درنای امید در مازندران به درنای سیبری رسید/ مدیر کل حفاظت محیطزیست مازندران: دو پرنده کنار هم با رقص و آواز معارفه خوبی داشتند/ عکس
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران گفت: رهاسازی درنا در طبیعت بهتدریج انجام شد و دو پرنده کنار هم با رقص و آواز نشان دادند که معارفه بسیار خوبی بین این دو پرنده انجام شد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ عطاءالله کاویان مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران در ارتباط با اخرین وضعیت درنای سیبری منتقل شده از بلژیک به فریدونکنار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بعد از گذشت ۵ روز نگهداری درنای ماده که از کشور بلژیک به کشور ایران منتقل شد، این پرنده در سازهای که به همین منظور تا زمان رهاسازی تهیه شده بود، قرار داشت.
وی افزود: علاوه بر آن بهصورت لحظهای و شبانهروزی رفتار پرنده مورد پایش و بررسی قرار گرفت.
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران بیان کرد: همزمان در این مدت رفتار درنای امید هم در تالاب و مجاورت این سازه طی روزهای گذشته مورد بررسی و پایش قرار گرفت.
کاویان تصریح کرد: طی این مدت فاصله دو پرنده به هم نزدیک و نزدیکتر شد تا اینکه صبح امروز راس ساعت ۷ به سبب فراهم بودن شرایط مناسب برای رهاسازی با پروتکلهای لازم و خرد جمعی توسط مجموعه همکاران در حوزه اداره کل محیط زیست و پیگیریهای سازمان و مکاتبات با کشور بلژیک زمانی کا درنای امید مقابل سازه درنای ماده قرار گرفت، مطابق با پروتکل استاندارد رهاسازی بهطور تدریجی انجام شد.
وی ادامه داد: درب سازه بهطور تدریجی باز شد و بعد از پنج دقیقه درنای ماده از سازه خارج شد و این درنا بهتدریج خود را به درنای امید نزدیک کرد و پس از حدود ۱۰دقیقه در کنار هم با رقص و آواز این پرنده به آن مشهور هستند نشان دادند که معارفه بسیار خوبی بین این دو پرنده انجام شد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران بیان کرد: انتظار داریم از این پس هم امیدواریم هم ذات طبیعی این دو پرنده و هم محیط نقش خود را به خوبی به انجام برساند و ما شاهد بروز رفتارهای طبیعی در هر دو پرنده باشیم.
کاویان یاداور شد: امیدواریم در این فرصت یک ماهه تا پایان زمان مهاجرت برگشت پرندگان باقی است با تغذیه، کسب انرژی مناسب و تقویت ماهیچههای پروازی آنها شاهد مهاجرت
این دو پرنده بهصورت همزمان باشیم که برنامه نهایی سازمان است.
وی گفت: همه کارشناسان، متخصصان و علاقهمندان حوزه محیط زیست انتظار آن روز را میکشیم درحال حاضر هم آخرین اخباری که داریم این دو پرنده در کنار هم در فاصله ۱۰۰ متری بهصورت طبیعی درحال گشت و مشغول تغذیه هستند.