نماینده چابهار: آمار وزیر بهداشت غیرواقعی است؛ تخت های بیمارستان های کلنگ زنی شده را در آمار لحاظ کردهاند!
معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار: ضرورت دارد، شخص وزیر بهداشت هم بیاید و غیر واقعی بودن آماری را که به آن ها ارائه می شود، از نزدیک ببیند. وی اظهار کرد: احتمال می دهم بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی که کلنگ احداث آن را به زمین زده اند، جزو تخت های بیمارستانی لحاظ کرده اند، وگرنه این آمار با واقعیت هایی که مردم جنوب استان می بینند زمین تا آسمان تفاوت دارد، به نظر می رسد زمان این که صورت سوال ها پاک شود، تمام شده است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی شب گذشته در لایو اینستاگرامی اش که با محوریت کرونا و واکسیناسیون همگانی برگزار شد، گفت: فرق خیلی بیشتر از فقر به انسان آسیب می زند، متاسفانه رویکرد وزارت بهداشت خیلی مبتنی بر عدالت نبوده است، علی رغم هشداری که داده بودیم، عمده چالش ها را در سیستان و بلوچستان داریم.
وی ادامه داد: قبل از موج جدید کرونا خدمت وزیر بهداشت رسیدم و خواهش کردم که یکبار بیاید و از نزدیک وضعیت چابهار، دشتیاری، نیکشهر، قصرقند و کنارک را ببیند، خیلی از مسئولان دولتی عادت کرده اند که به جای جواب دادن به سوال، صورت آن را پاک کنند، نمکی باید بیاید و از نزدیک شرایط را ببیند.
سعیدی اضافه کرد: جان بابایی، معاون وزارت بهداشت هفته گذشته به شمال سیستان و بلوچستان رفت، یکشنبه پیش رو به همراه رئیس کمیسیون بهداشت و درمان به چابهار می آید که ضرورت دارد، شخص وزیر بهداشت هم بیاید و غیر واقعی بودن آماری را که به آن ها ارائه می شود، از نزدیک ببیند.
وی اظهار کرد: احتمال می دهم بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی که کلنگ احداث آن را به زمین زده اند، جزو تخت های بیمارستانی لحاظ کرده اند، وگرنه این آمار با واقعیت هایی که مردم جنوب استان می بینند زمین تا آسمان تفاوت دارد، به نظر می رسد زمان این که صورت سوال ها پاک شود، تمام شده است.
در جنوب استان فقط یک متخصص عفونی حضور دارد
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: سرانه تخت بیمارستانی در کشور به ازای هر هزار نفر ۱.۸ است، بر این مبنا باید در سواحل مکران از پهنه جاسک تا راسک هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی باید می داشتیم اما چیزی حدود ۳۰۰ تخت داریم، آیا این کمبود بلواست؟ این که در جنوب استان فقط یک متخصص عفونی فعالیت دارد، یا بخش عفونی وجود ندارد در حالی که خط مقدمه جبهه بهداشتی هستیم، آیا این سیاه نمایی است؟
وی ابراز امیدواری کرد: وجدان های بیدار واقعیت ها را ببیند و مقداری تلنگری بر این وجدان ها زده شود، روز یکشنبه با معاون درمان از نزدیک بازدید خواهیم داشت و باطل بودن ادعای همه مدعیان ثابت خواهد شد.
سعیدی اذعان کرد: کم کاری فقط مربوط به وزارت بهداشت نیست، بسیاری از نهادهایی که متولی توسعه هستند، نقش بایسته خود را ایفا نکردند، انتظار بر این بود بنادر و دریانوردی و به ویژه منطقه آزاد از ابتدای تشدید پیک جدید کرونا نقششان جدی تر باشد که متاسفانه این گونه نبود، البته با توجه به پیگیری های انجام شده، پنجشنبه گذشته تصمیم هایی گرفته شد.
وی تصریح کرد: مجموعه ای تحت عنوان غربالگری بیماران سرطانی در بیمارستان امام علی (ع) چابهار داریم که منطقه آزاد بخشی از آن را تجهیز کرده بود، متعهد شدند تا یکشنبه به طور کامل تجهیز شود تا کسانی که برای دریافت دارو مراجعه می کنند و نیاز به بستری دارند، از همین مجموعه استفاده کنند.
ضرورت تسریع تامین تجهیزات و داروهای کرونایی
به گفته عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان، آنچه اهمیت دارد تسریع در تامین تجهیزات لازم، داروی رمدسیویر، تخت های آی سی یو، ونتیلاتور و نظایر آن است، اعتباری را سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرده و در مجموع ۱۰۰ میلیارد تومان به حساب سه دانشگاه علوم پزشکی واریز شده، علاوه بر آن ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هم تجهیزاتی را ارسال کرده است و بنیاد مستضعفان هم قول داده تجهیزاتی را به خصوص به جنوب استان بفرستد.
وی گفت: وقتی مقایسه می کنیم،کل کمبود هایی که داریم تاریخی است و صرفا مربوط به شرایط فعلی نیست، برخی آمار و ارقام آنقدر تکرار شده که به اندازه کافی معنا را تکان نمی دهد، در حالی که باید هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی در جنوب استان می بود، فقط ۳۰۰ تخت وجود دارد، چگونه می توانیم ادعا کنیم که ۴۰۰ تخت خالی داریم؟
کم کاری تاریخی وزارت بهداشت در سیستان و بلوچستان
سعیدی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مجبور شد بخش سی سی یو را به بیماران کرونایی اختصاص دهد، با این اقدام نمی شود گفت که تخت خالی داریم، بلکه می توان گفت که مردم خیلی از خدماتی را که باید، نمیتوانند بگیرند.
وی گفت: تلاش و زحمات جهادگران سلامت در جنوب سیستان و بلوچستان جای تقدیر دارد، چراکه به اندازه چهار نفر از همکارانشان در دیگر نقاط کشور در حال کار هستند و این کمبودها و مشکلات نباید دلیلی شود برای زیرسوال بردن زحمات شبانه روزی آن ها، اما این موارد نافی کم کاری تاریخی وزارت بهداشت در شیوع سویه دلتای کرونا در سیستان و بلوچستان نیست.
نماینده مردم چابهار در مجلس با بیان این که تاریخ دقیقی برای این که چه زمانی تجهیزات به طور کامل در اختیار مردم قرار می گیرد، ندارم، اظهار کرد: بر اساس قولی که آقایان به ما می دهند، موارد را به مردم اعلام می کنیم، این باعث شده است که ما نیز مثل مسئولان وزارت بهداشت ناخواسته وعده دروغین دهیم، خداوند شر خشکسالی و دروغ را از کشورمان کم کند.
تامین داروی رمدسیویر و ونتیلاتور خواسته ما از خیران
وی با تقدیر از همکاری خیران حوزه سلامت به دلیل ارسال تجهیزات به استان، اذعان کرد: خواهش من از کسانی که میخواهند در این حوزه ورود کنند، به ویژه جامعه خیران خرید داروی رمدسیویر جهت بهبودی حال بیماران و تامین ونتیلاتور است.
کم توجهی مردم به پروتکل ها؛ بهانه ای برای وزارت بهداشت
سعیدی گفت: علمای اهل سنت به ویژه مولوی عبدالحمید برای تشویق مردم به رعایت پروتکل ها ورود کرده و ضرورت رعایت پروتکل ها را به کرات عنوان کردند، بخش مهمی از موضوع به خود ما بر میگردد، اما به بهانهای برای وزارت بهداشت تبدیل شده، سوال این است که فرهنگ سازی چگونه اتفاق می افتد؟
وی تصریح کرد: خیلی شعار فرهنگی میدهیم، آیا منکر این هستیم که شاخص های آموزشی جنوب سیستان و بلوچستان فاصله نجومی با محرومترین نقاط کشور دارد و بخش عمده ای از مردم برای تامین آب مشکل دارند و باید به صورت سقایی آبرسانی شوند، مردم حاشیه نشین چابهار در مرادآباد و میرآباد، کمب و ... از تامین ماسک هم عاجز هستند.
سعیدی تاکید کرد: وقتی کم کاری از مجموعه وزارت بهداشت را میبینیم، باید بگویم که اگر خودمان بیشتر به فکرمان باشیم، با همه چالش ها و سختی ها می توانیم موثر باشیم، باید قبول کرد که تا زمانی خود را اصلاح نکنیم امکان اصلاح جامعه وجود ندارد، همه به خودمان رجوع کنیم و بپرسیم که چقدر مسئول تیره روزی های مان هستیم.
وی تاکید کرد: باید به وزیر بهداشت بگوییم ما ۴۰۰ که چه عرض کنم ۴ هزار تخت خالی بیمارستانی داریم و واکسیناسیون هم به طور کامل در سیستان و بلوچستان اجرا شده و هیچ مشکلی هم نداریم، دیروز هم فقط یک فرد مسن که دیابت داشت فوت کرد، شما راست می گویید ولی دروغگو دشمن خداست.
وزیر بهداشت به جای استفاده از تعابیر غلط، پاسخگو باشد
سعیدی گفت: جمعه ای که گذشت صحبت هایی را از وزیر بهداشت شنیدم که باید به وی بگویم به جای این که به منتقدان پاسخ دهید و آن ها را با بدترین و زشت ترین تعابیر خطاب کنید، روند واکسیناسیون را تسریع کنید و پاسخگو باشید که چرا باید از کشورهایی مثل ارمنستان و پاکستان عقب تر باشیم و حسرت آن ها را بخوریم.
وی افزود: آماری که امروز هم دادند، دروغ بود با رئیس دانشگاه علوم پزشکی حتما برخورد می کنم، چراکه وزیر به نقل از وی اعلام کرد که سیستان و بلوچستان گلستان است و مشکلی وجود ندارد، تا وقتی مسئله را به رسمیت نشناسیم چگونه می توانیم برای رفع آن کاری کنیم؟ آماری که وی داد با متوفیان دو روز اخیر زمین تا آسمان فاصله داشت.
نبود کیت تشخیص کرونا در جنوب استان و ارائه آمار دروغ
نماینده چابهار در مجلس اضافه کرد: در خیلی از روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان کیت تشخیص کرونا وجود ندارد ، مردم از دنیا می روند، بدون این که مشخص شود دلیل آن کرونا بوده است. با یک مقایسه ای بین آمار متوفیان این روزها و سال گذشته مشخص می شود که چه تعدادی به خاطر کرونا جان خود را از دست می دهند، هیچ خانواده ای در قصرقند، تلنگ و دشتیاری و زرآباد و چابهار و نیکشهر و کنارک و نگور و ... نیست که یک بیمار نداشته باشند، آمار آقایان دروغ بوده و واقعی نیست و برای این متاسفم.
سعیدی با اشاره به همجواری سیستان و بلوچستان با افغانستان و پاکستان، اذعان کرد: این خطه تنها نقطه ای از کشور است که با پاکستان همسایه بوده و بیشترین شیوع بیماران عفونی از همین سمت و سیستان و بلوچستان خط مقدم جبهه بهداشتی کشوری است و برای آن باید تدابیر ویژه تری را پیش بینی می کردیم که این اقدام را انجام ندادیم، مردم به ما می گویند که شما را فرستادیم تا مشکل حل شود نه برای بیان مشکل که ما نیز باید پاسخگو باشیم.
وی اظهار کرد: سربازان گمنان امام زمان (عج) و برادران اطلاعات سپاه به نوعی رصد می کنند آن ها هم می گویند آمار واقعی با آمار اعلامی متفاوت است.