کد خبر: 104578
A
دیده بان ایران بررسی می کند؛

طلبه ها معلم تاریخ و جامعه شناسی می شوند/ «مرکز تربیت مبلغ معلم » چه کاری انجام می دهد؟

طلاب قرار است از طریق مرکز تربیت مبلغ معلم حوزه‌های علمیه در تاریخ ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۷ مصوبه آن تصویب شده؛ وارد آموزش و پرورش شوند. آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان با استخدام ۲۵ هزار طلاب زن و مرد ( جذب ۱۰ درصدی طلاب) آنها را استخدام و به کار می گیرند

طلبه ها معلم تاریخ و جامعه شناسی می شوند/ «مرکز تربیت مبلغ معلم » چه کاری انجام می دهد؟

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ بر اساس سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، ساماندهی نیروی انسانی و اسلامی شدن مدارس آغاز شده است. ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده بود: این امکان فراهم شده تا برای بهره‌گیری از ظرفیت حوزه‌های علمیه برادران و خواهران، طلاب بتوانند در ۸ رشته آزمون استخدامی شرکت کنند و پس از شرکت در دوره یک‌ساله، بکارگیری شوند.

طلاب قرار است از طریق مرکز تربیت مبلغ معلم حوزه‌های علمیه در تاریخ ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۷ مصوبه آن تصویب شده وارد  آموزش و پرورش شوند. آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان با استخدام ۲۵ هزار طلاب زن و مرد را استخدام و به کار می گیرند 

حجت الاسلام والمسلمین نبوی معاون فرهنگی تبلیغی حوزه‌های علمیه در تاریخ ۱۶ تیر ۱۳۹۸  درباره راه اندازی "مرکز تربیت مبلغ معلم"  به تسنیم گفته بود: 

بستر تربیت  تخصصی معلمان و دبیرانی برای دروسی مانند قرآن، زبان عربی، علوم تربیتی و فعالیت‌های  پرورشی درحوزه علمیه فراهم است. طلاب قبل از این نیز در برخی دروس مثل عربی، قرآن و علوم تربیتی می توانستند ورود داشته باشند، ولی حوزه علمیه نه در آموزش‌ها مشارکت داشت و نه در برنامه‌ریزی‌ها بر این اساس "مرکز تربیت مبلغ معلم" توسط  حوزه علمیه طراحی و اجراشد و برنامه‌های آن نیز برعهده حوزه علمیه است.

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ  درباره نحوه آموزش طلاب گفته بود:   به لطف خداوند با جذب افراد مستعد و توانمند و آموزش آن‌ها در مدت 2 یا 3 سال، طلاب  واجد شرایط در مسیر جذب آموزش و پرورش قرار می‌گیرند.

شرایط ورود طلاب  به آموزش و پرورش

نبوی با تشریح نحوه ورود طلاب به آموزش و پرورش افزود: برای ورود به آموزش و پرورش دو مسیر قانونی وجود دارد. مسیر اول، شرکت در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه فرهنگیان که پس از طی دوره چهارساله به عنوان معلم مشغول تدریس می‌شوند. دومین راه بر اساس ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و جذب از طریق آزمون استخدامی است که طلاب و دانشجویانی که مدرک سطح 2 یا کارشناسی دارند و خدمت سربازی خود را گذرانده‌اند می‌توانند جذب آموزش و پرورش شوند.

توضیحی پیرامون آزمون استخدامی آموزش و پرورش

عضو ستاد همکاری‌ها بیان داشت: آزمون استخدامی آموزش و پرورش چند سالی برگزار می‌شود و کسانی که علاقه‌مند استخدام در این وزارتخانه  باشند می‌توانند در آزمون شرکت کنند.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه گفت: طلاب و دانشجویانی که در آزمون استخدامی شرکت کرده و قبول شوند، بعد از طی مراحل مصاحبه و قبولی در آن، به عنوان مهارت‌آموزدر دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شده و بعد از گذراندن یک سال آموزش‌های دوره معلمی و شرکت در آزمون جامع، در صورت قبولی به ادارات آموزش و پرورش معرفی شده و مشغول تدریس می‌باشند.

امکان شرکت طلاب درهشت رشته

وی یاد آور شد: در سالهای  قبل طلاب فقط در سه رشته می‌توانستند شرکت کنند ولی امثال با پیگیری‌های صورت گرفته توسط "ستاد همکاریها و مرکز تربیت مبلغ معلم" در 8 رشته علوم انسانی از جمله "دبیری عربی، مربی امور تربیتی، دبیری معارف اسلامی، آموزگاری ابتدایی، دبیری ادبیات فارسی، دبیری علوم اجتماعی، دبیری تاریخ و دبیری فلسفه" می‌توانند در آزمون استخدامی شرکت کنند و در صورت پذیرش در همان رشته‌ای که قبول شده‌اند به استخدام آموزش و پرورش در می آیند.

معاون تبلیغ حوزه خاطرنشان کرد: طلاب سراسر کشور پس از قبولی در آزمون استخدامی که توسط سازمان سنجش برگزارمی‌شود ،دوره یک‌ساله مهارت‌آموزی (ماده 28 اساسنامه فرهنگیان) را در این مرکز گذرانده و بعد از پایان دوره یک‌ساله به عنوان معلم در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند.

اعتراض ها به معلم شدن طلاب

تعدادی از انجمن های آموزشی و پژوهشی به جذب ۱۰ درصدی طلاب در آموزش و پرورش اعتراض کردند. به عنوان مثال چند روز پیش انجمن تاریخ در نامه ای به روحانی به این موضوع اعتراض کرد. 

معلمان معترض معتقدند تدریس جامعه شناسی، زبان فارسی و تاریخ بیش از پیش حاشیه ساز است. 

 

 

 

 

 

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

  • ناشناس

    فاتحه ی آموزش و پرورش خوانده شده
    طلبه جاش مسجده یا مدرسه
    یکباره آموزش و پرورش را مرخص کنید تابلویش را به نام حوزه علمیه بزنید

ارسال نظر