کد خبر: 167381
A

احکام بدوی الهه محمدی و نیلوفر حامدی صادر شد؛ الهه محمدی به ۶ سال و نیلوفر حامدی به ۷ سال حبس محکوم شدند

شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی پس از رسیدگی به پرونده متهمان نیلوفر حامدی و الهه محمدی، هر 2 متهم را در 3 عنوان اتهامی مجرم شناخته و رای خود را صادر کرد.

احکام بدوی الهه محمدی و نیلوفر حامدی صادر شد؛ الهه محمدی به ۶ سال و نیلوفر حامدی به ۷ سال حبس محکوم شدند

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی پس از رسیدگی به پرونده متهمان نیلوفر حامدی و الهه محمدی، هر 2 متهم را در 3 عنوان اتهامی مجرم شناخته و رای خود را صادر کرد. 

مرکز رسانه قوه قضاییه  اعلام کرد: پس از برگزاری جلسات دادگاه و تحقیقات به عمل آمده، اخذ آخرین دفاع از متهمان و ملاحظه لوایح دفاعیه وکلای مدافع، شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران  رای پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی را صادر کرد. 

براساس رای صادره، خانم الهه محمدی به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا، به تحمل 6 سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور 5 سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس محکوم شد.

خانم نیلوفر حامدی نیز به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل 7 سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور 5 سال حبس و به اتهام  فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس محکوم گردید.

همچنین، هر 2 متهم خانم‌ها محمدی و حامدی با توجه به اقدامات ضد امنیتی به استناد بندهای پ، ح و ذ ماده 23 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392، به عنوان مجازات تکمیلی به مدت 2 سال از عضویت در احزاب، گروه‌ها، دسته‌جات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات محروم شدند.

در رای دادگاه آمده است، ایام بازداشت به استناد ماده 27 قانون مجازات اسلامی کسر و محاسبه خواهد شد. 

احکام صادره حضوری و ظرف 20 روز در دادگاه تجدید نظر تهران قابل اعتراض هستند.  

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ مرکز رسانه قوه قضاییه نوشت: گفتنی است، درصورت تایید حکم از سوی دادگاه تجدید نظر، متهمان مجازات اشد (6 سال حبس برای خانم الهه محمدی و 7 سال حبس برای نیلوفر حامدی) را تحمل خواهند کرد.   

این ارگان اطلاع رسانی نوشت: در پرونده هر دو فرد مذکور، مستندات اثبات شده ای از ارتباط با برخی نهادها و افراد مرتبط با دولت آمریکا وجود دارد که به صورت آگاهانه انجام می‌شده و اهداف ضد امنیتی را دنبال می‌کرده است.

الهه محمدی یکی از 2 خبرنگار بازداشت شده در جریان اغتشاشات پس از مرگ مهسا امینی است.

محمدی با توجه به تحقیقات به‌عمل آمده و بررسی‌های فنی و همچنین اطلاعات آشکار مربوط به فعالیت در فضای مجازی مرتکب 3 اقدام مجرمانه شده بود.

همکاری با دولت متخاصم آمریکا

یکی از موراد اتهامی محمدی همکاری با دولت متخاصم آمریکا است، وی با انجام تبانی با سازمان‌ها، رسانه‌ها و عناصر وابسته به وزارت امور خارجه آمریکا برای اجرای پروژه دیده‌بان آزار و در راستای کمپین‌سازی و جنبش‌سازی برای براندازی نرم و بسترسازی جهت ایجاد اغتشاشات خیابانی در پوشش مسائل اجتماعی اقدام کرده بود.

سازمان موسوم به اتحاد برای ایران از جمله سازمان‌های غیرانتفاعی مرتبط با دولت آمریکاست که پس از فتنه 88 راه‌اندازی و سابقه‌ای 13 ساله در انجام پروژه‌های نفوذ و تغییرات اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران دارد.

اتحاد برای ایران به‌صورت مستقیم یا از طریق سازمان‌های واسطه در حوزه توانمندسازی، آموزش، شبکه‌سازی و تقویت افرادتاثیرگذار در کشورهای هدف دولت آمریکا پروژه‌های متعددی را دنبال می‌کند.

پروژه‌ای که با هدایت این سازمان برای ایران طراحی شده بود پروژه موسوم به «دیده‌بان آزار» با مدیریت غنچه قوامی است، در روند تحقیقات مشخص شده که عامل اصلی این پروژه در داخل کشورمحمدی بوده که به‌صورت آگاهانه ضمن مدیریت اکانت‌های مربوط به شبکه‌های اجتماعی نسبت به تولید محتوا، اقدامات میدانی و هماهنگی میان شبکه مرتبطین پروژه در داخل اقدامات قابل ملاحظه‌ای را انجام داده است.

محمدی در کلیه امور محتوایی و اجرایی پروژه در داخل کشور نقش محوری داشته و برای غنچه قوامی به‌عنوان عنصر اصلی خارج نشین فعالیت‌ها را ساماندهی می‌کرده است.

شرکت در دوره آموزشی امنیت ارتباطات سازمان اسمال مدیا ترکیه، وابسته به وزارت امورخارجه آمریکا و شرکت در دوره آموزش جنبش‌سازی آنلاین سازمان ایران آکادمیاد، یکی از مراکز وابسته به موسسه آمریکایی خانه آزادی از همدستان وزارت امورخارجه آمریکا از جمله موارد دیگرهمکاری محمدی با سازمان‌های مرتبط با دولت آمریکا محسوب می‌شود.

اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت کشور

اقدام علیه امنیت ملی به‌واسطه نقش‌آفرینی در اغتشاشات خیابانی ایجاد شده در موضوع فوت مهسا امینی و همچنین حمله به نیروهای امنیتی نیز یکی دیگر از اقدامات مجرمانه محمدی بوده است.

محمدی به‌عنوان عنصر اصلی تیم دیده‌بان آزاردر داخل کشور حول پرونده فوت مهسا امینی اقداماتی مانند تولید محتوای گسترده و مستمر در راستای ناامن سازی جامعه توسط این نهاد، ارتباط با منبع اصلی تولید خبر در تلویزیون ایران اینترنشنال، حضور میدانی در مقابل بیمارستان در زمان فوت مهسا امینی و جمع‌آوری اطلاعات (بدون اجازه خانواده مرحومه)  و انتشار آن، جمع‌آوری اطلاعات اغتشاشات روی‌داده در آن روز و اطلاع‌رسانی در جهت اهداف رسانه‌های فارسی‌زبان خارج ازکشور، القای خشونت سیستماتیک و محور قرار دادن مسئله قتل مهسا امینی ، طراحی و انتشار فراخوان اولین تجمعات و اغتشاشات صورت پذیرفته بعد از فوت مهسا امینی در مقابل مجلس شورای اسلامی و بلوار کشاورز و حضور مستمر در اغتشاشات و حمله به نیروهای امنیتی را انجام داده بود.

فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران

محمدی همچنین به تبلیغ علیه نظام به‌واسطه شبکه‌سازی و گروه‌سازی از عناصر موسوم به کنشگران فمنیستی به‌منظور تولید محتوا و اقدام خیابانی پرداخته است.

محمدی این اقدامات را به‌واسطه فعالیت در پروژه دیده‌بان آزار در داخل کشور دنبال می‌کرده است.

از جمله این اقدامات می‌توان به فعالیت‌های صورت گرفته در ایامی مانند 8 مارس ، کمپین‌سازی و هشتگ‌سازی و فشار به نهادهای تصمیم‌گیر برای اجرای سیاست‎های موسسه آمریکایی، مدیریت گروه‌های فمنیستی‌  با هدف هماهنگی و تبادل نظر بین فعالان رسانه‌ای زن فمنیست در جهت انتشار محتوا، ایجاد تشکل، مطالبه‌گری و جریان‌سازی در این زمینه اشاره کرد.

سرانجام پس از برگزاری جلسات رسیدگی به این اتهامات، دادگاه باعنایت به گزارش وزارت اطلاعات و اقاریر صریح و ضمنی محمدی، وی را در مورد اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل 6 سال حبس، در مورد اتهام احتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت کشور به تحمل 5 سال حبس و درمورد اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک‌سال حبس محکوم کرده است.

محمدی همچنین به‌مدت 2 سال از عضویت دراحزاب، گروه‌ها، دسته‌جات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات محروم شده است.

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر