کد خبر: 39021
A

مطهری: درباره رعایت حجاب نیاز به قانون نداریم/تاکید بر نقش نظارتی دولت

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد حجاب روشی که در سطح کشور داشتیم موفق بوده و قابل قبول است و نیاز به قانون نداریم.

مطهری: درباره رعایت حجاب نیاز به قانون نداریم/تاکید بر نقش نظارتی دولت
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، علی مطهری عصر چهارشنبه در نشستی با عنوان ارزیابی کارنامه جمهوری اسلامی درباره حجاب که در پژوهشگاه هنرو ارتباطات وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی برگزار شد، با بیان این که دو نگاه نسبت به حجاب وجود دارد، گفت: از نظر اسلام مسائل مربوط به حجاب مهم و از نگاه غرب به عنوان مساله پیش پا افتاده و حل شده است؛ در صورتی که برای آنها هم حل نشده و در این مساله به مراتب مشکلات بیشتری از ما دارند.
وی با اشاره به سوره نور در قرآن گفت: این سوره به مسائلی از قبیل عفاف، نگاه مرد به زن و زن به مرد، پوشش و بالاخره رابطه بین زن و مرد پرداخته است و همچنین به واجب بودن آنها نیز تاکید کرده است و در ادامه نیز به این مساله اشاره کرده که این مسائل با وجدان و فطرت شما هم سازگار است و تنها از باب تذکر و یادآوری ارایه شده است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نظام خانواده در اسلام در مورد عفاف، اظهار کرد: در این نظام ممنوعیت ارتباط و التذاذ جنسی در بیرون از خانواده را نداریم و در زمان ازدواج مثلی وجود دارد که می گوید شب زفاف کم از پادشاهی نیست، چرا که فرد از محدودیتی که داشت، آزاد می شود.
وی اضافه کرد: اما در روش غربی فرد قبل از ازدواج از آزادی های بسیاری در زمینه التذاذ جنسی برخوردار است و به هنگام ازدواج محدود می شود و به خاطر این که قبل از ازدواج دارای ارتباطات بسیاری بوده معمولا حفظ و پایبندی به یک نفر برای او مشکل است و استحکام خانواده در این نظام سست و متزلزل است.
مطهری با اشاره به تجربه اندولس گفت: در آنجا مسلمانان را با دو عنصر شراب و زن شکست دادند و آن سرزمین (اسپانیای قدیم) را از آنها گرفتند.

**راه تامین عفاف
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اسلام برای تامین عفاف در جامعه تدابیری اندیشیده است و برای آرام نگاه داشتن غریزه های جنسی یک سری مجازات تعیین کرده و با وجودی که دستور اسلام در این مسائل تجسس نکردن نیست اما در جایی که ثابت شد، دستور مجازات داده است.
مطهری دومین راه تامین عفاف در جامعه را رعایت پوشش اسلامی دانست و گفت: در این مساله تاکید اسلام بیشتر بر روی زنان است و مساله سوم عدم اختلاط بین زن و مرد می باشد که معنای آن پرده نشینی زن نیست بلکه باید علاوه بر حضور زنان در جامعه، یک حریمی حفظ شود.
وی افزود: پوشش مردان هم در جامعه باید به گونه ای باشد که به صورت طبیعی غرایض فرد را تامین کند و تحریک ایجاد نکند.
مطهری در باره علت تاکید اسلام به پوشش زنان گفت: این مساله به طبیعت زن و مرد بر می گردد، چرا که جنس مرد به دنبال تصاحب جسم زن است و زن نیز به دنبال تصاحب قلب مرد است و با توجه به این که بیشترین لذت مرد از طریق چشم چرانی و تصاحب جسم زن صورت می گیرد، پوشش بیشتر به زن اختصاص دارد.
وی افزود: تمایل زنان به طور طبیعی به پوشش است و اگر در غرب به شکل عریان و نیمه عریان هستند، به خاطر تبلیغات است و در دنیای اروپا نیمه عریانی یک بیماری است که صهیونیستها می خواهند آن را در کل دنیا اشاعه دهند.
مطهری ادامه داد: در غرب می گویند زن آزاد است هر گونه پوششی داشته باشد و مردان نباید به آنها تعرض کنند در صورتی که این راه اشتباه است چرا که وقتی شما به زن ها آزادی می دهید راه را برای تعرض مردان آسان کرده اید.

**فلسفه پوشش اسلامی و عفاف
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از فلسفه های پوشش اسلامی را آرامش روانی ذکر کرد و افزود: غریزه جنسی از غرایضی است که سیری ناپذیر است مانند مالکیت، علم اندوزی انتها ندارد و هرچه به او بدهند سیری ناپذیر است و بنابراین باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.
مطهری استحکام پیوند خانوادگی را از دیگر نتایج رعایت عفاف در جامعه خواند و اضافه کرد: در نگاه اسلامی رابطه زن و مردم هرچه قوی تر باشد، پیوند خانوادگی مستحکم تر می شود و اگر مرد به غیر از زن خود با زن دیگری ارتباط داشته باشد، پیوند خانوادگی را سست می کند، در صورتی که برخی از متفکرین غربی می گویند با توجه به این که وسایل پیشگیری بوجود آمده است، ارتباط با زنان و مردان دیگر اشکالی ندارد و تنها نباید در این ارتباط از یکدیگر فرزندی بوجود آورند.
مطهری در ادامه این نشست و در پاسخ به این سئوال که نظر شما در باره مکانیسم موجود در جامعه در باره حجاب و اجباری بودن آن چیست؟ گفت: در باره حجاب نیاز به قانون نداریم و همه فقها در مورد پوشش زن به اتفاق گفته اند غیر از وجه و کفین باید پوشیده باشد و به همین اندازه نیز نباید تحریک کننده باشد.
وی گفت: در اروپا می گویند پوشش تحریک کننده زنان در جامعه آزاد است و برای ارضاء مردان کلوپ های شبانه درست کرده اند ولی با این حال استحکام خانواده در آن جوامع وجود ندارد. اما در حکومت اسلامی پوشش تحریک کننده زنان در سطح جامعه ممنوع است چرا که مکان هایی مثل کلوپ های شبانه به سبک غربی در جامعه اسلامی وجود ندارد.
مطهری ادامه داد: در قانون مدنی بی حجابی جرم شناخته شده و هم اکنون روشی که در سطح کشور در مورد پوشش و حجاب زنان در مقایسه با اواخر دوران پهلوی وجود داشت، وضع خوبی است؛ اما باید توسط دولت یک نوع نظارت هم وجود داشته باشد.
نایب رئیس مجلس در پاسخ به این سئوال که در جامعه با وجود رعایت پوشش اسلامی، هنوز هم تعرض به زنان وجود دارد، گفت: این مساله تنها به حجاب منحصر نیست و شاید دلایل دیگری نیز داشته باشد.
وی افزود: برخی از مردانی که از بی حجابی در جامعه دفاع می کنند مردانی هستند که می خواهند از زنان استفاده جنسی کنند و در این زمان هم ما در برخی از شرکت ها شاهد حرمسراهای دوران قاجار و غیره هستیم.
مطهری درباره ازدواج موقت نیز گفت: اگر کسی امکان ازدواج دائم نداشته باشد و احتمال انحراف و زنا نیز وجود داشته باشد این ازدواج که شرایط آسان تری نسبت به ازدواج دائم دارد، می تواند راهگشا باشد و همچنین تعدد زوجات اگر درست در جامعه اجرا شود، می تواند یکی از راههای ریشه کنی فحشا در جامعه باشد.
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر