حضور ۳۱ دانشگاه ایرانی در رتبهبندی «کیو اس» آسیایی/رتبه دانشگاه شریف ۸۵ شد
تعداد ۳۱ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در رتبهبندی آسیایی کیو اس ۲۰۲۴ حضور دارند
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ دکتر سید احمد فاضلزاده، رئیس مؤسسه ISC گفت: نظام رتبهبندی کیواس، رتبهبندی آسیایی را از سال ۲۰۰۹ ارزیابی و رتبهبندی دانشگاههای آسیایی را هر ساله اعلام میکند. در رتبهبندی کیواس آسیایی ۲۰۲۴، ۸۵۶ دانشگاه آسیایی حضور دارند و دانشگاه Peking با کسب رتبه اول، بهعنوان بهترین دانشگاه آسیایی در این رتبهبندی حضور دارد.
به گفته رئیس مؤسسه ISC؛ از سال گذشته با تغییری که در شیوه رتبهبندی و اعلام نتایج صورت گرفت، نتایج این رتبهبندی بر اساس مناطق جغرافیایی آسیایی در ۴ بخش ارائه میشود؛ آسیای مرکزی، آسیای شرقی، آسیای جنوب شرقی و آسیای جنوبی. جدول ۱ تعداد دانشگاههای حاضر در این رتبهبندی را بر اساس تقسیمبندی مناطق جغرافیایی نشان میدهد:
وضعیت دانشگاههای ایران در رتبهبندی کیو اس آسیایی
فاضلزاده گفت: تعداد ۳۱ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در رتبهبندی آسیایی کیو اس ۲۰۲۴ حضور دارند، این در حالی است که در سال گذشته برای اولین بار دانشگاههای ایران با ۱۲ دانشگاه در این رتبهبندی حضور داشتند. دانشگاههای صنعتی شریف، دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر به ترتیب با کسب رتبه ۸۵، ۸۸ و ۱۲۱ دانشگاههای اول تا سوم ایران هستند.
۱۰ دانشگاه اول رتبهبندی آسیایی کیواس ۲۰۲۴
رئیس مؤسسه ISC در ادامه گفت: ۱۰ دانشگاه برتر آسیا در این رتبهبندی، شامل ۴ دانشگاه از کشور چین و نیز از کشورهای سنگاپور، هنگکنگ و کره جنوبی هرکدام ۲ دانشگاه بوده است.
روششناسی رتبهبندی کیواس آسیایی ۲۰۲۴
بنابر اعلام روابط عمومی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)؛ فاضلزاده در پایان گفت: روش مورد استفاده برای این رتبهبندی مشابه روشی است که برای رتبهبندی جهانی کیواس استفاده میشود، اما شاخصهایی به آن اضافه و وزنها تعدیلشدهاند. در روششناسی رتبهبندی کیواس آسیایی در سال ۲۰۲۴ از ۱۱ شاخص استفادهشده است که در جدول ۴ نشان داده شدهاند.