19 میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت فرسوده ساکن هستند/استاندار: مدیر باید جسارت تصمیم گیری داشته باشد
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: هم اکنون 19 میلیون نفر از جمعیت ایران در بافت های ناکارآمد و فرسوده سکونت دارند.
وی ادامه داد: این در حالی است که مشهد پایتخت فرهنگی کشور و مورد توجه همه شیعیان و مسلمانان جهان اسلام است و طبیعی است که این شهر باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، چراکه این شهر تنها متعلق به مشهدی ها نیست بلکه متعلق به مردم سراسر کشور و مسلمانان دنیا است.
وی خاطر نشان کرد: سالانه 27 میلیون زائر و مسافر به مشهد مقدس سفر می کنند و طبیعی است که زائران برای میزبانان خود زحمت دارند اما مسئولان و مدیران می توانند از این فرصت برای جذب اعتبارات و درآمدهای گردشگری داخلی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه اعتبارات دولت محدود است و اکنون 600 هزار میلیارد تومان پروژه ناتمام در سطح کشور داریم، افزود: امسال تاکنون حداکثر پولی که دولت به صورت ریالی و نقدی پرداخت کرده 60 هزار میلیارد ریال بوده است و مابقی به صورت اسناد و اوراق مشارکت داده شده است که این مدل برنامه ریزی خیلی دوام نمی آورد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: راهی جز اینکه به سمت منابع دیگر برویم وجود ندارد و باید برای سرمایه گذاری بخش خصوصی جاذبه و اعتماد به وجود آورد و سیم خاردار و مانع تراشی در جذب سرمایه گذاری بخشی خصوصی را باید از میان برداریم.
رضایی کوچی تصریح کرد: تحریم های داخلی باعث می شود که سرمایه گذار فراری شود و باید در این مسیر درست برنامه ریزی و هدف گذاری کنیم.
وی بیان کرد: هم اینک شهرداری ها دچار مشکلات جدی هستند و برای هزینه های جاری خود مشکل دارند، لذا مسائلی مانند رسیدگی به بافت فرسوده را نباید بر دوش شهرداری ها گذاشت و باید منابع دیگری را تعریف کرد.
وی در ادامه گفت: مجلس به دنبال آن است که با تصویب قوانینی مانند لایحه پایدار درآمد شهری و مالیات بر ارزش افزوده، به شهرداریها استقلال بیشتری بدهد تا بتوانند مدیریت در کلانشهرها را اجرا کنند.
وی خاطر نشان کرد: مجلس شورای اسلامی برای بافت فرسوه و کنترل حاشیه نشینی در کلانشهرهای کشور مانند مشهد برنامه های خاصی را دنبال می کند.
*مدیر باید جسارت تصمیم گیری داشته باشد
استاندار خراسان رضوی نیز در این جلسه در سخنانی با اشاره به نقش نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حل مشکلات و چال شهای مربوطه گفت: کارآیی و کارآمدی در عین سلامت و اعتماد، بسیار مهم است اما هیچکدام نباید فدای دیگری شود.
علیرضا رشیدیان افزود: تاکید بیش از حد به اعتماد با سخت گیری های که خطرپذیری و کارآیی را از دستگاههای اجرایی بگیرد، نتیجه مطلوبی را در پی نخواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: سیستمی که نتواند تصمیم بگیرد و اجرا کند کارایی لازم خود را از دست خواهد داد و باید مدیر در تصمیم گیری جسارت داشته و واهمه نداشته باشد.
استاندار خراسان رضوی در این نشست در سخنانی چالش های پیش روی طرح جامع شهر مشهد، رسیدگی به وضعیت سهامداران پدیده و تبعات اختیارات قانونی بدون ضابطه در حوزه قضا را مورد طرح و بررسی قرار داد.
رشیدیان در بخشی از سخنانش با اشاره به مشکلات دستگاههای خدمت رسان گفت: به طور مثال هم اکنون مطالبات در حوزه گاز بسیار زیاد است و این در حالی است که توسعه گازرسانی در استان خراسان رضوی در چند سال گذشته رشد چشمگیری داشته است.
وی بیان کرد: از ابتدای دولت یازدهم تاکنون شاخص برخورداری از گاز در روستاهای خراسان رضوی از 56 به 80 درصد افزایش یافته است.