محسنی اژه ای: بخشی از اختلافهای خانوادگی، به خاطر بیکاری است
رئیس دستگاه قضاء گفت: اگر فعالان اقتصادی تولید ایجاد کردند، آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا میکند؛ این در عین حالی است که بخشی از اختلافهای خانوادگی، سرقتهای خرد و ناهنجاریهای اجتماعی به خاطر بیکاری است.
به گزارش دیده بان ایران؛ حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای صبح امروز در دیدار با فعالان اقتصادی خراسان رضوی اظهارداشت: استان خراسان رضوی باید در بسیاری از مسائل پیشتاز و الگو باشد، که مردم بدانند تفاوت مشهد و استان خراسان رضوی که حضرت رضا(ع) در آنجاست، با جایی که این بزرگوار در آن نیست، در حوزه مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مشهود است.
وی افزود: امروز دشمن تیر نهایی خود را به مسائل افتصادی متمرکز کرده است.
و در صدد است به واسطه مسائل معیشتی بر مردم فشار بیاورد و از آن طریق به نیاز خود دست پیدا کند،باید متناسب با شرایط حرکت کنیم و قوانین، مقررات و اراده خود را در این جهت بکار بگیریم.
اژهای بیان کرد: نمیتوانیم بگوییم که با جنگ اقتصادی است ولی حرکت ما غیر زمان جنگ باشد؛ اگر جنگ اقتصادی است باید متناسب با آن حرکت کرده و روشمان را تنظیم کنیم.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: در این نشست مسئولان، نماینده مجلس شورای اسلامی، وزیر دادگستری و استاندار خراسان رضوی و معاون دادستان کل کشور حضور دارد، باید مسائل و دغدغهها مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: مدیران استانی بایستی مشکلات را احضا کرده و اولویت بندی کنند؛ دولت، مجلس و قوه قضاییه عزم رفع مشکلات داشته و اعتقاد به ظرفیتها با همت مردم وجود دارد، امروز فعالیت سالم اقتصادی جهاد در مقابل شیطانها و کمک به ارزشها و جلوگیری از آسیبها است.
حجت الاسلام اژهای تاکید کرد: اگر فعالان اقتصادی تولید ایجاد کردند، آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا میکند؛ این در عین حالی است که بخشی از اختلافهای خانوادگی، سرقتهای خرد و ناهنجاریهای اجتماعی به خاطر بیکاری است.
وی با بیان اینکه از جمله اولویتهای اقتصادی ایجاد بستر و امنیت اقتصادی اقتصادی و سرمایه گذاری پایدار است، ادامه داد: اگر فعال اقتصادی بخواهد سرمایه گذاری کند، باید امنیت پایدار داشته باشد؛ امنیت اقتصادی و ایجاد بستر برای سرمایه گذاری پایدار ازجمله ضروریات است.
حجت الاسلام اژهای با اعلام این نکته کا حل و فصل مسائل اقتصادی کشور بدون مشارکت مردم و بخش خصوصی غیر ممکن و یا پر هزینه است، عنوان کرد: چنانچه هرکاری را با مردم و مشارکت آنها انجام دهیم، موفق هستیم؛ در شرایط فعلی نمیتوانیم مسائل اقتصادی کشور را تنها با کمک دولت پیش ببریم بلکه باید مردم را در کنار خود داشته باشیم؛ مسکن موقتی این است که هرکدام از مسئولان حرفها را دنبال کرده و از آنها مطالبه کنیم.
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: دستگاه اجرایی، نظارتی، قضایی و فعالان اقتصادی یک سری وظایف دارند و نباید توقع نداشته باشم که یک دستگاه، وظایف دیگران را نیز انجام بدهد؛ دولت باید حمایت و پشتیبانی کرده و در مسائل کمتر دخالت کند.
وی ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن در شرایط جنگ اقتصادی، بایستی بخشی از قوانین و مقررات اصلاح شود، چرا که متناسب با شرایط نیست؛ از این رو جلسه شورای عالی قضایی تشکیل شده و این هزینه پرداخت شده است.
حجت الاسلام اژهای تاکید کرد: درخواست ما این است که فعالان عرصه اقتصادی به میدان بیایند و اعلام کنند که در چه حوزهای باید اصلاحات در قانونهای مرتبط با خود ایجاد شود.
وی تصریح کرد: در مورد اختلافها بین دستگاهی، کارگروهی در استان ایجاد کنید که کمک به رفع مشکل و اختلاف شود؛ فرآیندها برای صدور مجوزها پیچیده و بعضا با فساد همراه است، از این رو باید کارگروهها تشکیل و مسائل در آن حل شود.
رئیس قوه قضاییه با اعلاماینکه نباید مجرم را بازداشت کنیم و بعد از آن حسابها را بازرسی کرده و استعلام کنیم، گفت: باید در ابتدا مستندات را تکمیل کنیم، بعد برای آن قرار صادر کرده و سپس اموال را توقیف کنیم؛ این در عین حالی است که تا گزارش دستگاه نظارتی میآید، سختگیری ایجاد میشود و فرد ممنوع الخروج و ممنوع المعامله میشود، ولی در همه موارد اینگونه نیست که فرد مورد نظر حتما بخواهد در همان لحظه از کشور خارج شود و انتقال اموال انجام دهد.
حجت الاسلام اژهای خاطر نشان کرد: امنیت اقتصادی باید مورد توجه باشد، از این رو صنوف و اتحادیهها فعال شده و وظیفه خود را انجام دهند.
منبع: میزان