کد خبر: 216553
A
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

روزانه هزار سقط جنین غیرقانونی در کشور صورت می‌گیرد

نایب‌ رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بیش از ۸۰ درصد سقط‌های جنین در منازل توسط پدر و مادر و از طریق تهیۀ دارو از فضای مجازی انجام می‌شود.

روزانه هزار سقط جنین غیرقانونی در کشور صورت می‌گیرد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران،  فاطمه محمدبیگی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مراسم اکران و نقد و بررسی مستند «قتل خاص» که با موضوع سقط جنین در سازمان سینمایی سوره برگزار شد در پاسخ به سؤالی پیرامون عدم توجه کافی مستند به مسئله قوانین موجود و عدم ضمانت اجرایی آنها که باعث زیر پا گذاشته شدن از سوی بخش‌های متولی بحث فرزندآوری و جمعیت در کشورمان می‌شود، گفت: این مسئله که به آن اشاره کردید حرف درستی است، اما من به عنوان یکی از افرادی که قانون جوانی جمعیت را تدوین کرده‌اند باید بگویم که در آن بخش ما برای اقدامات مختلف ذکر شده ضمانت‌های اجرایی و همچنین مجازات‌هایی برای متخلفان در نظر گرفته‌ایم که لازم است دستگاه‌های مسئول در این رابطه ورود جدی داشته باشند تا زمینه تخلف و مخدوش کردن قوانین از سوی افراد از بین برود.   استفاده از هنر برای نشان دادن یک زشتی

وی در ادامه اظهار کرد: شیء انگاری جنین باعث شده بود از سقط درمانی در کشور ما برداشت‌های اشتباهی شود. در قانون جدید جوانی جمعیت، حکم سقط درمانی برعهده دادگاه صالحه و حاکم شرع قرار گرفته است، اما قبلاً پزشکان حکم سقط جنین را صادر می‌کردند. این در حالی است که ما اجازه قتل هیچ نفسی را نداریم، مگر اینکه سقط جنین در قالب عسر و حرج بگنجد. سالانه ۹ تا ۱۲ هزار سقط قانونی داریم که در مقابل نزدیک به ۵۰۰ هزار سقط جنین غیرقانونی عدد زیادی به شمار نمی‌رود. ۲۰ درصد موارد سقط خودبه‌خودی جنین است و برخی دیگر از سقط جنین‌ها به دلیل مشکلات پزشکی مادران است که در موارد اورژانسی و در بیمارستان‌ها و بدون ورود سازمان پزشکی قانونی به موضوع انجام می‌شود که این آمار حدود ۱۰۰ هزار مورد در سال است. 

رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس افزود: متأسفانه قبح سقط جنین ریخته شده، در حالی که در آیات مختلف قرآن کریم از سقط جنین منع شده است. برخی تصور می‌کنند باید ابتدا وضعیت مالی خوبی پیدا کنند تا فرزنددار شوند، اما خداوند متعال در قرآن کریم بر روزی دادن به انسان‌ها تأکید کرده است. آنچه نیاز داریم ایجاد تصاویر هنری برای تلنگر و بیدار کردن و پرداختن به ابرچالش مهم قرن ما در ایران، یعنی بحث قتل جنین است.

منبع: جوان

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر