در سال گذشته ۲۰۰۰ پرستار ایرانی رسما درخواست مهاجرت دادهاند
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در یک نشست خبری گفت: طی سال گذشته ۱۹۰۰ تا ۲۰۰۰ پرستار درخواست رسمی برای مهاجرت دادهاند. مدیریت مهاجرت پرستاران باید بهگونهای انجام شود که امکان بازگشت برای آنها فراهم باشد. امیدواریم با همکاری بنیاد ملی نخبگان، گامهایی در این زمینه برداشته شود.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، در آستانه روز پرستار، صبح امروز - ۱۳ آبان ماه، یک نشست خبری در محل سازمان نظام پرستاری با حضور رئیس کل سازمان نظام پرستاری و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، در این نشست به بیان مهمترین مسائل و چالشهایی که در حرفه پرستاری مطرح است، پرداخت و گفت: «حرفه پرستاری این روزها با مشکلات عدیدهای مواجه است. اعتراضات و نگرانیهایی در این حوزه وجود دارد ولی واقعیت این است که هویت پرستار معطوف به ایثارگری است؛ همانطور که تاریخ نشان میدهد، پرستاران همواره در خط مقدم نظام سلامت آماده خدمت بوده و هستند؛ گواه این مسئله، نقشآفرینی پررنگ این گروه زحمتکش در سالهای دفاع مقدس تا روزهای نفسگیر پاندمی کروناست.»
او با اشاره به نقش مؤثر پرستاران در تدوین و اجرای درست سیاستهای سلامت اضافه کرد: «در برنامه هفتم توسعه، جایگاه پرستار موردتوجه ویژه قرار گرفته و استفاده مناسب از ظرفیتهای پرستاری، به طور چشمگیری میتواند به توسعه نظام سلامت کمک کند. در این برنامه به طور مشخص در دو حوزه اشاره مستقیمی به پرستاری شده؛ نخست سند جامع مراقبتهای سلامت که باید با کمک سازمان نظام پرستاری تدوین شود و دیگری بحث افزایش ظرفیت آموزش پرستاری.»
در خلل این مراسم، نجاتیان به مشکل کمبود پرستار و خروج آنها از بیمارستانها پرداخت و گفت که مدیریت و پیشگیری از این اقدام نیازمند یک عزم ملی است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به موضوع مهاجرت پرستاران اظهار داشت: «مهاجرت کادر درمان دغدغه اصلی ماست و باید در رأس امور قرار گیرد. طی سال گذشته ۱۹۰۰ تا ۲۰۰۰ پرستار درخواست رسمی برای مهاجرت دادهاند. مدیریت مهاجرت پرستاران باید بهگونهای انجام شود که امکان بازگشت برای آنها فراهم باشد. امیدواریم با همکاری بنیاد ملی نخبگان، گامهایی در این زمینه برداشته شود.»
به گفته نجاتیان، نظام سلامت با اضافهکار سعی در جبران کمبود نیروی انسانی خود دارد، در حالی که پرستاران حاضر به کار در ساعات اضافی (خارج از شیفت معین) نیستند.
او در این زمینه عنوان کرد: «پیشنهاد دادیم که مبلغ پرداختی به ازای هر ساعت اضافه کار پرستار، صد هزار تومان باشد؛ که وزارت بهداشت با ۸۰ هزار تومان موافقت کرده است و امیدواریم با مساعدتها افزایش یابد. طی جلسات برگزارشده، وعدههایی در خصوص افزایش مبلغ اضافه کار، دستمزد و رفع مشکل استخدام داده شده، اما نتیجه قطعی هنوز اعلام نشده و ما منتظر شنیدن خبر خوش از سوی رئیسجمهوری در روز پرستار هستیم.
گفتنی است، بخشی از معوقات پرستاران نیز توسط سازمان بیمه سلامت پرداخت شده ولی کافی نبوده، امید است مشکلات این نیروی کارآمد با درایت وزیر بهداشت و ریاست جمهوری رفع شود.»
طبق اظهار رئیس کل سازمان نظام پرستاری، «هرچند ما به طور گسترده با کمبود پرستار مواجهیم، اما قابل ذکر است که در برخی مناطق هم، از جمله غرب و شمال غرب کشور، با پدیده بیکاری پرستاران مواجهیم.»
با توجه به مشکلات رایج در قشر پرستار، مسئله «تابآوری» یکی از موارد مهم در نظام سلامت است. به گفته نجاتیان در خصوص تابآوری پرستاران دو مسئله حائز اهمیت است: «اول «تعداد»؛ اینکه آیا بهقدر کافی پرستار داریم که در صورت وقوع حوادث بهداشتی مانند بروز بیماریهای همهگیر و حوادث طبیعی یا انسانساز مانند جنگ، پاسخگوی نیاز سلامت کشور باشند؟ یا ظرفیت پرستاران موجود در کشور، خدمترسانی در این شرایط را تاب میآورند؟ امروز ما یک دوم استاندارد، پرستار در کشور داریم.
بحث دوم هم «انگیزش» است؛ نیروی انسانی برای ارائه خدمت و افزایش ظرفیتهای خود نیازمند انگیزه و علاقه است. متأسفانه پرستاران ما در شرایط فعلی با وضعیت ایدئال معیشتی و روانی مطلوبی مواجه نیستند و همین مسئله در کاهش انگیزه آنها جهت خدمت نقش بسزایی دارد.»
منبع: خبرآنلاین