واکنش ولایتی به اطلاعیه وزارت علوم/ دانشجویان با خاطرجمع در دانشگاه آزاد ثبتنام کنند
رییس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد: بنده به عنوان رئیس هیات امنا و هیات موسس این دانشگاه با قاطعیت عرض میکنم خود را حافظ کیان و کمیت و کیفیت این دانشگاه میدانم و یک واحد نباید تعطیل شود، ما به قانون عمل میکنیم و کاری با بیانیه یک کارشناس وزارت علوم نداریم. سلیقه یک کارشناس وزارت علوم ناقض قانون نیست، وزارت علوم باید مجری قانون باشد نه ناقض قانون.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، علیاکبر ولایتی در برنامه گفتوگوی خبری ساعت ۲۱ شبکه یک سیما برای تبیین وضعیت رشتهمحلهای کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تبریک عید سعید فطر، به اطلاعیه وزارت علوم درباره تکذیب تایید رشتهمحلهای دانشگاه اشاره کرد و گفت: «این تکذیبیه بیشتر یک اعمال سلیقه در مقابل قانون است. آنچه که در دانشگاه آزاد اسلامی تایید شده است و روز گذشته توسط سرپرست دانشگاه اعلام شد، قانون دارد.»
او ادامه داد: «در سال ۱۳۶۷ که مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس بودند، در آن زمان هم با بعضی اعمال سلیقههای وزارت علوم مواجه بودند و وزارت علوم وقت با توسعه دانشگاه آزاد مخالفت میکرد. ایشان مجبور شدند کار را به مجلس واگذار کنند؛ در مجلس قانونی در سال ۱۳۶۷ تصویب شد که توسعه رشتهها توسط هیاتی سه نفره، یک نماینده از سوی وزارت علوم، یک نماینده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و یک نماینده هم از سوی دانشگاه آزاد اسلامی تصمیمگیری شود.»
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «در طی این سالها رشتههای مختلف از جمله نزدیک به ۳ هزار رشتهای که الان مطرح است و رشتههای دیگر تایید شد. مجموعه مصوبات اینها چیزی حدود ۲۴۴ صفحه است و امضای ۳ نماینده را در پای این مجموعه دارد که اگر لازم باشد، آن امضاها را عرضه میکنیم تا معلوم شود که هم وزارت علوم، هم دانشگاه آزاد و نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را تایید کردهاند. پس این قانون است.»
ولایتی در ادامه گفت: «به دلیل برخی از انقلتهایی که برخی از کارشناسان وزارت علوم آوردهاند (نه همه کارشناسان، ما از دکتر خدایی رئیس سازمان سنجش خیلی تشکر میکنیم که همراهی کردهاند و همراهی میکنند) این تعداد کارشناسان براساس سلیقه خود حرفهای میزنند، که سلیقه کارشناس وزارت علوم یا هر کارشناس دیگری ناقض قانون نیست. یک سوالی از معاون حقوقی مجلس اخیرا پرسیدم، از دکتر امیدوار رضایی پرسیدم که آیا آن قانون سال ۶۷ هنوز معتبر است؟ ایشان جواب مثبت دادند. اما به واسطه برخی انقلتها و تشدیدهایی که کردند در زمان ریاست آقای دکتر میرزاده به دیوان عدالت اداری شکایت شد، دیوان هم به نفع دانشگاه رای داد که این رای هم مشخص است و در صورت لزوم به رویت همگان خواهد رسید.»
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: ما قانون را اجرا میکنیم و خواهشمان از کارشناسان وزارت علوم این است که به قانون مراجعه کنند و اطلاعات قانونی خود را بیشتر کنند و در مقابل قانون اعمال سلیقه نکنند.
ولایتی از تذکر یکصد نماینده مجلس به وزیر علوم خبر داد. به گفته وی نمایندگان در تذکر خود به شخص وزیر علوم آوردهاند که چرا وزارت علوم در مقابل قانون مصوب مجلس بیانیه مخالف صادر میکند و اگر قانونی در مجلس تصویب شده ناقض آن را هم خود مجلس باید تصویب کند.
درهمریختگی وزارت علوم باید اصلاح شود
او با اشاره به تاریخ انتخاب رشته داوطلبان دانشگاه آزاد اسلامی و آیا داوطلبان باید منتظر تایید وزارت علوم باشند یا خیر نیز توضیح داد: «ما کار خود را میکنیم و کاری نداریم که بیانیه فلان کارشناس وزارت علوم چه میگوید. ما ثبتنام میکنیم و به دانشجویان و استادان این اطمینان را میدهیم.»
دکتر ولایتی اعلام کرد بنده به عنوان رئیس هیات امنا و هیات موسس این دانشگاه با قاطعیت عرض میکنم خود را حافظ کیان و کمیت و کیفیت این دانشگاه میدانم، یک واحد نباید تعطیل شود.
طنز آمیز است که یک رشته، دکتری داشته باشد فوقلیسانس آن حذف شود
او ادامه داد: «براساس این بیانیه واحدهای حدود ۳۵۰ شهر تعطیل میشود. یکی از نکات طنز آمیز این است که بعضی از رشتهها که به صورت فلهای دوره فوقلیسانس آنها را حذف کردهاند، برای دوره دکتری همان رشته مجوز دادهاند. میشود گفت "نام احمد نام جمله انبیاست، چون که صد آید نود هم پیش ماست"؛ اگر یک دانشگاهی صلاحیت دارد که دکتری را تدریس کند و جواز داشته باشد، چگونه میشود فوقلیسانس همان رشته جواز نداشته باشد. پس به نظر میرسد یک مقداری این در هم ریختگی در وزارت علوم باید اصلاح شود.»
او افزود: «پس ما به کار خود ادامه میدهیم و هیچ نیازی به اجازه از جایی نداریم. اجازه ما را قانون صادر کرده و مر قانون را عمل میکنیم و به هیچ وجه تحت تاثیر این شایعات هم قرار نمیگیریم و به دانشجویان و استادان هم تاکید میکنم که سر کار خود باشند و در سالی که مقام معظم رهبری آن را اقدام و عمل اعلام کردهاند، با این کار بیحساب که ما البته از آن تبعیت نخواهیم کرد، هزاران نفر از اساتید و مدرسان بیکار و دهها هزار دانشجو هم سرگردان میشوند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نگرانند، در یک روز قریب به صد نفر یک تذکر را خطاب به وزارت علوم امضا کردهاند. بسیاری از شهرهای این افراد وابستگی جدی به مراکز آموزش عالی دارند، زیراکه همین بومیگرایی که هر دانشجویی در شهر خود تحصیل کند به این ترتیب خدشهدار میشود.»
تمام رشتههای دانشگاه آزاد اسلامی قانونی و معتبر است
ولایتی خطاب به دانشجویانی که در حال حاضر هم در این رشتهها تحصیل میکنند گفت: «کشور قانون دارد و تکلیف این چیزها را قانون معلوم میکند و معلوم کرده است. در اسفند ۹۴ یک قانونی در مجلس درباره همین رشتههای جدید تصویب شد. درآنجا مشخصا یک بند آمده که در تذکر نمایندگان هم اتفاقا هست، این بند میگوید آنچه که قبلا اجازه داده شده، معتبر است و اگر از این به بعد بخواهند رشتهای تصویب کنند باید اجازه جدید بگیرند و تمام این ۳ هزار رشته مربوط به قبل از اسفند ۹۴ و معتبر هستند. بنابراین هیچ دلیلی ندارد که وزارت علوم بخواهد این کار را بکند. وزارت علوم باید مجری قانون باشد نه ناقض قانون.»
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عمده فعالیت شما در حوزه سیاسی بوده است و بعد از انتصاب به سمت ریاست هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاداسلامی عدهای ابهاماتی را در این باره مطرح کردهاند، برخی از سوابق علمی خود را اینگونه توضیح داد: «بنده پزشک و متخصص اطفال شاگرد مرحوم دکتر قریب فوق تخصص عفونت اطفال از جانز هاپکینز آمریکا هستم. قریب ۴۳ سال است که تدریس میکنم. سال ۷۱ استاد تمام و در سالهای اخیر نیز استاد ممتاز شدهام. شاید چندهزار نفر از پزشکان جوان ما که در کشور هستند چه در دانشگاه تهران و چه شهیدبهشتی در تدریس بیماریهای عفونی و سل توفیق تدریس آنها را داشتهام. بنابراین شغل اول بنده این است. من همچنین بیش از ۲۰۰ مقاله در پزشکی در خارج از کشور دارم و دارای H-index۲۰ در پزشکی هستم. آخرین مقاله بنده در مجله نیچر چاپ شده است که اهمیت فوقالعادهای دارد و دومین مقاله هم به زودی در همین نشریه چاپ میشود. یک مقاله بنده فقط در سطح بینالملل بیش از ۵۰۰ ارجاع داشته است. دو کتاب پزشکی بنده در دو سال به عنوان کتاب برتر پزشکی شناخته شد. من همچنین یک دانشکده پزشکی قبل از انقلاب به اتفاق مرحوم دکتر ضیایی و یک دانشکده هم به اسم علوم بینالملل در وزارت خارجه بعد از انقلاب تاسیس کردهام که اینها برخی از سوابق علمی و دانشگاهی بنده است.»