رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران: آماری وجود دارد که در تهران در هر ۱۵۸ سال یک زلزله بالای ۷ ریشتر رخ میدهد
رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران با بیان اینکه پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی ۷ ماه پیش پهنههای زلزله خوی و ترکیه را شناسایی کرده بود، استفاده از سلاح هارپ در ایجاد زلزله را ادعایی غیرعلمی و باطل دانست.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ دکتر فریبرز ناطقی الهی؛ رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران و بنیانگذار مقاومسازی و مدیریت بحران زلزله در کشور درباره ارتباط زلزله خوی با زمینلرزه ترکیه و سوریه اظهار کرد: تاکنون هیچ رابطه منطقی بین دو گسل مختلف که بهروی هم اثر بگذارند در دنیا تعریف نشده است اما مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد ممکن است یک گسل، گسل دیگری را فعال کند.
وی ادامه داد: با توجه به فاصلهای که بین گسل خوی و گسلی که در ترکیه رخ داده وجود دارد، با اطلاعات موجود نمیتوان هیچ ادعایی را درخصوص ارتباط این 2 گسل با یکدیگر مطرح کرد و اگر کسی چنین ادعایی داشته باشد بدون شک این ادعا بدون پشتوانه علمی است، بهاحتمال قوی هیچ ارتباطی بین این 2 زمینلرزه وجود ندارد اما اگر ارتباطی باشد، اثبات آن نیاز به مطالعات دقیق بهروی برداشتهای دستگاهی در یک بازه 6ماهه تا یکساله دارد.
رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران درباره پیشبینی یک دانشمند هلندی از وقوع زلزله شدید در ترکیه توضیح داد: این پیشبینی براساس مطالعات آماری است و هیچ ارتباطی با یافته جدید ندارد. این شکل از پیشبینیها یک روند پیشپاافتاده است که در نخستین واحدهای درسی زلزلهشناسی به دانشجویان آموزش میدهیم.
ناطقی الهی افزود: زمانی که یک محقق خارجی این پیشبینیها را مطرح میکند مردم ما توجه بیشتری به آن دارند درحالی که ما در ماه آگوست سال گذشته میلادی در پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله برای نخستین بار در دنیا مطالعهای را چاپ کرده هشدار دادیم که 2 کریدور برای ایران و کشورهای همسایه در شرق و غرب فعال خواهند شد، در واقع ما 7 ماه پیش پهنههای زلزله خوی و ترکیه را بر اساس مطالعات مشخص کردیم اما متأسفانه به آن بها داده نشد.
وی با اشاره به پیشبینی زلزله در تهران هشدار کرد: حدود 40 سال است که دانشمندان خطر زلزله تهران را گوشزد میکنند و میگویند که این اتفاق دیر یا زود خواهد افتاد. آماری وجود دارد که در تهران در هر 158 سال یک زلزله بالای 7 ریشتر رخ میدهد، زمانی که زلزله تهران رخ دهد بدترین زلزله تاریخ جهان را خواهیم دید و مهلکترین آمار مرگومیر و تخریب ثبت خواهد شد. متأسفانه برنامههای مدیریت بحران ما در این خصوص بسیار ضعیف است.
بنیانگذار مقاومسازی و مدیریت بحران زلزله در کشور اضافه کرد: مردم باید بدانند که کشور ما بهشدت زلزلهخیز است و ما هر لحظه منتظر زلزله هستیم.