه این دیدار مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز نیز به معرفی منطقه حفاظت شده البرز جنوبی، ظرفیتها و جاذبههای طبیعی آن، تنوع زیستی منطقه، عوامل تهدیدکننده حیات وحش، وضعیت پاسگاههای حفاظتی و ... پرداخت و همچنین به چالشها و مشکلات مرتبط با شغل محیطبانی اشاره کرد و گفت: بر اساس استاندارد جهانی به ازای هر 1000 هکتار یک نفر محیطبان باید کار حفاظت از عرصههای طبیعی و حیات وحش را بعهده داشته باشد و این در حالیست که با وجود 64 هزار هکتار مساحت منطقه حفاظت شده البرز جنوبی، ما با کمبود شدید نیروهای محیطبان مواجه هستیم.
فردین حکیمی در ادامه با اشاره به برنامه کار و استراحت مامورین محیط زیست، اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل خدمتی گارد برنامه کاری مامورین بصورت 18 شبانه روز کار و 12 شبانهروز استراحت میباشد و این در حالیست که متاسفانه مامورین زحمتکش محیط زیست برخلاف سایر مامورین اجرایی دستگاههای اجرایی، از حقوق و مزایای مربوطه برخوردار نیستند و از نظر معیشتی نیز با مشکلات متعددی مواجه هستند.
وی ابراز امیدواری کرد که با پیگیریهای دلسوزانه سرهنگ محبتخانی فرمانده یگان حفاظت و حمایت ریاست سازمان، شاهد اتفاقات خوبی در ارتقاء سطح معیشتی محیطبانان خواهیم بود.
منطقه حفاظت شده البرز جنوبی با مساحتی در حدود 91 هزار هکتار، در محدوده استانهای البرز، تهران و مازندران واقع شده است.
منطقه حفاظت شده البرز جنوبی به دلیل شرایط طبیعی خود و نزدیکی به مراکز حکومتی، همواره مورد توجه حاکمان وقت بوده است به همین جهت این منطقه از سال 1346 خورشیدی، بر اساس مصوبه قانونی شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید به عنوان منطقه حفاظت شده معرفی شد.
شناسایی بیش از 950 گونه گیاهی متعلق به حدود 57 خانواده از گیاهان اصلی این منطقه اکولوژیکی که تعداد بسیاری از آنها به طور اختصاصی در البرز یافت میشوند، نمایانگر پوشش گیاهی بسیار غنی و متنوع منطقه و بالاترین گستره پراکندگی در این عرصه میباشد که از قویترین فلورهای گیاهی در میان مناطق تحت حفاظت به شمار میرود.
البته غنای گیاهی موجود در این منطقه نتیجه وضعیت خاص توپوگرافی و اقلیمی منطقه است و پوشش در ارتفاعات بیش از 3200 متر از سطح دریا مناسبتر و از تنوع ژنتیکی خاصی برخوردار است.
تنوع اقلیمی و شرایط خاص اکولوژیک و توپوگرافی منطقه البرز جنوبی شرایط زیستی مساعدی را برای زندگی انواع وحوش فراهم آورده است.
این منطقه زیستگاه 155 گونه پرنده و 25 گونه پستاندار میباشد. خزندگان و دوزیستان نیز در این منطقه از تنوع بالایی برخوردارند.
از حیات وحش این منطقه میتوان به کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، خرس قهوهای، کبک و کبک دری اشاره نمود.
در حال حاضر قسمتی از بخش جنوبی این منطقه به مساحت حدود 64 هزار هکتار در محدوده استان البرز واقع شده که از لحاظ تقسیمبندی رویشگاهی، جزو ناحیه ایرانی- تورانی محسوب شده و یکی از ذخیرهگاههای ژنتیکی ایران میباشد.