واکنش مینو محرز به ابتلای رئیس جمهور آرژانتین به کرونا پس از تزریق واکسن روسی / اثربخشی هیچ واکسنی صد درصد نیست
مینو محرز گفت: هر نوع واکسنی که وجود دارد را باید بزنیم و نباید در این شک کنیم که واکسن بزنیم یا نزنیم. نمی توان دقیقا گفت که کدام واکسن بهتر از بقیه است. الآن تمام متخصصین عفونی و ویروس شناسی دنیا می گویند هر واکسنی که پیدا کردید را بزنید.
به گزارش دیده بان ایران؛ عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید بر اینکه در این اپیدمی همه باید واکسن بزنند، گفت: اثربخشی هیچ واکسنی در دنیا صد درصد نیست. ولی خوبی واکسن این است که بعد از تزریق آن اگر کسی هم مبتلا شود، نوع خفیف است و دیگر مرگ و میر نخواهد داشت.
مینو محرز، در خصوص شرایط کرونا کشور بعد از پایان تعطیلات نوروزی اظهار داشت: موج چهارم ابتلا به کرونا قبل از عید شروع شده بود و بعد از مسافرت های نوروزی به اوج رسیده و متأسفانه در تمام ایران آمار مبتلایان به کرونا زیاد و خیلی از شهرهای کشور قرمز شده و 90 درصد مبتلایان هم گرفتار کرونای انگلیسی شده اند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص زمان پایان دورکاری، زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی گفت: فعلا باید ماسک را بزنیم. کادر درمان باید واکسینه شوند و هنوز عده زیادی از کادر درمان واکسینه نشده اند. امیدوارم واکسن هایی که وارد می شود به کادر درمان برسد و به جاهای دیگر نرسد تا بتوانیم آنها را کاملا واکسینه کنیم. چون با این روند زیاد شدن بیماری و سرعت ویروس انگلیسی، باید کادر درمان را بیشتر از قبل محافظت کنیم.
وی تأکید کرد: به نظر من در این اپیدمی واکسن اجباری است و همه باید واکسن بزنند و اینکه بعضی ها ضد واکسن هستند، فاجعه است. ولی الآن دنیا با کمبود واکسن مواجه است و خوشبختانه سیستم واکسن سازی ما در داخل ایران راه افتاده و با امکاناتی که پیدا شده از این به بعد واکسن ها را خودمان خواهیم ساخت و امیدواریم واکسن شرکت «شفافارنت» وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام بیرون بیاید تا دیگر احتیاجی به جاهای دیگر نداشته باشیم.
محرز ادامه داد: این واکسن تاکنون در سن 18 تا 55 سال ایمن بوده و امیدواریم در فاز دو که شروع شده و به سرعت در حال انجام است، اثربخشی آن را ببینیم و فاز دو و سه این واکسن ادغام شود و هرچه زودتر به واکسن خودمان دسترسی داشته باشیم تا همه مردم بتوانند واکسینه شوند.
اثربخشی هیچ واکسنی صد درصد نیست
وی در واکنش به اینکه رئیس جمهور آرژانتین واکسن روسی زده و به کرونا هم مبتلا شده، گفت: ممکن است تکنولوژی روسیه خیلی خوب باشد ولی هیچ وقت ارائه نمی دهد و به مقاله ای هم که منتشر شده بود ایراد گرفتند. روسیه چند نوع واکسن دارد و ما نمی دانیم رئیس جمهور آرژانتین کدام نوع آنها را زده است. اثربخشی هیچ واکسنی در دنیا صد درصد نیست. ولی خوبی واکسن این است که بعد از تزریق آن اگر کسی هم مبتلا شود، نوع خفیف است و دیگر مرگ و میر نخواهد داشت.
تکنولوژی واکسن شفافارنت همانند هند و چین است
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: تکنولوژی واکسن ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با روسیه فرق دارد. تکنولوژی آن همانند واکسن هند و چین، ویروس ضعیف شده است. عارضه این واکسن خیلی کمتر و اثربخشی آن خیلی خوب است. ممکن است اثربخشی آن مانند فایزر نباشد ولی مهم این است که همه ما باید واکسن بزنیم. حتی اگر 50 تا 70 درصد اثربخشی داشته باشد، اگر جامعه واکسینه شود یک امتیاز مثبت است.
هر نوع واکسنی که وجود دارد را باید بزنیم
وی تأکید کرد: هر نوع واکسنی که وجود دارد را باید بزنیم و نباید در این شک کنیم که واکسن بزنیم یا نزنیم. نمی توان دقیقا گفت که کدام واکسن بهتر از بقیه است. الآن تمام متخصصین عفونی و ویروس شناسی دنیا می گویند هر واکسنی که پیدا کردید را بزنید و فقط مصونیت جامعه را بالا ببرید. بعضی واکسن ها عارضه دارد و بعضی ها اثربخشی ندارد. باید واکسنی را وارد کنیم که مورد تأیید یک مرجع بین المللی باشد.
فعلا باید ماسک بزنیم تا همه جامعه واکسینه شود
محرز در خصوص احتمال بروز موج بعدی کرونا در ایران نیز گفت: تا زمانی که 70 درصد جامعه واکسینه نشوند همیشه خطر بازگشت بیماری وجود دارد. باید درصد بالایی از جامعه واکسینه شوند تا مردم بتوانند راحت به زندگی خود ادامه بدهند. ولی اینکه چهار نفر واکسن بزنند و همه راه بیفتند و این طرف و آن طرف بروند، اصلا چنین چیزی نیست. فعلا باید ماسک بزنیم تا همه جامعه واکسینه شود.
انتقاد مینو محرز از سفرهای نوروزی
وی با بیان اینکه بچه ها واکسینه نمی شوند، تأکید کرد: وقتی جامعه واکسینه شود تقریبا بستری در بیمارستان ها از بین می رود و اگر کسی هم بعد از واکسن زدن به این بیماری مبتلا شود، در حد سرپایی خواهد بود و بنابر این بستری به صفر می رسد. اما باید همه واکسینه شوند و واکسنی که می زنند ایمنی بدهد. بالأخره چاره بیماری، واکسن است و تا موقعی که واکسن می آید مردم باید رعایت کنند که نکردند. یک سال و خرده ای از اپیدمی می گذرد. مردم مسافرت رفتند و دور هم جمع شدند. بنابر این موج های بعدی به وجود آمد و این وسط عده ای هم جان خود را از دست دادند.
منبع: جماران