به متخصصان رشتههای علوم آزمایشگاهی گواهینامه دوره تکمیلی اعطا میشود
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: به هیچ عنوان دانشنامه کلینیکال پاتولوژی به افرادی که دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی را گذراندهاند، اعطا نمیشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، باقر لاریجانی با اشاره به برخی اعتراضها از هفته گذشته در مورد طی کردن دوره تکمیلی توسط فارغالتحصیلان دکترای تخصصی رشتههای علوم آزمایشگاهی و تداخل کاری این افراد با متخصصین پاتولوژی گفت: بر اساس تبصره ۲ ماده ۴ قانون نحوه اداره آزمایشگاهها مصوب مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت ملزم به ارتقای توانمندی دانش آموختگان دورههای تخصصی تکرشتهای علوم آزمایشگاهی، با برگزاری دورههای تکمیلی تخصصی است.
او با بیان اینکه در این مصوبه وزارت بهداشت ملزم به تدوین قوانین و آییننامههای اجرایی است، اظهار داشت: در چند ماه گذشته وزارت بهداشت به صورت مداوم از سوی دستگاههای نظارتی مورد تاکید قرار گرفته که این قانون را اجرا کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درخصوص نحوه برگزاری دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی گفت: قاعدتا اساتید و افراد با تجربه رشتههای علوم آزمایشگاهی که در امور علمی و خدماتی مشغول به خدمت هستند تمایلی به طی چنین دورههایی ندارند و بیشتر ممکن است تعدادی از فارغالتحصیلان جوان تمایل به شرکت در این دوره داشته باشند اما در ابتدا افراد مورد ارزیابی قرار گرفته و مدت زمانی که برای تحصیل باید سپری کنند، مشخص میشود.
لاریجانی افزود: در مدت تحصیل افراد با تجربه و فارغالتحصیلان جوان باید کاملا از محیط کاری منفک شوند و به طور تمام وقت آموزش ببینند. پس از اینکه دوره تعیینشده طی شد، این افراد باید همانند سایر رشتهها در آزمونی جامع شرکت کنند و در صورت طی کردن موفقیتآمیز این آزمون میتوانند گواهی پایان دوره دریافت کنند.
او یادآور شد: دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی در یک دوره زمانی ۲۴ تا ۳۰ ماهه برگزار میشود و افرادی که در یکی از رشتههای علوم آزمایشگاهی بالینی شامل ایمنیشناسی، انگلشناسی پزشکی، باکتریشناسی پزشکی، بیوشیمی بالینی، ژنتیک پزشکی، میکروبشناسی پزشکی، قارچشناسی پزشکی، ویروسشناسی پزشکی، هماتولوژی آزمایشگاهی و بانک خون دارای دکترای تخصصی (PhD) یا تخصص بوده و پس از فراغت از تحصیل دارای حداقل چهار سال سابقه کار در رشته تخصصی خود باشند، مجاز خواهند بود در صورت قبولی در ارزیابی وارد دوره تکمیلی شوند. به این افراد صرفا گواهینامه پایان دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی ارائه میشد و منجر به اخذ هیچ درجه تخصصی نخواهد شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از برخی فضاسازیهای رسانهای گفت: به هیچ عنوان دانشنامه کلینیکال پاتولوژی به افرادی که دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی را گذراندهاند، اعطا نمیشود. دانشنامه کلینیکال پاتولوژی یک مدرک تحصیلی است که اعطای آن صرفا به پزشکانی صورت میگیرد که از طریق آزمون دستیاری در رشته پاتولوژی پذیرفته شده و دوره تخصص را با موفقیت طی کرده باشند. البته این مورد در برخی از جلسات از سوی برخی همکاران پیشنهاد شد اما باتوجه به شرایط و مسیر تحصیل رشته پاتولوژی گرچه در نظرات اولیه مورد بحث قرار گرفت اما مورد موافقت نهایی قرار نگرفت.
لاریجانی ضمن تاکید بر اینکه اجرای این دوره تکمیلی تخصصی بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی انجام میشود، خاطرنشان کرد: قانون مذکور به فراخور نیازهای کشور، مصوب شده و وزارت بهداشت نیز به عنوان یک نهاد اجرایی ملزم به اجرای این قانون است و تحت هیچ شرایطی از اجرای آن، کوتاه نخواهد آمد بنابراین هرگونه تغییر موضع وزارت بهداشت درخصوص ارائه آموزشهای تکمیلی تخصصی به دانشآموختگان دوره دکتری تخصصی رشتههای علوم آزمایشگاهی منوط به تغییر قوانین مرتبط با این امر توسط مجلس شورای اسلامی است و چنانچه مصوبه جدیدی از مجلس ابلاغ شود، آن مصوبه اجرایی خواهد شد._ایلنا