اعزام کاروان سلامت وزارت بهداشت به ۴ مرز غربی کشور/خدمات دیالیز و دندانپزشکی برای زائران اربعین
سرپرست سازمان اورژانس کشور از اعزام کاروان سلامت اربعین و استقرار این نیروها در چهار مرز غربی کشور خبر داد و گفت: همچنین هشت بیمارستان صحرایی ۳۵ تا ۶۰تختخوابی جهت ارایه خدمات موردلزوم به زائران، در مرزهای ایران و عراق فعال شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، دکتر پیرحسین کولیوند در حاشیه مراسم اعزام کاروان بهداشت و درمان اربعین، با حضور در جمع خبرنگاران گفت: امروز کاروان سلامت وزارت بهداشت جهت ارایه خدمات سلامت به زایرین اربعین حسینی اعزام میشوند که شامل پزشکان، پیراپزشکان و تیم فوریتهای پزشکی است. در عین حال متخصصین بهداشت محیط و کارشناسان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر نیز این کاروان را همراهی میکنند.
وی با بیان اینکه امروز با حضور وزیر بهداشت و در جوار مرقد امام (ره)، کاروان سلامت اربعین را بدرقه میکنیم، افزود: این کاروان در چهار مرز غربی کشور مستقر میشوند. البته اقدامات ما در مرزهای شرقی هم از سوی متخصصین بهداشتی آغاز شده است. زیرا برخی از برادران و خواهران از افغانستان و پاکستان وارد میشوند. بر این اساس غربالگری بهداشتی و مدیریت بیماریهای واگیر در این بخش بسیار ضرورت دارد.
کولیوند با بیان اینکه همکاران فوریتهای پزشکی نیز در پایگاههای اورژانس مستقرند و خدمات جادهای را ارایه میدهند، گفت: این نیروها در مرزها هم مستقر خواهند شد. در عین حال در هر مرز هم دو بیمارستان صحرایی وجود دارد که یک بیمارستان cbrn و یک بیمارستان هم به صورت جنرال فعالیت میکند.
وی از ایجاد هشت بیمارستان صحرایی ۳۵ تا ۶۰تختخوابی در مرزهای ایران و عراق خبر داد و گفت: در طول مسیر کرمانشاه تا قصرشیرین نیز در هر ۱۰ کیلومتر یک آمبولانس و در هر ۱۵ کیلومتر یک اتوبوس آمبولانس قرار دارد که هر اتوبوس آمبولانس خودش به مثابه یک درمانگاه است.
کولیوند همچنین گفت: برای اربعین حسینی یکسال در حال برنامهریزی بودیم و امکاناتمان نسبت به سال قبل سه برابر شده است و کاروان سلامت ما در چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه مستقر میشوند.
وی با بیان اینکه تعداد ۸۰۰ آمبولانس در ۴ مرز مستقر میشوند، گفت: همچنین همه همکاران بهداشت محیط و مرکز مبارزه با بیماریهای واگیر بر مراکز توزیع غذا نظارت و کنترل دارند.
کولیوند ادامه داد: زیرساختهای اصلی بیمارستانهای مهران، قصرشیرین و سرپل ذهاب نیز تکمیل شده و تختهای ویژه آنها گسترش یافته است. در عین حال امسال دیالیز سیار و خدمات دندانپزشکی پرتابل هم به خدماتمان اضافه میشوند.
وی اظهار کرد: ۱۰۰ نفر از همکاران فوریتهای پزشکی در عراق در ۴ قرارگاه نجف، کربلا، سامرا و کاظمین حضور دارند و بیمارانی را که در مراکز درمانی عراق بستری میشوند، پایش میکنند. همچنین تعدادی متخصص داخلی، زنان، مغز و اعصاب و... برای بیمارستانهای عراق اعزام کردیم.
وی همچنین گفت: چهار درمانگاه در نجف و کربلا و هشت موکب بین راهی از سوی مرکز حج هلال احمر ارایه خدمت میکنند. همچنین نیروهای ما در عراق با کارتهای بهداشتی عراق بر موکبها نظارت میکنند.
وی با بیان اینکه در نظرسنجی سال قبل مردم رضایت خوبی از خدمات بهداشت و درمان در اربعین داشتند، گفت: امیدواریم بتوانیم امسال هم این رضایت را کسب کنیم. برای تمامی زائران هم در داخل و هم در عراق تمهیدات سلامتی ایجاد شده که از طریق رسانهها و کمیته بهداشت و درمان اربعین آنها را اعلام میکنیم.