کد خبر: 145749
A

آیت‌الله غروی: بسیاری از جوانان دهه هشتادی، خبری از خدمات نظام ندارند/ برخورد با اغتشاشگران تحسین‌برانگیز بود

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم طی سخنانی به تحلیل حوادث اخیر کشور پرداخت.

آیت‌الله غروی: بسیاری از جوانان دهه هشتادی، خبری از خدمات نظام ندارند/ برخورد با اغتشاشگران تحسین‌برانگیز بود

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ آیت الله سید محمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت و گویی رسانه ای به تحلیل حوادث اخیر کشور پرداخت که اهم آن بدین شرح است:

*به نظر می‌رسد، یکی از مسائلی که اغتشاشات اخیر دنبال می‌کند، مسئله جنبه‌های دینی و همچنین عفّت عمومی و حجاب است و این امر، بسیار مشهود است؛ چراکه شعارهایی سر داده شد و افرادی هم از خود خانم‌ها جلو انداخته شدند و عکس‌هایی هم گرفتند و در شبکه‌های مجازی بیگانه و داخلی منتشر کردند. این داستان با سوژه قرار دادن خانم بدحجابی که در بیمارستان فوت شد و فوت او را به‌نام جمهوری اسلامی نوشتند، آغاز شد و ادامه پیدا کرد؛ درحالی‌که حقیقت غیر از این بود و علامتی از جرح و صدمه در بدن وجود نداشت.

*زمینه اولیه‌ای که باعث پدید آمدن اغتشاشات بود، این بود که بانیان آشوب در ابتدای کار روی موج مسائل عاطفی سوار شدند؛ اما در ادامه روشن شد که این یک حرکت ضد دینی است؛ لذا مردم وارد این ماجرا نشدند که از این جهت با حرکات سال‌های گذشته تفاوت وجود داشت؛ اما باید توجه داشت، وقتی چنین فضایی ایجاد بشود، افرادی که دارای مشکلات اجتماعی هستند، برای دست‌یابی به منافعشان وارد صحنه می‌شوند؛ لذا دیدیم که برخی از فروشگاه‌ها غارت یا به بانک‌ها آسیب وارد می‌شد. کسانی این حرکات را انجام می‌دادند که چه‌بسا اهل این حرکات نبودند؛ اما عده‌ای در میان آنها حضور داشتند که در این میان سوء استفاده کردند؛ این‌ها افرادی بودند که در شرایط عادی قادر به این حرکات نبودند؛ لذا تنها در این شرایط بود که ورود کردند و به‌عنوان مثال مغازه‌ها را غارت کردند.

*به هر حال مردم می‌دانند که نظامی بر سر کار است و امنیتی حاکم است و این مسائل استثنائاتی است که جمع می‌شود و این گروهک‌ها با تنوع و تکثری که دارند، اگر بخواهند حکومت را به دست بگیرند، راه به جایی نمی‌برند و در نتیجه یک فتنه عمومی برای کشور پیش می‌آید و تا زمانی که فتنه از بین برود و احیاناً منافع آنها تأمین بشود، در نهایت معلوم نیست که چه پیش خواهد آمد و این سؤال در ذهن مردم پیش آمد که آیا این‌ها واقعاً به‌دنبال منافع مردم هستند و مردم برای آنها مهم هستند؟ به‌عبارت دیگر گاهی یک حرکتی در جامعه پیش می‌آید که این حرکت سیاسی یا اجتماعی قابل اعتنا هست و دارای رهبر، چهارچوبه و مانیفست حساب‌شده‌ای است. در این حالت ممکن است، عده‌ای از مردم پای کار بایستند؛ اما وقتی مردم دیدند که چنین چیزی وجود ندارد، کسی از مردم پیش نیامد. در نتیجه اغتشاشات اخیر ممکن است، با لطایف‌الحیلی تا مدتی ادامه داشته باشد؛ چراکه دشمن قصد دارد ضربه بزند؛ اما در کل احساس شد، این اغتشاشات در حد همین اغتشاش باقی می‌ماند و راهی به جایی نخواهند برد و مسئله مهم، حضور مردم است که دیدیم، مردم با این‌ها هم‌نوا نیستند.

*مسئله دیگر مدیریت برخورد با اغتشاشاگران است که باید این مدیریت را تحسین کنیم. بر خلاف آنچه که برخی فکر می‌کنند، مسئولان کم‌کاری و مماشات و حالت انفعالی داشتند، چنین نبود.

*یکی از استراتژی‌های اغتشاشگران ایجاد فضای رعب و وحشت بود. به‌عنوان مثال به خانم‌های محجّبه تعرض کردند یا به روحانیت اهانت کردند. تصاویر این اعمال آنها بلافاصله از شبکه‌های مجازی خارج از کشور پخش شد تا بتوانند، ایجاد رعب و وحشت کنند یا طرف مقابل را وادار به مقابله به‌مثل کنند.

*باید دانست تا زمانی که ارزش‌ها و باورهای دینی و غیرت بر مردم ما حاکم است و تا زمانی که روحانیت، حافظ و مدافع نظام و حاکمیت اسلامی است، دشمن نخواهد توانست، به اهداف و منافع خودش دست پیدا کند؛ لذا سعی می‌کند، به آنها آسیب برساند و این ارزش‌ها را مورد هدف قرار بدهد. برای جلوگیری از این مقصود دشمن، باید هوشیار باشیم. البته باید بدانیم، حتی افرادی که شاید به‌نظر ما حجاب درستی ندارند، این افراد هم از بی‌حیایی ناخرسند هستند و از شعارهایی که داده می‌شود، راضی نیستند. شعارهایی مانند «زن، زندگی، آزادی» سر داده می‌شود. کدام کشور در منطقه یا خارج از منطقه وجود دارد که مانند ایران، مردم در آن آزادی داشته باشند و رأی بدهند و برای خودشان تصمیم بگیرند؟! آزادی یعنی چه؟ آیا آزادی به‌معنای بی‌بندوباری است و اینکه زن ابزار مطامع مرد قرار بگیرد؟! آیا بی‌بندوباری لازمه زندگی بهتر داشتن است؟! قطعاً این‌طور نخواهد بود؛ چرا‌که بی‌بندوباری یک زندگی حیوانی است. آنها دلشان برای زن نسوخته است. اگر حمایتی از زن و جایگاه زن به‌معنای واقعی باشد، قطعاً در اسلام است و جمهوری اسلامی نیز در این زمینه اقدام کرده و راه را باز گذاشته است.

*یکی از شعارهایی که متأسفانه و با صد تأسف سر داده می‌شود، این است که می‌گویند نظام بعد از چهل سال، چه کاری برای مردم انجام داده است؟ جوانان دهه هشتادی وضعیت گذشته را ندیده‌اند و فقط وضعیت حال را می‌بینند و خدمات نظام و تغییر سطح زندگی مردم را نمی‌بینند و این مسئله باید برای جوان‌ها، به‌طرق مختلف روشن بشود. فعالیت‌هایی که نظام در مسائل مختلف انجام داده است، باید گفته بشود.

*ما در عرصه‌های مختلف جهاد تبیین، باید اولاً ارزش‌های خودمان را تبیین کنیم که این ارزش‌ها چطور برای حفظ ارزش زن، خانواده و امنیت‌های فردی و اجتماعی است. لازم است معارف بلند اهل‌بیت؟عهم؟ را آن‌طور که شایسته است، تبیین کنیم. در این صورت جوانان عاشق این مسائل خواهند شد. ثانیاً باید خدمات نظام را برای مردم تبیین کنیم. تمام دولت‌ها با رأی مردم بر سر کار آمده‌اند و هرکدام هم، خدمات خاص خودشان را داشته‌اند. یکی از خطاهای بزرگ این است که خدمات یک جریان در دولت‌های مختلف نادیده گرفته بشود و مدام یکدیگر را متهم به ناکارآمدی کنند که در نتیجه، اجماع مرکبی حاصل می‌شود که دود آن به چشم خودمان خواهد رفت. گاهی تندروی‌ها از ناحیه برخی گروه‌ها و حتی گروه‌های ارزشی باعث شده که برای برخی از جوانان حالت ناامیدی پیش بیاید.

*باید بپذیریم که ضعف‌هایی داشته و داریم که زمینه شکل‌گیری مسائل منفی در اجتماع شده است. در انقلاب ما این متدینین بودند که نقش محوری را در پیروزی انقلاب بر عهده داشتند. این‌ها کسانی بودند که سر و کارشان با مساجد و هیئات مذهبی بود. بسیاری از این افراد تلویزیون نمی‌خریدند و از رادیو در حد ایام سوگواری و مانند آن استفاده می‌کردند. این‌ها افرادی بودند که انقلاب را به پیروزی رساندند. البته آن‌روز ماهواره و اینترنت و فضای مجازی وجود نداشت؛ ولی وقتی نظام اسلامی داریم، باید طوری عمل کنیم که مدارس و دانشگاه‌های ما وضعیت دیگری داشته باشند. در مجموع نظام کارآمد بوده است؛ اما باید به ضعف‌ها هم توجه داشته باشیم. این مسائلی که پیش می‌آید تا حدی مربوط به ضعف‌ها و قصورهاست. در نتیجه باید سعی کنیم، هم‌افزایی داشته باشیم، همدیگر را طرد و نفی نکنیم و در عین حال بر ارزش‌ها هم پافشاری داشته باشیم.

منبع: حوزه نیوز 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر