عملیات کمسابقه بینالمللی علیه یک گروه هکری؛ آمریکا و متحدانش «لاکبیت» را از کار انداختند
سایت باند جرائم سایبری «لاکبیت»، از سرشناسترین گروههای تبهکار هکری جهان، که از دادههای قربانیان برای باجگیری استفاده میکند، در جریان یک عملیات کمسابقه بینالمللی از دسترس خارج شد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ سایت باند جرائم سایبری «لاکبیت»، از سرشناسترین گروههای تبهکار هکری جهان، که از دادههای قربانیان برای باجگیری استفاده میکند، در جریان یک عملیات کمسابقه بینالمللی از دسترس خارج شد.
این عملیات پیچیده، توسط سازمان ملی جرائم بریتانیا، پلیس فدرال آمریکا، پلیس اروپا، و مجموعهای از سازمانهای پلیس بینالمللی، انجام شد. لاکبیت، مقامات بریتانیایی و آمریکایی، روز دوشنبه اول اسفند وقوع این عملیات موفقیتآمیز را تأیید کردند.
در پیامی که در این سایت منتشر شده، آمده است: «این سایت اکنون تحت کنترل سازمان ملی جنایت بریتانیا است که در همکاری نزدیک با پلیس فدرال آمریکا، و گروه ویژه اجرای قانون بینالمللی عملیات کرونوس، است.»
مقامات بریتانیایی و آمریکایی با اشاره به اینکه فعالیت این گروه تبهکار هکری مختل شده است، از ادامه و گسترش عملیات علیه اعضای لاکبیت خبر دادند.
به گفته مقامات آمریکایی، این باند تبهکار، بیش از ۱۷۰۰ سازمان و شرکت در شاخههای مختلف، از جمله خدمات مالی، مدارس، حملونقل، و ادارات دولتی در ایالات متحده را هدف قرار داده است و بزرگترین تهدید باجافزاری در جهان محسوب میشود.
یکی از اعضای لاکبیت در پیامی رمزگذاری شده در شبکه پیامرسان، به خبرگزاری رویترز گفت که سرورهای پشتیبانی این گروه تحت تأثیر این عملیات ویژه قرار نگرفته است.
پلیس فدرال آمریکا به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره این عملیات پاسخی نداده است. سازمانهای پلیس فرانسه، ژاپن، سوئیس، کانادا، استرالیا، سوئد، هلند، فنلاند و آلمان، نیز در این عملیات بینالمللی مشارکت داشتند.
لاکبیت و گروههای وابسته به آن در ماههای اخیر تعدادی از سازمانهای بزرگ جهانی را هک کردند. این باند با سرقت اطلاعات حساس و تهدید به افشای آنها در صورت عدم پرداخت باج، اخاذی میکند.
شرکتهای وابسته به لاکبیت، گروههای تبهکار همفکری هستند که توسط این باند برای استفاده از ابزارهای اخاذی دیجیتالی و باجافزار استخدام میشوند.
باجافزار، نرمافزار مخربی است که دادهها را رمزگذاری میکند و کاربر مورد نظر دیگر قادر به دسترسی به آنها نیست. به این ترتیب، کاربر فقط با پرداخت باج و پس از رمزگشایی با یک کلید دیجیتال، به دادههای خود دسترسی پیدا میکند.
لاکبین در سال ۱۳۹۸ و زمانی که نرمافزار مخرب آن در انجمنهای جرایم سایبری به زبان روسی پیدا شد، کشف شد. به همین دلیل برخی از کارشناسان امنیتی میگویند که لاکبیت در روسیه مستقر است.
با این حال، این باند تاکنون بصورت مشخص از هیچ دولت یا گروهی حمایت نکرده است و فقط اخاذی میکند.
این گروه در سایت «دارک وب» که اکنون از بین رفته است، گفته بود که «در هلند مستقر است، سیاسی نیست، و فقط به پول علاقه دارد.»
یک کارشناس امنیت سایبری آمریکایی، لاکبیت را فروشگاه بزرگی مانند «والمارت» در آمریکا توصیف میکند که خدمات متنوع باجافزاری ارائه میدهد و مانند یک شرکت تجاری فعالیت میکند.