کد خبر: 35333
A

ایران در حوزه درمان ناباروری در منطقه پیشتاز است

مدیر عامل مجتمع دارویی درمانی هلال ایران گفت: ایران در حوزه درمان ناباروری در منطقه پیشتاز و جزو 10 کشور برتر جهان در این زمینه است.

ایران در حوزه درمان ناباروری در منطقه پیشتاز است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، حمید چوبینه روز پنجشنبه در سمپوزیوم تازه‌های تحقیقات و درمان ناباروری که به همت مرکز درما ناباروری هلال احمر و مرکز رویان برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: عملیاتی و کاربردی کردن دستاوردهای علمی،‌ حل مشکلات و معضلات در عرصه ناباروری به ویژه انجماد و بحث‌های اجتماعی٬ فریز کردن سلول‌های جنسی و مسائل حقوقی مرتبط با آن از محورهای این سمپوزیوم به شمار می‌رود.
مدیرعامل مجتمع دارویی درمانی هلال‌احمر درخصوص این که چه افرادی می توانند سلول جنسی شان (مردان و زنان) فریز کنند، گفت: بیمارانی که مبتلا به نوعی از سرطان هستند قبل از شروع شیمی‌درمانی اگر در سنین باروری باشند، می‌توان سلول‌های جنسی آنها را محافظت کرد؛ همچنین افراد مجرد نیز می توانند فرایند فریز سلول جنسیشان را انجام دهند.
چوبینه گفت: هر ماه حدود 10 نفر جهت فریز سلول‌های جنسی به این مرکز مراجعه می‌کنند؛ هزینه فریز سلول‌های جنسی به صورتی بوده که ابتدا مبلغی حدود 200 هزار تومان دریافت می‌شود و پس از آن 6 ماه یکبار 50 هزار تومان شارژ لازم است.
به گفته چوبینه، البته این مساله بسته به تعداد سلول‌های جنسی فریز شده، می‌تواند متفاوت باشد؛ همچنین مدت زمان نگهداری این سلول‌ها نامحدود است ولی به طور متوسط این زمان 5 تا 10 سال است.
مدیرعامل مجتمع دارویی درمانی هلال‌احمر با اشاره به اینکه خدمات درمان ناباروری به غیر از دارو تحت پوشش سازمان‌های بیمه‌گر نیست خاطرنشان کرد: هزینه درمان ناباروری بستگی به مسائل مختلفی داشته و حدودا به طور متوسط حداقل سه میلیون تومان در مراکز غیردولتی است. البته برخی تنها با یک ویزیت پزشک و تغییر سبک زندگی مشکل‌شان رفع می‌شود.
چوبینه با اشاره به اینکه حادترین مشکل در درمان ناباروری نداشتن سلول‌های جنسی است، گفت: 12 تا 15 درصد زوجین در جهان نابارور هستند که این رقم در ایران به حدود 20 درصد می‌رسد و به عبارتی یک پنجم زوج‌های ایرانی نابارورند.
وی عنوان کرد: ازدواج دیر هنگام، استرس‌های شغلی، قرار دادن رایانه بر روی پاها در مردان، پوشش تنگ می‌تواند سبب بروز ناباروری شود.
همچنین افرادی که در مشاغلی همچون نانوایی یا خلبانی فعالیت می کنند احتمال بروز در آنها بیشتر است.

**مراکز درمان ناباروری به دلیل حمایت نشدن از بیمه ها متضرر می شوند
دکتر حمید گورابی رئیس پژوهشگاه رویان نیز در این همایش گفت: بررسی ها نشان می دهد حدود سه میلیون زوج نابارور در کشور داریم.
وی با بیان اینکه هزینه ها و روند درمان افراد نابارور با یکدیگر تفاوت دارد، افزود: پرداخت هزینه های درمان ناباروری برای برخی زوجین سنگین و دشوار است و این در حالی است که مراکز درمان ناباروری به دلیل عدم حمایت بیمه ها، سوددهی ندارند و متضرر می شوند.
دکتر حسن صفاریه معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر نیز گفت: جمعیت هلال احمر 42مرکز درمانی در 26 استان کشور دارد و هر سال یک و نیم میلیون خدمت به مردم ارائه می دهد.
وی با اعلام اینکه مراکز درمانی جمعیت هلال احمر در 14 کشور دنیا فعال است، افزود: خدمات بهداشتی و درمانی هلال احمر ایران در سه کشور امارات، لبنان و بولیوی به صورت بیمارستانی است.
به گفته صفاریه، مراکز درمانی هلال احمر ایران هر سال یک میلیون خدمت به دنیا ارائه می دهند که از این بابت سرآمد جمعیت های ملی در دنیا هستیم.
صفاریه با اعلام اینکه در حال حاضر 126 مرکز توانبخشی در کشور فعال است، افزود: در این مراکز خدماتی از قبیل ارتز و پروتز، بینایی سنجی، شنوایی شناسی ارائه می شود.
وی تاکیدکرد: نگاه ما در مراکز توانبخشی ارائه خدمات تخصصی تر و در عین حال آن بخش از خدماتی است که بخش خصوصی ورود نمی کند.

** هر روز شاهد بروز شیوع نوع جدید ناباروری در کشور و جهان هستیم
روح الله فتحی دبیر علمی 'سمپوزیوم تازه های تحقیقات و درمان ناباروری' با اشاره به افزایش بروز و شیوع ناباروری در داخل کشور و جهان گفت: با گذر زمان هر روز شاهد شیوع نوع جدیدی از ناباروری در میان افراد هستیم؛ حتی با وجود گسترش علم و تکنولوژی در سطح جهان پیشگیری از ناباروری و درمان آن به طور کامل اتفاق نیفتاده است.
وی گفت: از سویی دیگر علاقه و نیاز بشر به بقاء نسل منجر به این مهم شده که دنیای علم و دانش در این عرصه حضور جدی داشته باشد.
دکتر فتحی، هدف برگزاری این سمپوزیوم علمی را ارائه آخرین رویکردهای علمی در حوزه ناباروری، طرح موضوعات و مشکلات در حوزه درمان ناباروری و تبادل تجربیات علمی و عملی میان دانشمندان و متخصصان این عرصه اعلام کرد.
دبیر علمی سمپوزیوم تازه های تحقیقات و درمان ناباروری افزود: بیان مشکلات موجود در حوزه باروری و درمان ناباروری با محوریت دارو و چگونگی تامین آن، انتخاب بیمار نابارور مرد و زن برای آغاز فرآیند درمان و همچنین اهمیت انتخاب جنین در درمان ناباروری از جمله موضوعات مطرح در این سمپوزیوم علمی است.
وی یکی دیگر از موضوعات قابل طرح در همایش را حفظ توانایی باروری به دلایل غیر پزشکی با رویکرد اجتماعی اعلام کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که امروزه در ایران و جهان مطرح است، حفظ توانایی باروری افراد در سنین پایین و ایجاد امکان فرزند دار شدن در سنین بالا است.
عضو هیات علمی گروه جنین شناسی پژوهشگاه رویان در این باره توضیح داد: به عنوان مثال بانویی در سن 20 سالگی به دلایل خاص تمایلی به فرزنددار شدن ندارد و می خواهد در دهه چهارم زندگی اش باردار شود؛ این موضوع به کاهش کیفیت سلول جنسی(تخمک) منجر می شود.
دکتر فتحی گفت: در روش حفظ توانایی باروری، تخمک این افراد در محیط آزمایشگاه منجمد و نگهداری می شود تا در زمان تقاضای فرد، مورد استفاده قرار گیرد؛ این روش برای آقایان نیز امکان پذیر است.
وی افزود: در بخش دیگر این سمپوزیوم متخصصان به ارائه و بیان پژوهش های انجام گرفته در زمینه اهمیت و روش های تولید گامت در محیط آزمایشگاه می پردازند.
دومین سمپوزیوم تازه های تحقیقات و درمان ناباروری به همت پژوهشگاه رویان و مرکز درمان ناباروری هلال احمر (رویش)، امروز در مجتمع دارویی درمانی هلال احمر وابسته به هلال احمر برگزار شد.
اجتمام**3377**1021
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر