کد خبر: 25610
A
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی

رشد ۵۰ درصدی گردشگری مذهبی در ایران/ معاون سازمان میراث فرهنگی: افزایش سفر به ایران از نتایج برجام بوده است

در ۴ سال گذشته بیش از ۶ میلیون عراقی به ایران سفر کرده اند که نسبت به دولت دهم بیش از ۱۱۳ درصد رشد دارد. این جمعیت غالبا شیعیانی هستند که با هدف زیارتی به ایران می آیند.

رشد ۵۰ درصدی گردشگری مذهبی در ایران/ معاون سازمان میراث فرهنگی: افزایش سفر به ایران از نتایج برجام بوده است

دیده بان ایران: معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی  با اشاره به رشد ۷۳٫۶ درصدی ورود گردشگران از کشورهای همسایه به ایران در دولت یازدهم گفت: بسیاری از گردشگران همسایه از جمله همسایگان در شرق ، غرب، جنوب و شمال غربی ایران با هدف زیارت و انجام مراسمات مذهبی وارد ایران می شوند که می توان گفت در مجموع بیش از ۵۰ درصد با رشد گردشگری مذهبی مواجه بوده ایم.

مرتضی رحمانی موحد در گفت وگویی  در پاسخ به این سوال که تعداد گردشگران زیارتی در کشور چه میزان است اظهار داشت: تفکیک اینکه افراد با انگیزه زیارت به ایران آمده اند و یا سیاحت دشوار است. اغلب افرادی که از کشورهای همسایه وارد ایران می شوند هدف زیارتی و سیاحتی دارند. به عنوان مثال در ۴ سال گذشته بیش از ۶ میلیون عراقی به ایران سفر کرده اند که نسبت به دولت دهم بیش از ۱۱۳ درصد رشد دارد. این جمعیت غالبا شیعیانی هستند که با هدف زیارتی به ایران می آیند.
وی با اشاره به تلاشهای دولت در حوزه جذب گردشگر بویژه در زمینه تبلیغات چندزبانه خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۵ تبلیغات گردشگری ایران به ۹ زبان انجام شد (انگلیسی، عربی، فرانسه، آلمانی، روسی، ایتالیایی، چینی، اسپانیایی، ترکی، کردی) همین امر سبب برقراری ارتباط بیشتر و بهتر با مخاطبان خارجی شده و در نتیجه تمایل برای سفر به ایران را افزایش داد.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان این نکته که در حوزه جذب گردشگر مذهبی نیز تبلیغات بسیار موثر بوده و نتیجه آن در دولت یازدهم دیده شده است تصریح کرد: در شهرهای زیارتی مانند مشهد و قم ضریب اشغال تخت نسبت به دولت قبل بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است. در شیراز این عدد به ۷۰ درصد می رسد که حکایت از افزایش تمایل گردشگران برای بازدید از مکانهای مذهبی است. در شیراز بسیاری از گردشگران اروپایی از مکان های مذهبی دیدن کرده اند. همین مساله سبب شده تا در اماکن مذهبی با استفاده از ظرفیت های مردمی، واحد بین الملل راه اندازی شود.

وی در پاسخ به این سوال که بیشتر آمارهای گردشگر مذهبی از چه کشورهایی است گفت: از مرزهای جمهوری آذربایجان ، عراق، افغانستان و کشورهای جنوب خلیج فارس بیشترین درصد گردشگر مذهبی وارد ایران می شود. از کشورهایی همچون عربستان، آذربایجان و حتی روسیه نیز گردشگر مذهبی به ایران سفر می کند.

رحمانی موحد خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم بیش از ۱۷ میلیون گردشگر از ۱۵ کشور همسایه وارد ایران شدند که رشد ۷۳٫۶ درصدی نسبت به دولت قبل دارد. اعضای اتحادیه اروپا نیز با ثبت بیش از ۹ میلیون سفر به ایران در دولت یازدهم بیش از ۵۰ درصد رشد نسبت به ۴ سال ماقبل آن را ثبت کردند. بخش بزرگی از این افزایش سفر به ایران نتیجه توافق میان ایران با ۵+۱ است.

وی ادامه داد: تلاش دولت یازدهم برای توسعه زیر ساختهای حمل و نقلی، رفاهی و تسهیلگری در فرآیند ورود گردشگران به ایران نتیجه ملموس داشت. مبارزه با ایران هراسی سبب شد تا گردشگران خارجی وارد ایران شوند و از نزدیک با واقعیت موجود آشنا شوند. در حال حاضر برنامه های مدون و خوبی برای حوزه گردشگری تدوین و یا در دست تهیه است اما برای پیشبرد آنها نیازمند بودجه هستیم.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برنامه ریزی دقیق و منسجم، فرهنگ سازی، به روز کردن تجهیزات، امکانات و توسعه ی روابط بین المللی را از سیاست های اصلی دولت برای رونق صنعت گردشگری عنوان کرد و افزود : گفتمان اعتدال در عرصه گردشگری، حرکتی به سمت توازن است که می تواند نقش مهمی در توسعه ی دیپلماسی فرهنگی داشته باشد. تبیین ابعاد مفهومی و نظری گفتمان اعتدال و دیپلماسی فرهنگی، نسبت آن با توسعه گردشگری و بررسی سیاست دولت تدبیر و امید در بهره گیری از ظرفیت دیپلماسی در توسعه گردشگری، به عنوان سیاست و رویکرد مهمی به شمار می رود که از آغاز به کار دولت یازدهم به صورتی جدی در دستور کار قرار گرفت و اکنون، ورود چشمگیر گردشگران خارجی از کشورهای مختلف جهان به کشور و تمایل روز افزون سرمایه گذاران بین المللی برای حضور و سرمایه گذاری در ایران، به خوبی بیانگر عملیاتی شدن راهبرد و گفتمان اعتدال در عرصه ی گردشگری است.

منبع : شفقنا 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر