کد خبر: 200676
A

قیمت‌های نجومی برای مشاوره انتخاب رشته کنکور؛ پرداخت ۵ تا ۸ میلیون تومان برای دو ساعت مشاوره!

گرچه انتخاب رشته یک کار تخصصی بوده و بهتر است توسط یک فرد آگاه از جمله معلم، مشاور یا مربی خبره انجام شود اما مدتی است مشاوره رشته تحصیلی برای انتخاب رشته نه تنها تبدیل به یک شغل شده بلکه هزینه قابل توجهی بر دوش خانواده‌ها می‌گذارد. یکی از والدین که امسال برای انتخاب رشته دانشگاه فرزند خود اقدام کرده است درباره هزینه بالای مشاوره انتخاب رشته گفت: من چندین روز به دنبال یک مشاور مناسب برای انتخاب رشته فرزندم بودم، با هر مشاوری که صحبت می‌کردیم هزینه کار را حداقل از ۵ میلیون به بالا عنوان می‌کرد.

قیمت‌های نجومی برای مشاوره انتخاب رشته کنکور؛  پرداخت ۵ تا ۸ میلیون تومان برای دو ساعت مشاوره!

دیده بان ایران- اکرم قدرت گرچه انتخاب رشته یک کار تخصصی بوده و بهتر است توسط یک فرد آگاه از جمله معلم، مشاور یا مربی خبره انجام شود اما مدتی است مشاوره رشته تحصیلی برای انتخاب رشته نه تنها تبدیل به یک شغل شده بلکه هزینه قابل توجهی بر دوش خانواده‌ها می‌گذارد.

یکی از والدین که امسال برای انتخاب رشته دانشگاه فرزند خود اقدام کرده است  درباره هزینه بالای مشاوره انتخاب رشته گفت: من چندین روز به دنبال یک مشاور مناسب برای انتخاب رشته فرزندم بودم، با هر مشاوری که صحبت می‌کردیم هزینه کار را حداقل از ۵ میلیون به بالا عنوان می‌کرد.

وی اظهار داشت: این ۵ میلیون برای دو ساعت مشاوره و انتخاب رشته دریافت می‌شود. ما در یکی از محلات کم‌برخوردار تهران زندگی می‌کنیم و قادر به پرداخت این هزینه نیستیم. من فرزندان محصل دیگری هم دارم که باید در سال تحصیلی جدید برای آنها هزینه کنم.

 

وی اشاره کرد: بعد از اینکه تحقیقات زیادی در این مورد کردم با چند تن از والدین در مدرسه پسرم، تصمیم گرفتیم از مدرسه بخواهیم یک مشاور به ما معرفی کند تا چند تن از دانش‌آموزان با یک مشاور انتخاب رشته کنند و از این طریق هزینه‌ها را کاهش دهیم. همین مشاور هم مابقی کارها را به عهده خود ما گذاشت و ما دو سه روز به دنبال کارهای انتخاب رشته فرزندم بودیم، حتی هزینه‌های کافی‌نت نیز جداگانه پرداخت شد. البته مشاورهایی که هزینه‌های بالاتر می‌گیرند خودشان همانند یک وکیل صفر تا صد کارها را انجام می‌دهند.

یکی دیگر از والدین با تأکید بر این موضوع گفت: من با چند مشاور تحصیلی صحبت کردم؛ آنها به ما مبلغ ۸ تا ۱۰ میلیون را گفتند. برای ما که قشر ضعیف جامعه هستیم، فرزندمان مدرسه دولتی درس خوانده و به سختی توانستیم کتاب‌های کنکور را خریداری کنیم، قطعاً پرداخت هزینه مشاوره انتخاب رشته تحصیلی کار دشواری است. از طرفی هم نمی‌توانیم مانع حضور فرزند خود به دانشگاه شویم. می‌دانیم که انتخاب رشته مناسب توسط یک مشاور خبره می‌تواند به فرزند ما در انتخاب درست کمک کند اما پرداخت چنین هزینه‌هایی سخت است.

در همین خصوص جهت آگاهی بیشتر خانواده‌ها از مشاوره انتخاب رشته با علی امرایی کنشگر آموزشی و عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت گفت‌و‌گو کردیم. وی در این باره بیان کرد: مشاوره تحصیلی برای انتخاب رشته اجباری نیست. اگر داوطلبان در رشته‌های علوم تجربی هستند ظرفیت‌شان کاملاً مشخص است، ۱۶ تا ۱۷ هزار ظرفیت برای رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی در نظر گرفته شده است. داوطلب متوجه می‌شود با رتبه‌ای که کسب کرده می‌تواند در این رشته‌ها پذیرفته شود یا نه؟

امرایی اضافه کرد: شاید مشاوره لازم است ولی اینکه تمام موضوع را به مشاور بسپاریم و او کاملاً تصمیمات آینده فرزند ما را بگیرد درست نیست. به هر حال دانشجو از سطح علمی خود آگاه است. بنابراین مشاور فقط می‌تواند کمک کند که آیا این دانشجو به لحاظ روانشناسی می‌تواند با فاصله از خانواده خود در یک شهر دیگر تحصیل کند یا مثلاً مشاور می‌تواند دانشجو را از میزان شهریه دانشگاه آزاد، پردیس و وضعیت دانشگاه‌های نوبت دوم آگاه کند

این کنشگر آموزشی تأکید کرد: مشاور باید بیشتر از اینکه بگوید شما با این رتبه کدام دانشگاه و استان پذیرفته می‌شوید باید توضیح دهد فلان شهر و منطقه چه خصوصیاتی دارد و آیا با دانشجو سازگار است یا نه و انتخاب‌ها را بر اساس سازگاری فرد انجام دهد.

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت درباره تبلیغات مشاوران انتخاب رشته گفت: اینکه یک مشاور با تبلیغات بگوید من کاری می‌کنم تا داوطلب با رتبه‌ای که کسب کرده در بهترین دانشگاه پذیرفته شود کاملاً اشتباه است. داوطلب باید اینها را متوجه شود، مگر می‌شود یک مشاور خارج از ضوابطی که گذاشته شده انتخاب رشته کند؟ یک نفر هم نمی‌تواند این ظرفیت‌ها را کم و زیاد کند.

امرایی در پایان تأکید کرد: ظرفیت‌ها کاملاً مشخص است و سیستم هم بر اساس ظرفیت عمل می‌کند، شاید مشاوره لازم باشد اما تأکید می‌کنم که خانواده‌ها پول زیادی هزینه نکنند. ملاک همه چیز کارنامه دانشجو است و عیناً کارنامه فرد ملاک مقایسه برای انتخاب رشته قرار می‌گیرد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر