کد خبر: 213115
A

قاضی مقیسه چه پرونده‌های را بررسی کرد؟

صبح امروز قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه و دادرس دیوان عالی کشور به همراه قاضی علی رازینی در یک حمله مسلحانه ترور شدند محمد مقیسه، قاضی معروف پرونده‌های امنیتی و رئیس شعبه ۵۳ دادگاه انقلاب بود. وی متولد ۱۳۳۵ بوده و از اوایل انقلاب در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و در سال ۶۴ به عنوان ناظر زندان قزل حصار منصوب شد و پس از آن دادیار و ناظر زندان های اوین و رجایی‌شهر کرج شد. قاضی مقیسه بیش از ۳۰ سال سابقه حضور در دادگاه انقلاب داشته و در محاکمه متهمان سیاسی و خبرنگاران بسیاری نقش داشت.

قاضی مقیسه چه پرونده‌های را بررسی کرد؟

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ صبح امروز قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه و دادرس دیوان عالی کشور به همراه قاضی علی رازینی در یک حمله مسلحانه ترور شدند

محمد مقیسه، قاضی معروف پرونده‌های امنیتی و رئیس شعبه ۵۳ دادگاه انقلاب بود. وی متولد ۱۳۳۵ بوده و از اوایل انقلاب در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و در سال ۶۴ به عنوان ناظر زندان قزل حصار منصوب شد و پس از آن دادیار و ناظر زندان های اوین و رجایی‌شهر کرج شد. قاضی مقیسه بیش از ۳۰ سال سابقه حضور در دادگاه انقلاب داشته و در محاکمه متهمان سیاسی و خبرنگاران بسیاری نقش داشت.

وی در طول ۸ سال جنگ، سابقه حضور در مناطق عملیاتی جبهه‌ها را نیز در کارنامه دارد.

بیشتربخوانید: قاضی مقیسه، که بود؟/ از ناصریان زندان گوهردشت تا دادیار شعبه ۳ زندان اوین

پرونده رهبران بهایی، برخی عوامل اعتراض های سال ۸۸ از جمله پرونده‌هایی هستند که مقیسه مسئول رسیدگی به آن بوده‌است. پرونده ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه رسیدگی شده‌است. مقیسه هم چنین، مهدی هاشمی، فرزند مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیس سابق مجمع تشخیص مصحلت نظام) را به صورت غیر علنی در دادگاه انقلاب در سال ۲۰۱۴ میلادی محاکمه کرده بود.

قاضی مقیسه هم چنین در سال ۱۳۹۶، رئیس دادگاه رسیدگی به اتهامات پرونده موسوم به فساد بزرگ نفتی بود که پای بابک زنجانی را به این دادگاه کشاند.

قاضی مقیسه در سال‌های اخیر در بسیاری از پرونده‌های مهم سیاسی حکم صادر کرده است که از آن جمله می‌توان به پرونده نسرین ستوده، بهاره هدایت و...اشاره کرد. همچنین در هفته‌های اخیر صدور حکم ۱۰ سال حبس برای مدیر آپارات از سوی قاضی مقیسه، انعکاس گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.

در کارنامه قاضی مقیسه رسیدگی به پرونده‌های موسوم به "شاخ‌های اینستاگرامی" و افراد مشهور فضای مجازی نیز دیده می شود، از جمله این پرونده ها میتوان به  پرونده کیوان کریمی (فیلمساز) ، فاطمه اختصاری و سید مهدی موسوی(زوج شاعر) اشاره کرد.

گفتنی است قاضی مقیسه‌، توسط اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا تحریم شده بود. اتحادیه اروپا در ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ (۱۳ آوریل ۲۰۱۱) او را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد که شامل ممنوعیت ورود به کشور‌های عضو و توقیف دارایی‌ها می‌شود. وزارت خزانه‌داری ایالات متحده نیز در ۲۸ آذر ۱۳۹۸ قاضی محمد مقیسه‌ را تحریم کرد. این تحریم‌ها شامل مسدودسازی دارایی‌ها و ممنوعیت معاملات مالی با او می‌شد.

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر