مطالبهگری هنرمندانه در عرصه اقتصاد
محمدرضا میرشمسی، معاون اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، در یادداشتی اختصاصی برای این پایگاه خبری درباره آثار به نمایش درآمده در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، موضوعات مرتبط با فقر و مسائل اقتصادی که در فیلمهای این رویداد هنری به نمایش درمیآیند را یک مطالبه هنرمندانه از دولتمردان توصیف کرد.
![مطالبهگری هنرمندانه در عرصه اقتصاد](https://cdn.didbaniran.ir/thumbnail/M9k8sD2qzrao/fUQ4pqCksNO-W7mJ87HQnq6TSFPk9zFFcyvzdIkhy21kx29E9nmhjIv4cNprBo2zKTmMYdp5wb7AleQNFGO5UiPgCHyAF45aoVWSSBSI2Cb94yn-VZfnJK77Wtg6dDnmJS9TVPYyZz5bcUZ7N2N7rzb8QFZ2Ugf8GN4UtmoBsyurMATIt0c3vh6lc_OBQ4zrNSND7we9RNs,/IMG_%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B5%DB%B0%DB%B2%DB%B0%DB%B8_%DB%B1%DB%B9%DB%B0%DB%B9%DB%B5%DB%B0.jpg)
به گزارش سایت دیدهبان ایران، محمدرضا میرشمسی، معاون اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، در یادداشتی اختصاصی برای این پایگاه خبری درباره آثار به نمایش درآمده در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، موضوعات مرتبط با فقر و مسائل اقتصادی که در فیلمهای این رویداد هنری به نمایش درمیآیند را یک مطالبه هنرمندانه از دولتمردان توصیف کرد.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
«سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر، مانند بسیاری از دورههای گذشته، آیینهای از دغدغههای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه ایرانی است. نگاهی به آثار به نمایش درآمده در این دوره، نشان میدهد که بخش قابل توجهی از این فیلمها به مقوله «فقر» و «مسائل اقتصادی» پرداختهاند؛ مسئلهای که در آثار اجتماعی این رویداد سینمایی حضوری پررنگ دارد. این امر نشان میدهد که سینماگران کشور، بهعنوان فرزندان این سرزمین، نمیتوانند نسبت به مشکلات اقتصادی، بیکاری، تورم و تبعات آنها بیتفاوت باشند.
هنر را میتوان آینهای از وضعیت حاکم بر جامعه دانست و سینما، بهعنوان رسانهای تأثیرگذار، در انعکاس مشکلات مردم نقشی بیبدیل ایفا میکند. اینکه هنرمندان به موضوع فقر پرداختهاند، نه از سر سیاهنمایی و بدبینی، بلکه بهعنوان یک مطالبهگری هنرمندانه از دولتمردان است. آنها تلاش میکنند تا با زبان تصویر و داستان، سیاستگذاران را نسبت به اثرات تصمیمات اقتصادیشان آگاه سازند و نشان دهند که عدم توجه به مسائل معیشتی مردم، میتواند آسیبهای اجتماعی متعددی را به دنبال داشته باشد.
از نظر ستاد امر به معروف و نهی از منکرمسئله اشتغال، تورم، کاهش قدرت خرید مردم و فاصله طبقاتی، منکراتی هستند که در بسیاری از آثار جشنواره به آنها پرداخته شده است. این موضوع نشان میدهد که چالشهای اقتصادی تا چه حد زندگی بخش عظیمی از جامعه را تحتالشعاع قرار داده و چگونه مسئلهای که برای مردم اولویت دارد، به دغدغهای جدی برای هنرمندان نیز تبدیل شده است. اگرچه ممکن است برخی از این آثار، در پرداخت هنری خود ضعفهایی داشته باشند، اما نمیتوان از پیام اجتماعی آنها چشمپوشی کرد.
واقعیت این است که در کنار گروهی کوچک در پی ارائه تصویری دیگر از جامعه هستند اما بسیاری از هنرمندان در کنار به نمایش گذاشتن دغدغههای معیشتی واقعی مردم، صبوری و شرافت مردمی را که دشواریهای اقتصادی را تحمل میکنند و پای کار انقلاب هستند به تصویر کشیدهاند. مردمی که به رغم تمام سختیها، همچنان امیدوارند که تصمیمات کارآمد اقتصادی دولت بتواند وضعیت زندگیشان را بهبود بخشد. شایسته است که مسئولین دولت، با نگاهی دقیق به این آثار، بازتاب تصمیمات خود را در زندگی مردم ببینند و توجه بیشتری به رفع مشکلات اقتصادی داشته باشند. بیشک، هنر زمانی میتواند رسالت خود را به بهترین نحو ایفا کند که نهتنها مشکلات را مطرح کند، بلکه با همراهی مسئولین، در مسیر آسیبشناسی و یافتن راهحل نیز گام بردارد.»