توضیح معاون شهردار تهران درباره نحوه برخورد با ساختوسازهای غیرقانونی دستگاههای دولتی و عمومی + فیلم
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار دیدهبان ایران، به ارائه توضیحاتی درباره نحوه برخورد با ساختوسازهای برخی دستگاههای دولتی، عمومی، درمانی، آموزشی، نظامی و ... در سطح پایتخت که پیش از این، بدون دریافت پروانه ساختمانی از مدیریت شهری انجام شده است، پرداخت.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، طبق قانون انجام هرگونه ساختوساز در محدودههای شهری حتی اگر در داخل املاک متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی انجام شود، نیاز به اخذ پروانه از شهرداری مربوطه مربوطه دارد. این در حالی است که طی دهههای اخیر در سطح شهر تهران که به عنوان پایتخت، میزبان بسیاری از دستگاههای دولتی، عمومی، نظامی و ... است، در داخل محوطه و املاک تعداد زیادی از دانشگاهها، بیمارستانها، مراکز دولتی و دستگاههای نظامی، ساختوسازهای بدون دریافت پروانه از شهرداری انجام شده است.
در دورههای متوالی مدیریت شهری پایتخت، ساماندهی این ساختوسازها یکی از چالشهای مهم شهرداری بوده است؛ بهویژه که مدیریت شهری تهران برای این کار باید با نهادهای عمومی و دولتی و حتی ارگانهای نظامی و امنیتی زیادی روبهرو شود که در حوزه ساختوساز تخلف کردهاند؛ زیرا طبق قانون، باید تکلیف ساختوسازهای بدون پروانه در کمیسیون ماده صد یا دیگر نهادهای ذیربط در شهرداری تهران مشخص شود و در صورت اثبات تخلف، یا باید ساختوسازهای غیرقانونی تخریب شوند یا دستگاههای متخلف باید جریمههای مربوط به آنها را بپردازند.
در همین راستا از حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران پرسیدیم که در دوره کنونی مدیریت شهری پایتخت، با ساختوسازهای بدون پروانه که در داخل املاک مربوط به دستگاههای دولتی، عمومی، آموزشی، درمانی، نظامی و ... انجام شده است، چه برخوردی صورت گرفته که او نیز در پاسخ به خبرنگار دیدهبان ایران، توضیح داد: اساسا خود دولت اجازه ساختوساز ندارد، اما شهرداری تهران در سه سال گذشته با دانشگاهها یا اماکن دولتی که نیاز به احداث بنا در داخل محوطه خود دارند، ارتباط تنگاتنگی داشته و یا برای آنها پروانه ساختمانی صادر کرده یا مجوز داده است که گودبرداری و سایر امور ساختوساز تا شالوده ساختمان انجام شود و بعدا پروانه اخذ شود.
وی افزود: براساس مصوبهای که در دولت دهم در هیات دولت به تصویب رسیده است، اگر ساختوسازی بدون دریافت پروانه از شهرداریها در یکی از اماکن دولتی یا عمومی انجام شود و آن ساختوساز غیرقانونی منجر به وارد شدن خسارتهای مالی به دستگاه مربوطه شود، مدیر آن دستگاه شخصا موظف است که خسارتهای واردشده به دستگاه متبوع خود را از جیب خودش پرداخت کند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران ادامه داد: این مصوبه در اوایل دهه 90 به این دلیل به تصویب هیات دولت رسید که در آن زمان، چالشهایی بر سر ساختوسازهایی که برخی دستگاههای دولتی و عمومی در املاک خود انجام داده بودند، به وجود آمده بود، زیرا برخی ساختمانهای احداثشده پایان کار نداشتند و وقتی پرونده آنها به کمیسیون ماده صد ارجاع داده میشد، رأی تخریب برای آن ساختمانها صادر میشد. به همین دلیل، دولت چنین مصوبهای را به تصویب رساند تا مدیران همه دستگاهها بدانند که پیش از صدور دستور برای هرگونه ساختوساز در داخل محوطههای املاک خود، باید از شهرداریها پروانه ساختمانی بگیرند.
وی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر نیز مصوبه قبلی هیات دولت ملاک عمل قرار دارد و مدیران تمام دستگاههای دولتی، عمومی، آموزشی، درمانی، نظامی و ... ملزم هستند که پیش از صدور دستور احداث بنا در محوطه دستگاه تحت مدیریت خود، از شهرداریها پروانه بگیرند. خوشبختانه در دوره کنونی مدیریت شهری تهران، هیچ گزارشی مبنی بر این که یکی از نهادهای مستقر در پایتخت، اقدام به ساختوساز غیرقانونی کرده است، دریافت نکردهایم.