کد خبر: 20247
A

جای سگ در پارک نیست !

هر روز عصر سگ ها به بوستان نه چندان بزرگی در یکی ازخیابان های فرعی ظفر تهران آورده می شوند. حضور تعداد زیادی سگ در این بوستان ، دیدنی است. اینک این پارک، پاتوق سگ های بالاشهری هاست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران،هر روز عصر سگ ها به بوستان نه چندان بزرگی در یکی ازخیابان های فرعی ظفر تهران آورده می شوند. حضور تعداد زیادی سگ در این بوستان ، دیدنی است. اینک این پارک، پاتوق سگ های بالاشهری هاست.

کلیک و کشیدن برای جابجایی

همه جور سگی در این پارک دیده می شود سگ های گران قیمت با نژادها واندازه های مختلف. 

اغلب سگ ها لباس هایی گران قیمت و بدل با رنگ ها وطراح هایی خاص به تن دارند که به راحتی نمی توان نرخ آنها را حدس زد. 

صاحبان سگ ها، قلاده بدست ساعت ها در پارک ، دلسوزانه می چرخند و از واکنش و سرو صدایی که سگ ها با دیدن همجنس های خود ایجاد می کنند، لذت می برند و با صدای این حیوانات انگار انرژی می گیرند. 

در کنارهواخوری سگ ها، محفل دوستانی نیز میان ‌صاحبانشان برقرار است و در این محفل، تجربه های متفاوت درباره مراقبت از سگ، معرفی غذا، ویتامین و شامپو وحتی لباس سگ ها رد و بدل می شود. 

اگر یک روز سگی به پارک نیاید بقیه، دل نگران و جویای حالش می شوند و این به عادتی همه روزه بدل شده است. 

دورهمی آدم های بالاشهر نشینی که فقط به تفریح سگ هایشان فکر می کنند در این بوستان به واقع دیدنی است و البته صد افسوس که دراین بوستان؛ کودکان جرات بازی کردن ندارند و از ترس سگ ها از ورود به بوستان، خودداری می کنند.گویی این بوستان؛ فقط به سگ ها اختصاص یافته است. 

نکته قابل تامل آنکه شماری از شهروندان ساکن آن محله تهران از وضعیت بوجود آمده شکایتی ندارند و اعتراضی نمی کنند ؛ ضمن اینکه تلاش می کنند رفاقت بچه ها با سگ ها را دو چندان کنند. 

اما برخی از ساکنان محله ظفر به ویژه بچه دار ها، دل نگرانی هایی بابت حضور سگ ها در بوستان دارند که نمونه اش اظهارات فاطمه، ساکن این محله است.

او همراه کودک سه ساله خود به این بوستان آمده است و به خبرنگار ایرنا می گوید: متاسفانه این بوستان، پاتوق سگ هاست و ما نمی توانیم بچه ها را برای هواخوری به این مکان بیاوریم . 

وی می افزاید: از وضعیت موجود ناراحتم اما کسی نیست که ما اعتراض خود را به او بگوییم. 

مریم، مادر کودک هفت ساله هم می گوید: هر روز کودکم به این پارک می آید تا سگ ها را تماشا کند و من نگرانم تا مبادا از دست زدن به این حیوانات بیمار شود آخر، پارک جای سگ نیست! به که باید این موضوع را بگوییم. 

وی می افزاید : بارها به کسانی که با خود سگ به پارک می آورند گفته ام که بخاطر بچه های ما به این مکان نیایند چرا که صندلی ها، وسایل بازی و همه جا با حضور این سگ ها آلوده می شود و امکان بیماری بچه ها وجود دارد.‌ 

حمید بابایی لاکه یی، روانشناس بالینی و مشاور خانواده در این خصوص می گوید: درحال حاضر 80 درصد سگ ها توسط مردم در خیابان حمل می شوند در حالی که مردم با جدیت با این موضوع برخورد نمی کنند. 

این روانشناس می افزاید: بدون شک وقتی با افرادی که سگ را با خود به پارک می آورند با قاطعیت رفتار شود، دیگر به این عمل اقدام نمی شود. 

وی با اشاره به بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، افزود: بیماری های بسیاری از حیوان و بویژه سگ به انسان سرایت می کند که اثر آن، آنی و قابل تشخیص نیست. 

