چه کسانی در گورستان امامزاده عبدالله شهر ری دفن شده اند؟!/ اداره اوقاف شهرری طرح «ساماندهی و همسطح کردن قبرهای امامزاده عبدالله» را با مخالفتهای میراث فرهنگی و بدون اطلاع بازماندگان اجرا کرد+تصاویر
گورستان امامزاده عبدالله در شهر ری است و گمان می رود بقعهی داخلی آن مربوط به دورهی صفوی (قرن یازدهم هجری شمسی) باشد. آرامگاههای خانوادگی واقع در محوطهی این امامزاده به سبک معماری دورهی قاجار، پهلوی اول و دوم ساخته شدهاند و دفن مردگان مگر در گورهای از پیش خریداری شده در آنجا از دهه ی پنجاه متوقف شدهاست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران؛ در هفتههای اخیر بخشی از گورستان امامزاده عبدالله شهرری تخریب شده است، این مجموعه یکی از مهمترین اماکن تاریخی دارای ارزش میراث فرهنگی کشور است که معماری به کار گرفته شده در آن به دوره صفویه و قاجاریه برمیگردد.
در این گورستان افراد شناخته شدهای چون سردار شرفی بدر، خاندان مفخم، پورممتاز، حسن وحیدی دستگردی شاعر، مهدی برکشلی، نیما یوشیج، عمادالکتاب، یداالله سحابی، عبدالحسین تیمورتاش، شیخ خزعل و سه دانشجوی کشته شده در تظاهرات ۱۶ آذر ۱۳۳۲ (مهدی شریعترضوی، احمد قندچی، مصطفی بزرگنیا)، عباس مسعودی موسس روزنامه اطلاعات، خاندان ماهرالنقش، محمدعلی باباییان، آیت الله لشکری و دو تنی که در ترور نافرجام شاه در سال ۴۴ به ضرب گلوله کشته شدند، صادق سرمد شاعر دهه ی ۱۳۳۰، خاندان سالار معتضد، عامری، ناصح و حسن وحید دستگردی و محمد علی عبرت که به ترتیب مجله ارمغان و روزنامه عبرت را در می آوردند دفن شده اند. مجموعه گورستان امامزاده عبدالله در چهارده اردیبهشت ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
عکس ها و توضیحات از فروه فاموری
بعد از تخریب