مقدم بودن نخبگان و ورزشکاران در این طرح به دلیل نام آوری و سربلندی برای ایران است/ زنان جامعه فقیر و مجنون نیستند که برای خروج از کشور از همسران خود اجازه بگیرند/ قانون می تواند به زنان در جهت خروج از کشور کمک کند
وکیل پایه یک دادگستری در رابطه با طرح "تسهیل خروج بانوان از کشور" بیان کرد: این موضوع حق کوچکی از حقوق اجتماعی بانوان است و قانون در مواقع خاص (در صورت نخبه بودن یا ورزشکار بودن ) براساس موازین و چهاچوب قانون مدنی حتی در صورت ناراضی بودن همسر و پدر می تواند حکم خروج از کشور بانوان را تایید کند.
دیده بان ایران- سپیده اجلالی: از روزی که خبری تحت عنوان «ارائه طرح تسهیل خروج زنان نخبه از کشور به هیئترئیسه مجلس» منتشر به به تیتراول خبرگزاریها تبدیل شد، فعالان زنان به تبعیض میان زنان اعتراض کردند و گفتند تمامی زنان نیازمند این طرح خواهند بود.
نیلوفر اردلان، کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران، یکی از مطرح ترین زنانی بود که طی چند سال گذشته بارها برای خروج از کشور و رسیدن به جام ملتهای آسیا و دورزدن ممنوعالخروجی که همسرش برایش رقم زده بود، دست به دامان رسانهها شد و خبر ممنوع الخروج بودن او بارها به جنجال رسانه ای و یکی از اصلی ترین دغدغه های فعالان اجتماعی کشور تبدیل شد.
دومین ورزشکاری که ممنوعالخروج شدنش از سوی همسر، رسانهای شد، زهرا نعمتی، پرچمدار پارالمپیک بود. اینها تنها مشتی از خروار هستند، کسانی که جزء چهرههای ورزشی های و نخبه ها هستند مشکل حقوقیشان رسانهای شد و این مسئله سرانجام پس از پیگیری های فراوان منجر به طرح تسهیل خروج بانوان در مجلس دهم شورای اسلامی شد.
در همین راستا فریده غیرت، وکیل پایه یک دادگستری، در تشریح این طرح به خبرنگار دیده بان ایران گفت: این طرح، طرحی زیبنده ای است اما نباید فقط شامل نخبگان و ورزشکاران شود البته در وهله اول لازم است ورزشکاران و نخبگان مشمول این طرح شوند تا راه را برای تمامی بانوان کشور بگشایند.
وی افزود: ما در موادی از قانون مدنی کشور با این طرح مواجه هستیم به طوری که در یک سری شرایط خاص، بانوان می توانند با استناد به قانون، به خارج از کشور سفر کنند اما به نظر بنده، باید همین افراد خاص از این طرح برخوردار شوند چراکه خروج آنها از کشور به دلیل نام آوری و سربلندی برای ایران است.
این وکیل پایه یک دادگستری در پاسخ به این موضوع که اگر این طرح فقط نخبگان و ورزشکاران را در برگیرد، تکلیف استادان و پزشکانی که برای کارآموزی یا داشتن کنفرانس علمی نیاز است که به خارج از کشور سفر کنند، چیست، بیان کرد: شاید بتوان پزشکان و استادان را جزء زیرمجموعه نخبگان کشور دانست تا مانع پیشرفت آنها نشد. اما نمی توان اطمینان داشت که این طرح به تصویب برسد زیرا احتمال رد آن از سوی شورای نگهبان وجود دارد.
وی در رابطه با مخالفان این طرح تصریح کرد: زنان جامعه فقیر و مجنون نیستند که برای خروج از کشور از همسران خود اجازه بگیرند. همانطور که قانون این اجازه را در این مورد به بانوان داده است پس نباید مردان نیز در این مورد سخت گیری نمایند.
غیرت ادامه داد: این موضوع اشتباه است که برخی مسئله خروج زن از خانه را با خروج زن از کشور ادغام می کنند و با استناد به آن خروج زن از کشور بدون ادن شوهر را ممنوع می دانند. سال هاست که قانون و دولت با رعایت موازین مربوطه این اجازه را به بانوان داده است و امروز که این مسئله به فراموشی سپرده شده است، باید طرحی همانند طرح "تسهیل خروج بانوان" بیان شده و به تصویب برسد تا تمام زنان ایران، بتوانند با خاطری آسوده و با تکیه بر موازین قانونی از کشور خارج شوند.
وی در پایان درپاسخ به این موضوع که آیا تاکنون پرونده ای مشابه این موضوع داشته اید یا خیر، اظهار کرد: بله. پرونده ای مشابه این مسئله را داشتم که البته مورد خاصی بود. همچنین بادرخواست های مکرر، دادستان پرونده با اختیاراتی که دولت به وی داده بود و همچنین تکیه بر چارچوب قانون اساسی حکم خروج زن از کشور را صادر کرد.