ماجرای طوفان خورشیدی روز دوشنبه روایت ناسا
اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) اعلام کرد که زمین روز دوشنبه حدود ساعت ۱۵ به وقت گرینوویچ تحت تاثیر یک طوفان خورشیدی «شدید» قرار گرفته و شرایط یک طوفان ژئومغناطیسی سطح چهار (در مقیاس کلی پنج) به ثبت رسیده است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) اعلام کرد که زمین روز دوشنبه حدود ساعت ۱۵ به وقت گرینوویچ تحت تاثیر یک طوفان خورشیدی «شدید» قرار گرفته و شرایط یک طوفان ژئومغناطیسی سطح چهار (در مقیاس کلی پنج) به ثبت رسیده است.
یورو نیوز در خبری نوشت: در بیانیه این مرکز آمده است که این شرایط برای چند ساعت ادامه داشته است و انتظار نمیرود که بار دیگر با چنین شدتی تکرار شود.
بر اساس این بیانیه، این طوفان خورشیدی در پی پرتاب جرم از تاج خورشیدی (CMEs) روی داده است. تاج خورشیدی بیرونیترین لایه خورشید است و وقتی این ذرات پس از انفجار به زمین میرسند، میدان مغناطیسی آن را مختل میکنند.
اریک لاگادک، اخترفیزیکدان رصدخانه شهر نیس در جنوب فرانسه میگوید که این رویداد منجر به پدیدار شدن شفقهای زیادی در آسمان میشود که احتمالا در سراسر شمال ایالات متحده و اروپا قابل مشاهده خواهند بود.
روز یکشنبه نیز متیو دومینیک، فضانورد ناسا، تصاویر فوقالعادهای از پدیده شفق قطبی منتشر کرد که از ایستگاه فضایی بینالمللی، جایی که او در حال حاضر در آن مستقر است، گرفته شده بود.