یک مسئول: تولید سیگار در کشور به 93 درصد میزان مصرف داخلی می رسد
رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات با بیان اینکه سالیانه 45 میلیارد نخ سیگار در کشور تولید می شود، گفت: امسال با افزایش پنج میلیارد نخ دیگر، تولید این محصول تا پایان سال جاری از 83 درصد میزان فعلی مصرف به 93 درصد می رسد.
وی افزود: البته با اجرای طرح های مختلف از سال 93 تاکنون توانسته ایم میزان تولید را از 30 میلیارد نخ به 45 میلیارد نخ در سال برسانیم و از میزان ورادات کم کنیم.
به گفته وی، بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میزان مصرف سالیانه سیگار کشور در پایان سال 93 بین 50 تا 55 میلیارد نخ بود و در آن زمان 52 درصد میزان مصرف معادل 30 میلیارد نخ در هفت کارخانه تولید می شد.
رمزی تاکید کرد: میزان مازاد بر تولید نیز از طریق 2 بخش واردات 16 میلیارد نخ و قاچاق 12 میلیارد نخ تامین می شد ولی در پایان سال جاری میزان تولید به 55 میلیار نخ می رسد و حجم واردات نیز از 16 میلیارد نخ به چهار میلیارد نخ کاهش می یابد که در پایان سال این میزان به 2 میلیارد نخ می رسد.
رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور گفت: تعداد کارخانه های تولید سیگار در کشور از هفت واحد در سال 95 به 12 واحد رسید و با بهره برداری از چند واحد در دست احداث تا پایان سال جاری به 15 تا 17 کارخانه می رسد.
وی ادامه داد: همچنین در بخش قاچاق توانسته ایم 12 میلیارد نخ سال 93 را در پایان سال 95 به 6 میلیار نخ کاهش دهیم و انتطار می رود با بهره برداری از واحدهای تولیدی در دست احداث این میزان به سه میلیارد نخ در سال 96 کاهش یابد.
رمزی اضافه کرد: طبق برنامه ریزی های انجام گرفته در 2 سال آینده قاچاق سیگار در کشور به حداقل می رسد و علاوه بر آن پیش بینی می شود در سه سال آینده علاوه بر حذف واردات، حدود 10 میلیارد نخ سیگار نیز به کشورهای همسایه و متقاضی صادرات داشته باشیم.
به گفته وی، هم اکنون حدود 800 برند مختلف سیگا ر در کشور مصرف می شود که برنامه های مختلفی برای تولید داخلی بسیاری از انواع سیگارت های خارجی در دست انجام است.
** 30 هزار واحد توزیع از شرکت دخانیات مجوز فعالیت دارند
رمزی گفت: شرکت دخانیات هم اکنون واحدهای توزیعی را با همکاری وزارت بهداشت برای اخذ مجوز ملزم کرده که تاکنون 30 هزار واحد از این شرکت مجوز لازم را اخذ کرده اند.
به گفته وی، این اقدام همسو با کنترل توزیع و فرهنگسازی در جامعه انجام شد و طبق این اقدام تمامی واحدهایی که بدون مجوز اقدام به توزیع سیگار می کنند، قاچاقچی محسوب می شوند.
وی یادآور شد: همچنین برنامه های پیشگیری از مصرف نیز با دستگاه های ذیربط از جمله ستاد مبارزه با کالای قاچاق کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت و رسانه ها شروع شده است.
** کارخانه سیگار سقز قابلیت تولید 10 میلیارد نخ سیگار در سال را دارد
رئیس سازمان صنعت؛ معدن و تجارت کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه کارخانه سیگار سازی سقز با ظرفیت تولید پنج میلیارد نخ در حال احداث است، گفت: این کارخانه قابلیت افزایش تولید در مراحل بعدی تا 10 میلیارد نخ سیگار در سال را دارد.
محمد دره وزمی افزود: کردستان استانی مرزی است و قاچاق کالا خواه ناخواه در این استان اتفاق می افتد اما مهمترین راهکار مقابله با قاچاق افزایش میزان تولید داخلی است.
وی از اقدام مشترک و هماهنگ کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای استان خبر داد و تاکید کرد: پدیده قاچاق پدیده ای ناشایست است که همه نهادها باید برای مقابله با آن مشارکت و همکاری کنند.
** 33 میلیون نخ سیگار قاچاق در کردستان کشف شد
رییس ستاد مبارزه مبارزه با قاچاق کالای کردستان نیز در سخنانی با بیان اینکه در نیمه نخست امسال 33 میلیون و 266 هزار و 248 نخ انواع سیگار خارجی قاچاق در این استان کشف شده است، اظهار کرد: این آمار در مدت مشابه سال گدشته 35 میلیون و 504 هزار و 145 نخ بوده است.
رضا میرزایی افزود: مبارزه با ورود محصولات دخانی از مرزها شروع شده و با اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری این موضوع پیگیری می شود.
به گفته وی، انجام کارهای فرهنگی و روشنگری ها در میان مردم به خصوص قشر آسیب پذیر جامعه، دانش آموزان، دانشجویان و جوانان که سرمایه های آینده کشور هستند از دیگر برنامه این کمیسیون است.
میرزایی یادآور شد: تلاش برای برخورد با باندهای کلان و سازمان یافته قاچاق کالا از دیگر برنامه هایی است که همراه با گشت های هوشمندانه و هدفمند با این نگاه که جنبه توصیه ای و توصیه ای داشته باشد، انجام می شود.
وی تاکید کرد: در 2 سال اخیر طبق آمارهای موجود مصرف دخانیات بین دانش آموزان، دانشجویان و بانوان در این استان سیر نزولی داشته است