طرح مجلس مبنی بر "صدور مجوز و نظارت بر صوت و تصویر فراگیر در فضای به صدا و سیما "طرحی ناقص و نگران کننده است/ دولت با کلیات این طرح مخالف است/ انتظار مطالعه و دقت بیشتری از مجلس داشتیم
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت ارشاد می گوید: دولت با کلیات طرحی که در خصوص اختیار صدور مجوز و نظارت بر «صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی» مطرح است، مخالف است؛ طرح نه فقط در حوزه صوت و تصویر، بلکه در حوزه های دیگر هم ایرادهایی دارد. نظر ما این است که دولت باید در این زمینه لایحه بدهد نه اینکه با طرح مجلس این موضوع پیگیری شود. چون لایحه از جامعیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
دیده بان ایران: معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت ارشاد می گوید: دولت با کلیات طرحی که در خصوص اختیار صدور مجوز و نظارت بر «صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی» مطرح است، مخالف است؛ طرح نه فقط در حوزه صوت و تصویر، بلکه در حوزه های دیگر هم ایرادهایی دارد. نظر ما این است که دولت باید در این زمینه لایحه بدهد نه اینکه با طرح مجلس این موضوع پیگیری شود. چون لایحه از جامعیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
سید هادی حسینی در گفتگویی درباره موضوع واگذاری اختیار صدور مجوز و نظارت بر «صوت و تصویر فراگیر» در فضای مجازی به صداوسیما گفت: این بحث در روزهای اخیر فراگیر شده و بخشی از مردم را نگران کرد.
او ادامه داد: براساس نظر مقام معظم رهبری، «صوت و تصویر فراگیر» در فضای مجازی بر عهده صداوسیماست. پس از ابلاغ ایشان به رییس جمهور، آقای رییس جمهور نیز آن را به شورای عالی فضای مجازی دادند تا «فراگیر» را تعریف کند.
حسینی گفت: هنوز شورای عالی فضای مجازی هیچ تعریفی از «صوت و تصویر فراگیر» ارائه نکرده است. همزمان مجلس مشغول بررسی قانونی صداوسیما بود و در یکی از جلسات یکی از کارگروه های کمیسیون فرهنگی این موضوع مطرح شد و بدون تعریف به تصویب رسید.
معاون پارلمانی وزارت ارشاد افزود: پس از این موضوع، بنده نامه هایی به رییس کمیسیون فرهنگی، دبیر شورای عالی فضای مجازی و وزیر ارتباطات نوشتم که شورای عالی فضای مجازی این تعریف را به مجلس ارائه دهد. کمیسیون هم به آقای فیروزآبادی نامه نوشته و این موضوع پس از ارائه تعریف اصلاح و مشخص خواهد شد چه حوزه هایی تحت نظارت صداوسیما خواهد بود.
او ادامه داد: فراگیر از نظر ما محدودیت هایی دارد و فضاهایی است که انبوه جامعیت فراوان دارد. ارتباط در صداوسیما یکطرفه است اما فضای مجازی دوطرفه است، یعنی شما قادری تصویر و صوت قرار دهید و از طرف مقابل جواب بگیرید. اما در صداوسیما این طور نیست؛ در آنجا پیام از طریق صوت یا تصویر به شما می رسد و منتظر پاسخ هم نیست. برداشت ما از فراگیر این است اما به هر حال در شورای عالی فضای مجازی که دستگاه های مختلف در آن حضور دارند تعریف جامعی ارائه و همان مبنای قانونی خواهد شد.
حسینی که نماینده دولت در کمیسیون فرهنگی در ارتباط با این طرح نیز به شمار می رود گفت: دولت با کلیات این طرح هم مخالف است؛ طرح نه فقط در حوزه صوت و تصویر، بلکه در حوزه های دیگر هم ایرادهایی دارد. نظر ما این است که دولت باید در این زمینه لایحه بدهد نه اینکه با طرح مجلس این موضوع پیگیری شود. چون لایحه از جامعیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
او ادامه داد: شاید مجلس فرصت لازم را برای ملاحظه تخصصی این موضوع نداشته باشد و قطعا همه اعضای کمیسیون فرهنگی - که همگی عالم و توانا هستند - ممکن است به لحاظ تخصصی در ارتباط با این موضوع اطلطاعات دقیقی نداشته باشند. بنابراین اگر دولت به صورت تخصصی لایحه بدهد مجلس می تواند با چکش کاری قانون را تصویب کند.