کد خبر: 179306
A

ضرغامی: خارجی‌های داخل ایران می توانند با وجود اغتشاشات و مشکلات فیلترینگ با خانواده خود در ارتباط باشند

عزت‌الله ضرغامی درباره واکنش‌ها نسبت به توزیع سیم‌کارت‌های گردشگری گفت: افکار عمومی به اشتباه آن را با کاپیتولاسیون مقایسه می‌کند، این هیچ ربطی به کاپیتولاسیون ندارد، بلکه این نیاز اولیه گردشگر است.

ضرغامی: خارجی‌های داخل ایران می توانند با وجود اغتشاشات و مشکلات فیلترینگ با خانواده خود در ارتباط باشند

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پانزدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری ایران که در آستانه روز جهانی راهنمای گردشگری (۲۱ فوریه) برگزار شد، درحالی که آخرین سخنران این مراسم بود و مطالبات و مصائب این شغل را شنید، گفت: دفعه بعد کارت راهنمای گردشگری من را آماده کنید، چون برخلاف حرف‌های آقای حاج سعید، رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی و حرفه‌ای راهنمایان گردشگری، که گفتند «این کارت را بگیرید، اما ممکن است نتوانید خیلی حرف‌ها را بزنید». البته من اگر این کارت را بگیریم، خیلی حرف‌ها را می‌زنم و می‌گویم از موضع راهنمایان حرف می‌زنم.

او سخنانش را با یک روایت دیگر ادامه داد و افزود: برای جراحی عمل رفته بودم، قبل از بیهوشی، طبق استاندارد بیهوشی پرسیدند که اهل سیگار، مشروب و یا مواد مخدر هستید، به دکتری که در اتاق عمل بود گفتم هر حرفی که در حالت بیهوشی زدم مواضع رسمی من نیست. حالا، اگر کارت راهنمای گردشگری را گرفتم می‌گویم مواضع رسمی من نیست.

سیم‌کارت گردشگری کاپیتولاسیون نیست

ضرغامی خطاب به راهنمایان گردشگری گفت: بدون رودربایستی باید یک جاهایی همت کنید. نمی‌دانم چرا این کار را انجام نمی‌دهید؛ خارجی‌ها اینجا می‌آیند و می‌خواهند عکس بگیرند، خوب اغتشاشات و دعوا هم هست، مشکل فیلترینگ در کشور هم داریم، من از طرف شما می‌گوییم گردشگر که می‌آید باید سیم کارتی داشته باشد که با خانواده خود در ارتباط باشد، پس چگونه عکس تفریحات و یادگاری خود را از ایران بفرستند. ما یک جمله می‌گوییم با سیم کارت بدهند همه حمله می‌کنند و افکار عمومی به اشتباه آن را با کاپیتولاسیون مقایسه می‌کند، این هیچ ربطی به کاپیتولاسیون ندارد، بلکه این نیاز اولیه گردشگر است.

او ادامه داد: من در جریان نمایشگاه گردشگری درخواست کردم برای ۱۰۰ مقام عالی رتبه که به ایران سفر می‌کنند سیم کارت بدون فیلتر بدهند، چندین ساعت با مقامات صحبت کردم، جدل و مذاکره کردم، اما جز یکی دو نفر از مسئولان تشکل‌ها، نشنیدم دیگران درباره آن سخن گوید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از راهنمایان گردشگری درخواست که درباره نظام مسائل گردشگری هماهنگ و همراه‌تر باشند و در این باره گفت: علاقمندم به مسائل جامعی که به همه مربوط می‌شود با ادبیات و هماهنگی خوبی به هم کمک کنیم. وقتمان کم است و هنوز برای تحول باید با خیلی از افراد مختلف کشور گفت‌وگو کنیم تا متوجه شوند سرمایه‌گذاری در این گردشگری خیلی مهم است. 

ضرغامی سپس به نتیجه پیگیری برخی مشکلات راهنمایان گردشگری اشاره کرد و افزود: بخشی از مشکلات راهنمایان حل شده است. مسأله بیمه راهنمایان گردشگری برای همیشه حل شده است. علت اینکه مقداری دچار سکته می‌شد، این بود که نام راهنمایان گردشگری در کنار نام‌های زیاد دیگری در تبصره ۱۴ قرار داده شده بود و وقتی اعتبار محدودی می‌آمد توجهی به راهنمایان گردشگری نمی‌شد. بعد از پیگیری رییس‌جمهور، هیچ بهانه‌ای درباره بیمه راهنمایان پذیرفته نشد و ۴۸ ساعت به سازمان مدیریت  برنامه و بودجه وقت دادند و این سازمان هم در نامه‌ رسمی به وزارت کار تأکید کرد اعتبار بیمه راهنمایان هر سال طبق مصوبه در بودجه کشور لحاظ شود.

 

گفتند شأن وزارتخانه را حفظ کن اما از گزارش سرویس بهداشتی کاخ گلستان خجالت کشیدم

او در بخش دیگری از سخنانش به سرویس‌های بهداشتی پرداخت و گفت: البته که از گذشته نسبت به اهمیت خدمات بهداشتی در مسیر و جاده‌ها حساس بودم، ولی یک روز در کاخ گلستان یک راهنما درباره وضعیت سرویس بهداشتی گزارشی داد که خیلی ناراحت شدم و در دولت مطرح کردم. آن زمان، واقعا شرمنده شدم و بلافاصله مصاحبه کردم و گفتم من با حفظ سمت، مسئول سرویس‌های بهداشتی کشورم هستم، با افتخار هم می‌گویم. به آنهایی هم که می‌گویند شأن و شئون وزارتخانه را حفظ کنم، گفتم وزیر جز این کار دیگری ندارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: حدود ۲۰ درصد از سرویس‌های بهداشتی حل مسأله شده است و استانداران مدام گزارش می‌دهند. حالا فکر نکنید اوضاع در همه کشورها خوب است، من یک ویدئو و عکسی از مسجد تاجیکستان گذاشتم، ولی در همان تاجیکستان در مسیر زمینی که ازبکستان می‌آمدم در مقبره شاعر بزرگ پارسی، رودکی، سرویس بهداشتی نبود. اگر یک مسجد خوب را گفتیم، آن طرف مشکل دیگری هم دارند. در همان مقبره رودکی یک سرویس کارگاهی نشانم دادند که شلنگ و آفتابه نداشت‌ و یک گلاب‌پاش آوردند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: در اروپا مهد کشورهای توسعه یافته، متروها مشکلاتی دارند که خیلی از کشورها ندارند. پس فکر نکنید ما از این موضوع حرف می‌زنیم پس در بقیه کشورها گل و بلبل است، ولی ما که کشور اسلامی هستیم و هزار سال در حوزه‌های علمیه باب طهارت را درس می‌دهیم خوب نیست که فاقد سرویس بهداشتی مناسب باشیم.  

ضرغامی همچنین از راهنماها خواست روی محتواهای گردشگری و توضیحات سایت‌های تاریخی بازنگری کنند و روی گردشگران خارجی با توجه به فرهنگ و ملیت مختلف‌شان بازنگری داشته باشند و در ادامه گفت: توجه به پیوند ارتباط‌ها و ادراک عمیق از ارتباط حتی مورد تاکید آقای اژه‌ای در بازدیدی که از موزه ملی ایران داشتند، بود.  حتی روایت آقای درویش در فیلم رستاخیز و سکانس حضرت ابوالفضل (ع) در کنار نهر فرات و روایتی که مدتی پیش از نشست و برخاست حضرت ابراهیم (ع) با ستاره‌پرست‌ها و خورشیدپرست‌ها از این جنس است.

منبع: ایسنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر