کد خبر: 204248
A

شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار: حداقل ۸ ماه از معوقات بخشی از پرستاران پرداخته نشده است

شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار با اشاره به وضعیت پرداخت های معوقه پرستاران به دیده بان ایران گفت: تقریبا همه دانشگاه‎‌های علوم پزشکی کشور در شهرها و استان‌ها به پرستاران در بخش‌های مختلف تعرفه‌گذاری، فوق‌العاده خاص، هزینه لباس و اضافه‌کاری معوقه دارند؛ برای یکی بیشتر و برای یکی کمتر است؛ به نحوی که یکی از دانشگاه‌ها ۱۴ ماه است که تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری را پرداخت نکرده و بعضی دانشگاه‌های دیگر ۱۲ ماه. فوق‌العاده خاص را هم برخی دانشگاه‌ها به اندازه ۶ ماه بدهکار هستند و برخی دیگر یکی دو ماه. هزینه لباس را هم از یک سال تا چهار سال، دانشگاه‌های علوم پزشکی مختلف بدهکار هستند.

شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار: حداقل ۸ ماه از معوقات بخشی از پرستاران پرداخته نشده است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛  محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار درباره وضعیت پراخت معوقات حقوق، دستمزد و مزایای = پرستاران به سایت دیده‌بان ایران گفت: «شاید دوستان در وزارت بهداشت و درمان، معوقات پرستاری را در ماه‌های ابتدایی دولت چهاردهم از دولت گرفته و برای پرداخت به پرستاران به دانشگاه‌ها داده باشند، اما در عمل دانشگاه‌ها سلیقه‌ای رفتار می‌کنند و بخشی از بودجه‌ای که برای پرداخت معوقات پرستاران است، خرج هزینه‎‌‌های دیگر می‌‎شود. ضمن این که حدود دو ماه از شروع دولت جدید گذشته است، اما تکلیف رؤسای عمده دانشگاه‌های علوم پزشکی مشخص نیست و همین بلاتکلیفی باعث شده است که برخی رؤسا و مدیران دانشگاه‌ها، کار را رها کنند.» 

شریفی مقدم  در ادامه خاطر نشان کرد: ساختار وزارت بهداشت ضعف دارد و این ضعف باعث شده است تا نظارتی دقیق در هزینه‌کرد پرداخت‌ها نباشد تا در نهایت، شاید دولت به دانشگاه‌ها پرداختی داشته باشد، اما بخشی از هزینه‌ها در جایی که برای آن در نظر گرفته شده است، خرج نشود و پرسنل و پرستاران دانشگاه‌های علوم پزشکی بمانند و نارضایتی از عملکرد مدیران؛ مدیرانی که البته خودشان هم نمی‌دانند تا چند روز یا چند ماه دیگر پشت صندلی‌های خود می‌نشینند. 

چرا مشکل چندین‌ساله پرستاران حل نمی‌شود؟

دبیرکل خانه پرستاران ایران در ادامه خاطرنشان کرد: مشکل پرستاران به امسال و پارسال برنمی‌‎گردد و حالا بیش از ۱۰ سال است که بی‌‎توجهی مدیران، مشکلات ریز و درشت را روی هم تلنبار کرده است تا امروز، بسیاری از پرستاران حتی سه سال باشد، هزینه غذا و اضافه‌کار ناچیزشان را هم دریافت نکرده باشند، در صورتی که در بسیاری از مشاغل دیگر، هزینه غذا و ایاب و ذهاب، حداقل به صورت ماهانه پرداخت می‌‎شود.

شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار با اشاره به وضعیت پرداخت های معوقه پرستاران به دیده بان ایران گفت: تقریبا همه دانشگاه‎‌های علوم پزشکی کشور در شهرها و استان‌ها به پرستاران در بخش‌های مختلف تعرفه‌گذاری، فوق‌العاده خاص، هزینه لباس و اضافه‌کاری معوقه دارند؛ برای یکی بیشتر و برای یکی کمتر است؛ به نحوی که یکی از دانشگاه‌ها ۱۴ ماه است که تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری را پرداخت نکرده و بعضی دانشگاه‌های دیگر ۱۲ ماه. فوق‌العاده خاص را هم برخی دانشگاه‌ها به اندازه ۶ ماه بدهکار هستند و برخی دیگر یکی دو ماه. هزینه لباس را هم از یک سال تا چهار سال، دانشگاه‌های علوم پزشکی مختلف بدهکار هستند. پرستاران همچنین اضافه‌کار خود را هم بین یک تا ۸ماه از برخی دانشگاه‌ها طلب دارند.

پرستاران

مهاجرت پرستاران 

شریفی مقدم خاطرنشان کرد: بی‌توجهی به مشکلات پرستاران، منجر به پایین آمدن کیفیت خدمات بیمارستانی به مردم می‌‎شود و سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد؛ وقتی که حالا امروز، بیش از ۵ هزار فارغ‌التحصیل رشته پرستاری، بعد از پایان تحصیلات خود ترجیح می‌دهند در خانه بنشینند و یا در شغل دیگری مشغول به کار شوند، نه این که لباس پرستاری را بپوشند که پرزحمت است، طبیعتا کمبود پرستاران در بیمارستان‌ها بیشتر می‌شود؛ زیرا بسیاری از فارغ‌التحصیلان پرستاری می‌دانند مبلغ ۷ ساعت اضافه‌کاری اجباری که از قضا دیر به دیر هم پرداخت می‌شود، هزینه رفت‌وآمد یک‌طرفه آن‌ها به محل کارشان هم نخواهد بود. 

دبیرکل خانه پرستار یادآور شد: در شرایط موجود، بعضی از پرستاران هم ترجیح می‌دهند ترک وطن کنند و در کشور دیگری، تخصص خود را به‌کار گیرند، در اروپا یا برخی کشورهای عربی که ارج نهاده می‌‎شوند، حقوق به موقع و معقول دارند و کمبود پرستار هم باعث کار بیش از اندازه‎ و خلاف قانون برای آن‌ها نمی‌شود.

منبع: سایت دیده‌بان ایران 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر