نرخ مصرف گل در بین دانشجویان از انتهای سال ۱۳۹۵ تاکنون کاهش یافته
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از کاهش تمایل به مصرف و کاهش نرخ مصرف گل در بین دانشجویان از انتهای سال ۱۳۹۵ تاکنون خبر داد و گفت: فضای کلی کشور به سمت کاهش قابل ملاحظه گرایش به مصرف مواد است.
به گزارش دیده بان ایران؛ پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تشریح عملکرد ستاد و دستگاههای عضو در سال گذشته ، گفت: خوشبختانه اقدامات کارشناسی، دقیق، مبتنی بر برنامه و ایجاد حساسیت و دغدغه در ارکان نظام، دستگاههای اجرائی و همچنین مردم شریف ایران منجر به نتایج درخشانی در کشور شده است.
وی افزود: در حالیکه اعتیاد در سراسر دنیا رو به فزونی است کشور ما نه تنها با افزایش خام عدد معتادان روبرو نبوده است بلکه ضمن مهار رشد اعتیاد شاهد کاهش ۱۵ درصدی تعداد مصرف کنندگان مستمر مواد در سال ۹۴ نسبت به سال ۱۳۹۰ بوده ایم.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد با اشاره به کاهش تمایل به مصرف و کاهش نرخ مصرف "گل" در بین دانشجویان از انتهای سال ۱۳۹۵ تاکنون افزود: فضای کلی کشور به سمت کاهش قابل ملاحظه گرایش به مصرف مواد است.
افشار ادامه داد: خوشبختانه مواد محرک جدید صناعی (NPS) با تنوع زیاد و بیش از ۷۰۰ گونه شناخته شده و با هوشیاری و دقت مسئولین و بیداری مردم شریفمان تاکنون این مواد وارد کشور نشده اند.
وی گفت: اقدامات برجسته و بزرگی مانند پاکی فضای اطراف دانشگاه ها، مکانهای عمومی، سینماها، پارکها و نیز برخورد با دانه درشتهای مواد مخدر و ضربه زنی به بنیانها و شریانهای مالی قاچاقچیان از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است.
این مقام مسئول در ستاد افزود: متاسفانه تمامی اقدامات مثبت سازنده و ارزنده نظام تحت الشعاع حضور تعداد قلیلی از معتادان متجاهر و متکدیان و افراد بی خانمان قرار گرفته است که حداکثر رقم آنها بین ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر میباشد، این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن یکی از بزرگترین شبکههای درمان اعتیاد در دنیا سالانه صدها هزار نفر را تحت پوشش خدمات درمان قرار میدهد.
افشار گفت: باید این واقعیت انکارناپذیر را قبول کنیم که اعتیاد به مواد ریشه در تاریخ دارد و ریشه کنی آن از دستور کار تمامی کشورهای دنیا خارج شده است.
وی تاکید کرد: باید با همدلی، همراهی و هم افزایی تمامی نهادهای دولتی مسئول و بخش غیر دولتی نسبت به مهار و کنترل اعتیاد و کاهش آسیب و درمان و بازتوانی و اجتماعی شدن معتادان اقدام کنیم.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: اولویت اصلی حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد، آموزش و جلوگیری از گرایش جوانان به مصرف مواد و ایجاد مهارت و قدرت در آنان است تا تجربه مصرف را حتی برای بار اول نداشته باشند. شاید گفتن آن آسان باشد، ولی متخصصان صاحب دنیا میدانند که افزایش صد درصدی تعداد سازمانهای غیر دولتی در یک دوره ۴ ساله یعنی اجتماعی شدن مبارزه در حال تحقق است.
وی گفت: صیانت از خانواده بهبودیافتگان، ایجاد فرصتهای شغلی، اشتغال مولد و سایر حمایتهای اجتماعی از بهبودیافتگان از اقدامات کلیدی و بنیادی در امر مبارزه است که در همین راستا در سال ۱۳۹۶ بیش از ۷۰۰۰ فرصت شغلی پایدار ایجاد شد و مطمئناً در سنوات آتی افزایش خواهد یافت.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد بیان کرد: ایجاد جو امید، نشاط، شادابی در جوانان و نوجوانان و پر کردن اوقات فراغت آنان و آموزش مهارتهای اساسی توانمندسازی آنان و تعلیم مهارتهای فرزندپروری در والدین به نحو قابل توجهی افزایش یافته است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در طول ماه گذشته با اقدامات اساسی و علمی دستگاههای عضو ستاد شاهد افزایش بی سابقه قیمت ماده محرک "شیشه" در کشور بودیم و این ماده خطرناک بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون نوسان قیمت داشت. علت اصلی این نوسان، مبارز موثر و منطقی با این مواد و پیش سازهای آن است.
وی ادامه داد: برخورد موثر با مواد محرک و ورودی به کشور، ضربه زنی به بنیانها و کارگاههای تولید "شیشه" و همچنین کنترل اساسی پیش سازهای تولید شیشه مانند افدرین و پسوافندرین از دلایل اصلی افزایش قیمت است.
افشار در پایان گفت: افزایش بی سابقه قیمت "شیشه" در سنوات گذشته به علت کنترل پیش ساز این ماده در کشور باعث شد "شیشه" که به عنوان یک ماده محرک خطرناک و مخرب به عنوان دومین ماده مصرفی در سال ۱۳۹۰ در بین معتادان جایگاه ویژهای داشت افت اساسی پیدا کند و در حال حاضر نیز بعد از تریاک و گل و هروئین مقام چهارم را به خود اختصاص داده است./میزان