روایت رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا از اقدامات غیرمتعارف شهرداری در بهشت زهرا:اقدامات مختص قطعات شهدا نیست/ شهرداری بدون اذن شورای شهر تصمیم گرفته بود که هر کدام از مناطق شهرداری کارهای عمرانی بهشت زهرا را انجام دهند
سیدجعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک به دیده بان ایران گفت: نگهداری، تعمیر و توسعه اماکن شهرداری یک امر طبیعی است. بهشت زهرا هم از این قاعده مستثنی نیست. اما این موضوع مورد گلایهمندی اعضای شورای شهر تهران شد، که شهرداری بدون اذن شورای شهر تصمیم گرفته بود که هر کدام از مناطق شهرداری کارهای عمرانی بهشت زهرا را انجام دهند. اگر این پیشنهاد را به شورای شهر تهران ارائه کرده بودند قطعا با آن موافقت میشد و با روشهای استاندارد کارها انجام میشد. به عنوان مثال اقدامات عمرانی در حیطه وظایف معاونت عمرانی است و این معاونت میتواند این اقدامات را انجام دهد. اما وقتی این کار را به روش غلط و بدون اذن شورا انجام میدهند و خارج از چارچوب مصوبه انجام میشود مورد اعتراض برخی از اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.
دیده بان ایران- پریسا هاشمی: اعضای شورای شهر با تخصیص بودجه به مناطق برای بهسازی بهشت زهرا (س) مخالفت کردند و معتقد بودند معاونت خدمات شهری شهرداری نباید بدون دریافت مجوز، بهسازی بهشت زهرا را به شهرداری مناطق واگذار میکرد که پس از بررسی، اعضای شورای شهر با اختصاص۱۰۰ میلیارد تومان به معاونت خدمات شهری شهرداری برای بهسازی و هویت بخشی گلزار شهدا موافقت کردند.
موضوع جنجال برانگیزی که در متمم شهرداری مورد اعتراض برخی از اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت، افزایش ۲۷۰ میلیارد تومانی برای بهسازی بهشت زهرا بود که پیش از مصوبه شورای شهر شروع شده بود. پیشنهاد اولیه ۳۵۰ میلیارد تومان بود و حدود ۲۷۰ میلیارد تومان در شورا بررسی شده بود. در نهایت عدد تصویبی ۷۰ میلیارد تومان شد. مناقصه دو منطقه را انجام دادند و این دو منطقه کار را هنوز شروع نکردند. بهتر است یک بودجهای به مناطق اختصاص پیدا کند که کار پیش برود و دچار مشکل نشوند. پیشنهاد من هم بین عدد اولیه ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلیارد تومان است و پس از دریافت برنامهها و بررسی در شورا عدد دیگری به بودجه اضافه شود. منتقدان به این افزایش ۲۷۰ میلیارد تومانی بر این باور بودند که شهرداری در این موضوع تخلف کرده است.
سیدجعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک در این باره گفتوگو با دیدهبان ایران تاکید کرد: «نگهداری، تعمیر و توسعه اماکن شهرداری یک امر طبیعی است. بهشت زهرا هم از این قاعده مستثنی نیست. اما این موضوع مورد گلایهمندی اعضای شورای شهر تهران شد، که شهرداری بدون اذن شورای شهر تصمیم گرفته بود که هر کدام از مناطق شهرداری کارهای عمرانی بهشت زهرا را انجام دهند. اگر این پیشنهاد را به شورای شهر تهران ارائه کرده بودند قطعا با آن موافقت میشد و با روشهای استاندارد کارها انجام میشد. به عنوان مثال اقدامات عمرانی در حیطه وظایف معاونت عمرانی است و این معاونت میتواند این اقدامات را انجام دهد. اما وقتی این کار را به روش غلط و بدون اذن شورا انجام میدهند و خارج از چارچوب مصوبه انجام میشود مورد اعتراض برخی از اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.»
او افزود: «صحبتهای ضد و نقیضی هم در شورای شهر تهران کردند. یکبار گفتند این پروژه شروع شده و عذرخواهی میکنیم. بار دیگر گفتند که اصلا کاری انجام ندادیم. باز گفته شد آنجا یک کارگاه بزرگ است که نمیتوان جمعش کرد. این ضد و نقیضها حاکی از بهمریختگی و بیسلیقگی در اجرای کارهای شهری و عدم انسجام در برنامهها بود. ای کاش مدیران شهرداری از کارهای خارج از قواعد کاری و غیرمتعارف جلوگیری کنند. طبق روال معروف برنامه را به شورا بیاورند و مجوز بگیرند، سپس با استانداردها پیش بروند. امروز شهرداری تهران به این عملکرد شهرداری تهران نمره منفی داد و به لایحه در این بخش رای نداد.»
تشکری هاشمی در پاسخ به این سوال که آوردن نام قطعات شهدا سوءاستفاده از این عنوان نبود؟ به دیده بان ایران گفت: «طرح شهرداری در بهشت زهرا متعلق به تمام قطعات بود اما از قطعات شهدا نامبردند. این طرح خاص قطعه شهدا نبود بلکه قرار است در تمام قطعات انجام شود. طبیعتا آنجا محلی است که شهروندان غیر از قطعه شهدا هم تردد انبوه دارند. در عین حال ما هم براساس همین تصمیم میگیریم.»
در نهایت اعضای شورای شهر تهران برای این بخش از متمم بودجه ۱۰۰ میلیارد تومان را تصویب کردند.