این روانشناس ادامه می دهد: مثلا اگر موی سگ وارد بدن انسان شود تا ابد باقی می ماند وهیچ گاه از بدن خارج نخواهد شد. 

بابایی می گوید: مردم باید به طورجدی با موضوع تردد سگ در پارک ها برخورد کنند و به افرادی که سگ را با خود داخل پارک می آورند این تذکر را بدهند که سگ، جایش داخل پارک نیست. دراین صورت می توان از ورود سگ به داخل بوستان ها جلوگیری کرد. 

این روانشناسی بالینی و مشاور خانواده همچنین پیشنهاد می دهد که شهرداری ونهادهای اجرایی مربوطه، مکان هایی خاصی را به صورت اختصاصی برای استفاده سگ ها از فضای سبز در نقاط مختلف شهر طراحی و ایجاد کنند تا صاحبان سگ ها بتوانند سگ های خود را برای هواخوری به این بوستان ها ببرند.

این مشاور خانواده درعین حال می افزاید: سگ ها نیز همچون انسان ها نیاز به هواخوری و گردش دارند بنابراین وجود چنین مکان هایی لازم و ضروری است همچنین می توان در این مکان ها اسباب بازی ویژه ای را برای سگ ها در این مکان ها تعبیه و طراحی کرد که البته این وسایل بازی نیز برای این حیوانات بسیار مهیچ و جالب است.

وی یادآور می شود که در زمان حاضر در اغلب کشورهای پیشرفته دنیا ، چنین بوستان هایی ویژه سگ ها وجود دارد و در این مکان ها علاوه بر طراحی فضای سبز واسباب بازی،‌ فضاهایی ویژه خرید و فروش و مبادلات و تبادل اطلاعات ویژه سگ،‌ دامپزشک وتهیه دارو و تهیه غذا‌‌ و انواع مکمل های لازم عرضه می شود.

این روانشناس بالینی اظهار کرد: ایجاد بوستان مناسب سگ ها سبب خواهد شد تا تداخلی میان رفت و آمد این حیوانات و کودکان در بوستان های شهر پیش نیاید؛ علاوه براین شهروندان بتوانند هر زمان که مایل بودند کودکان خود را برای آشنایی بیشتر با این حیوانات به این مکان های خاص ببرند.

و اما شاپور دیوسالار، کارشناس مسایل شهری درباره نظارت بر اوضاع این بوستان که به پاتوقی برای تردد سگ ها بدل شده است چنین اظهار می کند: بهترین راه برای برخورد با این موضوع، خود مردم هستند. با مردمی کردن این موضوع براحتی می توان مشکل را حل و فصل کرد. مردم نباید بی تفاوت باشند و باید به افرادی که به آوردن سگ، درون پارک اقدام می کنند و پارک را در اختیار خود گرفته اند برخورد کنند.

وی می گوید: همچنین سکنه این محله با نوشتن منشوری و یا پارچه نوشته و با نصب آن به سردر پارک می توانند به افرادی که این بوستان را در اختیار سگ های خود درآورده اند اخطار جدی دهند تا آن افراد از اقدام خود دست بردارند.

دیوسالار با بیان اینکه شهرداری نیز به مردم در رفع مشکل شان کمک خواهد کرد می گوید: ساکنان این منطقه شهری می توانند از کمک شهرداری ناحیه خود استفاده کنند و با ارائه شکایتی بطور همزمان جلوی موضوع را بگیرند.

وی ادامه می دهد: شهرداری می تواند با نظارت بیشتر بر موضوع، جلوی تردد افرادی که داخل بوستان با خود سگ حمل می کنند و مانع تفریح کودکان می شوند، بگیرد.

وی یادآور شد:‌ متاسفانه امروزه عده ای با فروش سگ دنبال سوداگری هستند و این موضوع سبب ایجاد مشکلاتی برای شهروندان در شهرها شده است بنابراین با اجرای قوانین محکم باید از این گونه موارد جلوگیری شود.

با این تفاسیر واقعا جای سگ ها کجاست ؟ و نظارت ازسوی کدام دستگاه اجرایی انجام شود؟ آیا نظارتی هم صورت گرفته است؟ آیا این نظارت ها را مردم باید انجام دهند یا دستگاه های اجرایی؟

اجتمام**9136 **1776


 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر