دانشجویان به خوابگاه مورد تایید مراجعه کنند/افزایش ظرفیت خوابگاهی
رئیس سازمان امور دانشجویان به دانشجویان متقاضی خوابگاه گفت: دانشجویان تنها به خوابگاه هایی مراجعه کنند که مورد تایید دانشگاه های مادر استان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، مجتبی صدیقی صبح امروز در حاشیه افتتاح خوابگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در افزایش ظرفیت خوابگاه های کشور با مشکل مواجه بودیم چرا که در برنامه پنجم توسعه نمی توانستیم از محل اعتبارات هزینه های مربوطه را تامین کنیم اما با کمک های خیرین و دیگر بخش ها توانستیم ظرفیت خوابگاهی کشور را توسعه دهیم.
وی افزود: تا پایان برنامه ششم توسعه ۷۵ هزار ظرفیت جدید خوابگاهی به دانشگاه های کشور افزوده می شود که با توجه به کاهش جمعیت دانشجویی این افزایش ظرفیت می تواند ما را به سطح استاندارد ظرفیت خوابگاهی برساند.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: خوابگاه های غیردولتی نقش بسزایی در تامین ظرفیت خوابگاهی کشور دارند که نظارت و کنترل آنها بر عهده کنترل دانشگاه های مادر است.
صدیقی اظهار داشت: از دو سال گذشته نظارت بر خوابگاه های غیردولتی به دانشگاه های مادر استان سپرده شد که اکنون ۳۲۰ خوابگاه غیردولتی مجوز دارند.
وی اظهار داشت: ۱۰۰ درخواست جدید راه اندازی خوابگاه غیردولتی ارائه شده که امیدواریم به زودی این درخواست ها بررسی شوند.
رئیس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: توزیع دانشجو در خوابگاه های غیردولتی نیز بر عهده دانشگاه هاست.
صدیقی تاکید کرد: به دانشجویان توصیه می کنیم تنها به خوابگاه های غیردولتی مراجعه کنند که مورد تایید دانشگاه های مادر است.
تعمیرات اساسی در ۶۰۰ ساختمان خوابگاهی دانشگاهی کشور
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: امسال ۶۰۰ ساختمان خوابگاهی دانشگاهی کشور تعمیرات اساسی شده اند.
صدیقی با اشاره به رتبه بندی ساختمان های خوابگاهی گفت: ۶۵ ساختمان خوابگاهی رتبه پنج در دانشگاه ها وجود داشت که این خوابگاه ها ارتقا یافتند.
وی عنوان کرد: امیدواریم هر چه سریع تر خوابگاه های دارای رتبه چهار نیز به رتبه های بهتر ارتقا یابند.
رئیس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: ۱۲۰۰ ظرفیت خوابگاهی در کشور وجود دارد که ۶۰ درصد این ظرفیت ها در رتبه های سه و چهار قرار گرفته اند.
صدیقی گفت: در تابستان امسال با هماهنگی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و دانشگاه ها در ۷۱ دانشگاه تعمیرات اساسی ساختمان های خوابگاهی انجام شد که حدود ۲۰ میلیارد تومان هزینه در برداشت.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: صندوق رفاه وزارت علوم ۱۰ میلیارد تومان کمک مالی برای بازسازی ساختمان های خوابگاه های دانشجویی به خوابگاه ها پرداخت کرده و قرار است بخش دیگر حمایت مالی نیز در مهر ماه به دانشگاه ها پرداخت کند.
وی عنوان کرد: تاکنون ۱۴.۰۳ درصد کمک مالی از سوی صندوق رفاه وزارت علوم به دانشگاه ها صورت گرفته که موجب شد تا ۷ هزار و ۲۰۰ ظرفیت جدید خوابگاهی در کشور ایجاد شود.
صدیقی خاطرنشان کرد: امسال برای ساخت خوابگاه جدید به دانشگاه ها اعلام شده که صندوق رفاه پس از اتمام ساخت در سود وام دانشگاه ها مشارکت خواهد کرد.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: تاکنون چند دانشگاه بر اساس این قانون اقدام به فعالیت کرده اند.
راه اندازی ۱۰۰ اتاق تندرستی جدید در خوابگاه های دانشجویی
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تاکنون ۱۰۰ خوابگاه تندرستی در ساختمان های خوابگاهی دانشگاه ها ایجاد شده که در سال جاری نیز ۱۰۰ اتاق تندرستی جدید اضافه خواهد شد.
رتبه بندی آشپزخانه های دانشگاه ها طی یک ماه آینده
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: آشپزخانه های دانشگاه ها در حال رتبه بندی هستند که آنالیز این رتبه بندی طی یک ماه آینده مشخص خواهد شد.
صدیقی اظهار داشت: بازسازی و تعمیر آشپزخانه دانشگاه ها نیز آغاز شده و برنامه داریم این آشپزخانه ها را به آشپزخانه های صنعتی تبدیل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته برای ارتقا ساختمان های خوابگاهی و آشپزخانه های دانشگاه ها حدود ۱۱۰ میلیارد تومان بودجه از سوی صندوق رفاه وزارت علوم به دانشگاه ها اعطا شده است.
جزییات ارائه وام های دانشجویی
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: از سال ۹۳ ارائه وام به دانشجویان دکتری آغاز شده است که در سال ۹۵ نیز عملکرد خوبی در این حوزه داشتیم.
صدیقی اضافه کرد: در شش ماهه اول امسال ۸۳ میلیارد تومان وام دکتری به متقاضیان پرداخت شد و ۴۵ میلیارد تومان نیز وام به سایر دانشجویان در مقاطع مختلف پرداخت شد.
وی عنوان کرد: دانشجویان دوره دکتری از ابتدای مهر ماه می توانند برای ثبت نام وام دوره دکتری اقدام کنند. ثبت نام این وام هر شش ماه یک بار انجام می شود و پرداخت آن هر سه ماه یک بار صورت می گیرد.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دیگر دانشجویان نیز از نیمه مهر ماه می توانند برای ثبت نام وام های دانشجویی اقدام کنند.
صدیقی تاکید کرد: صندوق رفاه وزارت علوم ۲۱ نوع وام به دانشجویان پرداخت می کند که زمان پرداخت آن به ۱۵ روز کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: وام عتبات دانشجویی نیز امسال افزایش یافته که این رقم برای دانشجویان متاهل به یک و نیم میلیون تومان و برای دانشجویان مجرد به یک میلیون افزایش یافته که در مجموع پیش بینی می شود این وام به ۳۰ هزار دانشجو تعلق گیرد.
منبع: مهر