اعلام نتایج امتحانات نهایی تا ۲۰ تیرماه
رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزشوپرورش با اشاره به اعلام نتایج نمرات امتحانات نهایی تا ۲۰ تیر ماه گفت: «۱۸۰۰ مورد تقلب شناسایی و به هیات تخلفات ارجاع شده است».
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ محسن زارعی؛ رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به اینکه نتایج امتحانات نهایی دانشآموزان تا ۲۰ تیر اعلام خواهد شد، اظهار کرد: دانشآموزان باید سوابق تحصیلی خود را مشاهده و تایید کنند، پس از آن کار محاسبه نمره کل و تراز برای ارسال به سازمان سنجش انجام خواهد شد.
وی افزود: «داوطلبان برای تولید سابقه تحصیلی فقط باید در امتحانات نهایی خرداد ماه شرکت کنند».
رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه راهنمای تصحیح نشان داد که سوالات امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳ اشکال نداشته و نیاز به بازنگری جدی نیست، بیان کرد: «حذف سوال نداشتیم و تمام موارد از جمله ادعای دشوار بودن یا خارج از کتاب درسی بودن سوالات امتحانات، بررسی میشود و اقدامات لازم در راهنمای تصحیح انجام خواهد شد».
زارعی بیان کرد: «برگههای امتحانات نهایی به صورت تصادفی در کشور توزیع میشود و هر برگه را دو مصحح انجام میدهد، اگر اختلاف نمرات بین دو مصحح تا یک نمره باشد، جمع بندی از طریق سامانه انجام و نمره بالاتر محاسبه میشود اما اگر اختلاف نمرات بیش از یک نمره باشد برگه به مصحح سوم ارجاع میشود که نظر او به عنوان نمره نهایی ثبت میشود، به حوزههای آزمون توصیه شده است تا مصحح سوم را از افراد با سابقه انتخاب کنند».
وی درباره ادعای لو رفتن سوالات دقایقی بعد از شروع امتحانات نهایی گفت: «وقتی سوالات در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد آنها از نیم ساعت قبل در حوزه امتحانی مستقر شده و تحت نظارت در حال امتحان دادن هستند وظیفه ما این است اجازه ندهیم پاسخ سوالات به درون حوزههای امتحانی منتقل شود و فضا کاملاً تحت کنترل است و اگر ادعایی وجود دارد تمام جلسه آزمون ضبط شده و قابل بازبینی است».
رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: «تا کنون ۲۰ هزار گزارش از سوی دانشآموزان در شبکه شاد ثبت شده است».
زارعی درباره برخورد با موارد تقلب در امتحانات نهایی بیان کرد: «۱۸۰۰ مورد تقلب شناسایی که به هیئت تخلفات معرفی شدهاند تخلفاتی همچون همراه داشتن یاداشت، نگاه کردن به برگه کنار دستی و...، هیئت تخلفات باید درباره این موارد رأی صادر کند و بعد از آن میتوانیم فرد را به عنوان متخلف معرفی کنیم».
وی در پایان گفت: «اگر تخلف فرد محرز شود همچون همراه داشتن وسیله ارتباطی یا جزوه از همان آزمون محروم میشود اما اگر از وسیله ارتباطی استفاده کنند یا فرد دیگری را به جای خود به جلسه آزمون بفرستند از سه تا ۱۰ سال محرومیت از آزمون خواهند داشت»
منبع: تسنیم