کد خبر: 33977
A

رئیس ستاد اقامه نماز: وقف نشانه عشق به مکتب اهل بیت(ع) است

رئیس ستاد اقامه نماز کشور وقف را نشانه عشق و ارادت به مکتب اهل بیت (ع) دانست و گفت: وقف نشانه سخاوت، دور اندیشی و ایمان است و باید بر اساس نیاز جامعه انجام شود.

رئیس ستاد اقامه نماز: وقف نشانه عشق به مکتب اهل بیت(ع) است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، حجت الاسلام محسن قرائتی شامگاه پنجشنبه در همایش 'همه واقف باشیم' در مسجد جامع دماوند با حضور جمعی از مسئولان و اهالی این شهرستان برگزار شد با اشاره به اهمیت وقف اظهار کرد: وقف یکی از توفیقات ارزشمند در اسلام است که کم و یا زیاد بودن آن اهمیتی ندارد و آنچه مهم است، باید بر اساس نیاز جامعه انجام شود.
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه نقش خیرین در توسعه وقف بسیار مهم است، گفت: موقوفات باید علنی باشد و مشخصات وقفی در مساجد و تکایا باید بر روی کاشی کاری ها حکاکی شود و به همان نیت صورت گرفته در وقف عمل شود و نمی توان در محل و یا مکان دیگر وقف صورت گیرد.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه وقف لازم نیست حتما مال باشد، افزود: یکی از ویژگی های دین اسلام این است که هر میزان در راه خداوند متعال خرج کنیم، جای آن پر می شود اما به فرموده امام جواد (ع) 'اگر پول حق پیش آمد و ندادید، دو برابر آن برای ناحقی هدر می‌رود'.
همچنین حجت الاسلام کاظم فتاح دماوندی، امام جمعه شهرستان دماوند در ادامه این همایش با بیان اینکه وقف صدقه جاریه ای است که ریشه در سیره امیرالمومنین (ع) دارد، گفت: در نظام جمهوری اسلامی بسیاری از موقوفات را اداره اوقاف و امور خیریه احیا کرده است که البته در این راه اشکالاتی وجود دارد و مردم باید کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه نباید با وجود مشکلات به سمت حذف وقفیات برویم بلکه باید به فکر حل آن باشیم، افزود: گرچه هنوز برخی از موقوفات ملکی بی سند هستند و یا تعیین تکلیف ملی وقفی صورت نگرفته است ولی نباید به سمت حذف وقف ها حرکت کرد.
امام جمعه شهرستان دماوند با تاکید بر اینکه باید به سمت موقوفات جدید با موضوعات جدید پیش رویم، گفت: 95 درصد موقوفات شهرستان برای امام حسین (ع) اختصاص یافته است و هم اکنون در زمینه های دیگر همچون علمی و درمانی موقوفه نداریم در حالی که میتوانیم موقوفات دیگری داشته باشیم و ثواب آن برای امام حسین(ع) باشد.
حجت الاسلام فتاح دماوندی گفت: امروز جامعه نیازمند وقوفاتی همچون خانه های بهداشت روستاها، خانه عالم در شهر و روستا، بیمارستان، وقف برای درآمد مساجد و کمیته امداد و توسعه حوزه های علمیه و کمک به نیازمندان است.

**860 موقوفه در شهرستان دماوند به ثبت رسیده است
حجت‌الاسلام‌ احمد اشرفی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دماوند نیز در این همایش با بیان اینکه شهرستان دماوند دارای 860 موقوفه ثبت شده است، گفت: 95 درصد موقوفات به تعزیه داری، عزای امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) اختصاص یافته و بخش اندکی از آن به وقف های مفید و بخشی نیز در اختیار سازمان اوقاف قرار دارد.
وی با بیان اینکه شهرستان دماوند نیازمند داشتن موقوفاتی در بخش های قرآنی، علمی، فرهنگی و خدماتی است، گفت: گرچه وقف هایی در حوزه قرآنی صورت گرفته ولی دارالقرآنی ساخته نشده است و همچنین وقفی در زمینه حمایت از معلولان و نیازمندان وجود ندارد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دماوند با اشاره به ثبت وقف جدید در روستای دهنار این شهرستان، افزود: یک وقف جدید در حوزه درمانی در روستای دهنار شهرستان دماوند به ثبت رسیده که یک واحد آپارتمان به ارزش 150 میلیون تومان بوده و به این امر اختصاص یافته است.
حجت الاسلام اشرفی ادامه داد: شهرستان دماوند 38 امامزاده دارد که 10 امامزاده آن به کمک خیران و با اعتبار چهار میلیارد تومان در حال بازسازی است.
در پایان این همایش از 2 واقف، 4 هیئت امنا، دو خادم و پژوهشگر و مدیریت آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) شهرستان دماوند تجلیل شد.
شهرستان دماوند با جمعیتی افزون بر 100هزار نفر در 45 کیلومتری شهر تهران قرار گرفته است؛ این شهرستان از شمال با استان مازندران، از شرق با شهرستان فیروزکوه، ازجنوب با استان سمنان و از غرب با شهرستان شمیرانات و تهران همسایه است که این شهر از 2 بخش مرکزی و رودهن تشکیل می شود.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر