کد خبر: 126099
A

پس از دو ماه، بحران نان سیستان و بلوچستان آرام گرفت: راهکار قاچاق آرد؛ افزایش توزیع آرد در نانوایی‌ها!

مشکل اصلی عدم نظارت است. در حال حاضر نانوایی‌ها اعلام کرده‌اند که ما آمادگی پخت بیشتر نان داریم، آرد بدهید. اما چه نظارتی وجود دارد که همه این ۲۰ کیسه آرد پخته می‌شود؟ از کجا می‌دانید که به مقدار مورد نیاز مردم پخته می‌شود و بخشی از آن باز هم دپو نمی‌شود؟

پس از دو ماه، بحران نان سیستان و بلوچستان آرام گرفت: راهکار قاچاق آرد؛ افزایش توزیع آرد در نانوایی‌ها!

به گزارش دیده بان ایران؛ پس از دوماه التهاب و صف‌های طولانی و قیمت‌های بالای نان در برخی شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان، بالاخره چند روزی‌ست فضا آرام‌تر شده و مردم راحت‌تر و با قیمت مناسب‌تر نان تهیه می‌کنند. اتفاقی که پس از اعتراض‌های پیاپی و اطلاع‌رسانی‌های گسترده صورت گرفت و اینک شاهد توزیع آرد خارج از سهمیه در نانوایی‌ها برای رفع معضل شکل‌گرفته هستیم.

اما نکته مهم آن است که از همان ابتدا نیز گفته می‌شد یکی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد بحران سواستفاده نانوایی‌ها و دلالان از اختلاف قیمت آرد در ایران و پاکستان است که باعث شده طبخ نان کاهش پیدا کرده و آردها پس از دپو شدن، در مرز به صورت آزاد و به قیمت‌های بسیار بالاتر فروخته شود.

سوال این جاست که آیا توزیع آرد اضافه، هرچند بحران کمبود نان را به صورت موقت حل خواهد کرد، راه حل این رانت‌خواری است؟ و توزیع آرد اضافه چطور می‌تواند جلوی قاچاق آرد را بگیرد؟در نهایت باید اذعان داشت این معضل فقط و فقط با نظارت سالم و دور از فسادها و رانت‌های موجود قابل حل است، وگرنه هیچ عفونتی با تزریق مسکن درمان نمی‌شود.

غلامعلی گنجعلی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان،با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که به بحران نان اخیر دامن زده بود افزایش هزینه حمل آرد بوده است، به جعفری خبرنگار امتداد می‌گوید: این بخش از مشکل حل شده و ۹۰ درصد حمل آردها صورت گرفته و دیگر نانوایی‌ها به دلیل افزایش هزینه حمل نمی‌توانند اعتراضی داشته باشند.

او می‌گوید من قاچاق آرد را نه رد می‌کنم و نه تایید، زیرا اشراف اطلاعاتی دقیقی در این باره ندارم. داستگاه‌های بازرسی و نظارتی که زیرمجموعه‌های وزارت‌خانه صمت و جهاد کشاورزی مسئول پیگیری و بررسی این امر هستند.

جلال‌زهی، خبرنگار ایرانشهر، به امتداد می‌گوید طی چند روز گذشته حدود ۸۰ درصد خبازی‌‌ها به دلیل توزیع ۱۵ الی ۲۰ کیسه آرد اضافه، پخت خود را افزایش داده‌اند و وضعیت بهتر شده است.

او با اشاره به اینکه مسئولین پیش از این وعده داده بودند که با نانوایی‌های متخلف و دلالان برخورد خواهند کرد، تاکید می‌کند که نه خودش مشاهده‌ای از برخورد با متخلفین داشته و نه گزارشی در این بابت دیده است.

جلال‌زهی که پیش از این پیگیر سودجویی‌های صورت‌گرفته از اختلاف قیمت آرد در ایران و پاکستان و قاچاق آن به مرز بوده، به امتداد می‌گوید: مشکل اصلی عدم نظارت است. در حال حاضر نانوایی‌ها اعلام کرده‌اند که ما آمادگی پخت بیشتر نان داریم، آرد بدهید. اما چه نظارتی وجود دارد که همه این ۲۰ کیسه آرد پخته می‌شود؟ از کجا می‌دانید که به مقدار مورد نیاز مردم پخته می‌شود و بخشی از آن باز هم دپو نمی‌شود؟

ابراهیم ستاوند، خبرنگار بمپور نیز به امتداد می‌گوید: وضعیت شهرستان بمپور هم نسبت به هفته گذشته مدیریت شده و اوضاع در حال حاضر بهتر است.

او با اشاره به اینکه وقتی نانوا وسط روز می‌گوید آردم تمام شده، مشخص است که آرد جای دیگری رفته، تصریح می‌کند: ما خبر داشتیم که لب مرز هر کیسه آرد را تا نزدیک به یک میلیون تومان هم به صورت آزاد می‌فروختند و متاسفانه همین اختلاف قیمت باعث شده که نانوا ترجیح دهد آرد خود را بفرستد آنجا.

ستاوند نیز عدم نظارت بر روند توزیع آرد و پخت نان را یکی از معضلات جدی می‌داند و معتقد است وقتی شورای آرد و نان وجود دارد و ستادهای نظارتی هم هست، اگر دقت در کار وجود داشته باشد محال است نتوانند بفهمند که آردها کجا می‌روند و بیشتر این تصور به وجود می‌آید که وقتی خیلی راحت آردها پخته نمی‌شود و نانوایی‌هایی تعطیل می‌شوند و صف‌ها طولانی، یعنی دست‌های قدرتمندی پشت پرده وجود دارد.

منبع: امتداد

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر